همایش ملی زن و توسعه پایدار روستایی روز چهارشنبه طی مراسمی در دانشگاه فردوسی مشهد آغاز شد.

دبیر همایش در حاشیه این مراسم به خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: با توجه به اینکه پانزدهم اکتبر مصادف با 23 مهر ماه به عنوان 'روز جهانی زن روستایی' نام گرفته این همایش با هدف شناخت و معرفی توانمندیهای زنان روستایی و ارتقای وضعیت اقتصادی اجتماعی آنان برپا شد.

'خدیجه بوذرجمهری' افزود: زنان روستایی که نیمی از جمعیت ساکن روستاها را تشکیل می دهند نقش عمده ای در فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و مدیریتی برعهده دارند.

دبیر همایش ملی زن و توسعه پایدار روستایی گفت: با وجود بدیهی بودن نقش سازنده زنان در تولید و اقتصاد روستا و کشور، آنان از پایگاه اقتصادی اجتماعی مناسبی برخوردار نیستند.

وی افزود: در ایران نیز به رغم اجرای طرحهای پژوهشی توسط محققین دانشگاهی در امور مختلف زنان روستایی، هنوز این قشر با چالشها و مشکلات متعددی روبر هستند.

او ادامه داد: در همین راستا دانشگاه فردوسی مشهد با مشارکت انجمن علمی جغرافیا و برنامه ریزی روستایی ایران برای ارائه راهکارهای عملی مناسب جهت توانمندسازی و کاهش موانع فراروی فعالیتهای زنان روستایی اقدام به برگزاری این همایش کرد.

بوذرجمهری 'زنان روستایی، امنیت غذایی و معیشت پایدار، زنان روستایی و کسب و کارهای کوچک، زنان روستایی و حقوق شهروندی، زنان روستایی و نابرابری جنسیتی، الگوهای گذران اوقات فراغت و گردشگری' را از محورهای این همایش عنوان کرد.

وی گفت: 'زنان و مدیریت بحران در نواحی روستایی، زنان و توسعه اقتصادی اجتماعی، زنان روستایی، اشتغال و کارآفرینی، توانمندسازی زنان روستایی و زنان روستایی و حاشیه نشینی' از دیگرمحورهای این همایش است. 

همایش یک روزه 'زن و توسعه پایدار روستایی' در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد برپا شده است.

بر اساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن و اطلاعات منتشر شده از سوی مرز آمار ایران 28.5 درصد جمعیت کشور روستایی و 71 درصد آنان شهری هستند.

از این جمعیت 49.6 درصد را زنان و 50.4 درصد را مردان تشکیل می دهند.

بر این اساس در سال 90، میزان باسوادی زنان روستایی کشور 69.4 درصد و میزان باسوادی در میان زنان شهری 85.6 درصد بوده است.

به گفته معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده، از سال 1386 تاکنون در 11 استان کشور به دلیل بی توجهی به موضوع زنان ردیف اعتباری طرح آموزش اشتغالات خانگی حذف شده و 'دفتر امور زنان روستایی' به عنوان تنها متولی ترویج کشاورزی برای زنان روستایی با بودجه بسیار اندک امکان تحت پوشش قرار دادن تمام گروههای هدف را ندارد، از این رو لازم است ردیف اعتباری مختص زنان روستایی متناسب با جمعیت آنها ایجاد شود.

'شهیندخت مولاوردی' افزوده بود: با توجه به وضعیت کلی زنان در اقتصاد روستا به نظر می رسد در برخی محورها باید نگاه متفاوت و برنامه ریزی ویژه ای ارائه داد.

معاون رییس جمهوری گفته بود : جمعیت عظیم زنان روستایی و نقش در حال افزایش آنها در اقتصاد کشور، در برنامه های کلان چندان لحاظ نشده و برنامه های اجرا شده گرچه در ظاهر حمایت از مردان را در خود ندارد اما به جهات مختلف از جمله زمینه های تاریخی، اجتماعی و اقتصادی به سمت مردانه شدن رفته و می رود.