معاون رییس جمهور: هیچ سندی در کشور برای رسیدگی به مسایل زنان روستایی با توجه به ویژگی هایی که این قشر دارد وجود ندارد.

'شهیندخت مولاوردی' روز چهارشنبه در 'همایش ملی زن و توسعه پایدار روستایی' در مشهد افزود: در هیچیک از اسناد بالادستی به صراحت به موضوع زنان روستایی توجه نشده است.

وی با بیان این که رسیدن به توسعه پایدار و متوازن بدون در نظر گرفتن تمامی اقشار و گروهها امری ناممکن است گفت: شناخت وضعیت زنان روستایی و برنامه ریزی برای ارتقاء سطوح فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی از الزمات سیاست های کشور است.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده افزود: تحقق عدالت اجتماعی، توانمندسازی زنان و بهره مندی مطلوب از توان آنان، افزایش ظرفیت ماندگاری در روستاها، توجه به اصل مقاومت اقتصادی، توجه به معضلات زیست محیطی و جلب مشارکت زنان در این مسیر و ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی از جمله نکاتی است که باید برای توانمندی زنان روستایی مورد توجه قرار گیرد.

وی با تاکید بر این که باید هر چه زودتر برنامه جامع توسعه زنان روستایی تدوین و اجرایی شود ادامه داد: در راستای توان افزایی تقویت بنیان خانواده و حضور فعال و موثر بانوان در سطوح مختلف باید برنامه های لازم اجرایی شود.

مولاوردی گفت: به رغم نقش برجسته بانوان روستایی در کشت و زراعت سهم آنان در مسایل مالی نادیده گرفته شده است.

وی افزود: در سال های گذشته شاهد افزایش شاخص های آموزشی برای زنان روستایی و نادیده گرفتن شاخص های اقتصادی در بین آنها بوده ایم.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: توسعه کشاورزی یکی از عوامل توسعه کشور است لذا باید از توان زنان برای جلوگیری از تخریب محیط زیست بهره گرفت.

وی با بیان این که ارتقاء شاخص های توسعه و تدوین برنامه توسعه با بهره گیری از تمامی شاخص های موجود ممکن است افزود: به منظور ارتقاء سطح توانمندسازی زنان روستایی، مشارکت تمامی اعضای روستا به ویژه مردان باید جلب شود.

مولاوردی با اشاره به این که معاونت امور بانوان و خانواده ریاست جمهوری برای اجرای بسته توسعه روستایی اعلام آمادگی می کند ادامه داد: در زمینه افزایش توان بانوان روستایی و حل مشکلات فرهنگی و اجتماعی ناشی از بالا رفتن سن ازدواج در آنان یکسری برنامه هایی تهیه شده که باید عملیاتی شود.

وی گفت: پیش نویس بسته اشتغال پایدار زنان آماده شده است.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده افزود: طرح ساماندهی اشتغال زنان خانوار، ساماندهی زنانی ساکن در سکونتگاههای غیررسمی، شناسایی مشکلات زنان روستایی و بهبود وضعیت آنان از مسایلی است که در این معاونت به آن توجه می شود.

همایش یک روزه 'زن و توسعه پایدار روستایی' در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.