دکتر سوسن باستانی از تهیه بسته سیاستی و اجرایی اشتغال زنان خبر داد و گفت: قوانین محیط های کاری در ایران عمدتا مردانه است.

معاون بررسی های راهبردی و دبیرخانه ستاد ملی زنان و خانواده معاونت امور زنان و ریاست جمهوری،   روز یکشنبه در نخستین همایش ملی ارتقا سلامت زنان در محیط کار در سازمان محیط زیست افزود: تهیه بسته سیاستی و اجرایی اشتغال پایدار زنان در ماه های اخیر به پایان رسیده و پیش نویس آن برای مسوولان ذیربط ارسال شده است.

وی ادامه داد: نگاه ما در این بسته سیاستی، بیشتر ایجاد توازن و تعادل بین محیط کار زنان و خانواده است.

باستانی با اشاره به مردانه بودن قوانین محیط های کاری در ایران گفت: سلامت و حقوق زنان در محیط های کاری کمتر مورد توجه قرار گرفته و زنان با چالش نبود تعادل بین وظایف اجتماعی و خانوادگی و شغلی مواجه هستند.

معاون بررسی های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: نبود سیستم اطلاعاتی مناسب درباره سلامت زنان، نبود توجه به مساله جنسیت در ساختار قوانین، نبود مراکز تحقیقاتی مدیریتی و مشورتی اختصاصی زنان و وجود تبعیض های مرئی و نامرئی بین زنان و مردان در محیط های کاری، از مهمترین چالش های سر راه زنان هستند.

باستانی افزود: اما فرصت هایی برای زنان از جمله وجود دانش نظری برای اصلاح شرایط و وجود انجمن های مرتبط با زنان وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: در معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری، تلاش های زیادی در راستای برنامه جامع توسعه سلامت زنان صورت گرفته و به مسایل حقوقی زنان نیز مانند بازنشستگی، مرخصی زایمان و مهدکودک ها در سال های گذشته توجه شده است.

باستانی یادآور شد: بسته حمایتی زنان شاغل در راستای سیاست های جمعیتی نیز در درست بررسی است.

وی گفت: ضرورت توجه به مسایل زنان را در لوایحی مطرح کردیم که امیدواریم مورد توجه قرار گیرد.


** تشکیل 13 کارگروه تخصصی در معاونت امور زنان و خانواده
معاون بررسی های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از تشکیل 13 کارگروه تخصصی در این معاونت طی یک و ماه نیم گذشته خبر داد و گفت: کار این کارگروه ها، برقراری ارتباط بین مردم، نهادهای مدنی و این معاونت است.

باستانی با بیان اینکه حتی می توانیم محیط خانه را نیز محیط کار در نظر بگیریم، افزود: طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت، سلامت فقط به معنای نبود بیماری نیست، بلکه به معنای برخورداری از رفاه اجتماعی و سلامت معنوی نیز هست.

وی یادآور شد: اکنون کشور در مرحله «گذار از سلامت» قرار دارد یعنی افزایش کیفیت زندگی و افزایش سن امید به زندگی در اولویت برنامه های کشور قرار گرفته است.

باستانی گفت: توجه به سلامت زنان به عنوان اصلی ترین مراقبان سلامت، آرامش و ایمنی خود و خانواده شان، حائز اهمیت است؛ زنان محور اصلی سلامت، رشد، پویایی و اعتلای جامعه محسوب می شوند.

معاون بررسی های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تصریح کرد: براساس آمارهای بهداشتی کشور، گرچه سلامت زنان طی دهه های اخیر ارتقا یافته اما تا وضعیت مطلوب شایسته زنان، فاصله زیادی وجود دارد.

باستانی گفت: زنان از بیماری های قابل پیشگیری جسمی و روحی، عارضه زایمان و فقر حرکتی رنج می برد که لازم است اقدامات منسجمی برای آنان صورت گیرد.

وی افزود: زنان شاغل علاوه بر مسوولیت های سنگین مدیریت خانه، مسوولیت های شغلی و اجتماعی نیز برعهده دارند، بنابراین در معرض آسیب های بیشتری قرار دارند.

باستانی ادامه داد: بمنظور تضمین سلامت زنان، نیازمند افزایش سطح سواد سلامت متناسب با نیازهای آنان هستیم.

معاون بررسی های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: «ارتقای سلامت» در برگیرنده سه مولفه «آموزش»، «حفاظت» و «پیشگیری از بیماری و خودمراقبتی» است.

باستانی یادآور شد: اشتغال زنان، دارای اشکال مختلفی از جمله پنهان، آشکار، رسمی، غیررسمی، ابزاری، کاربردی، اختیاری و اجباری است.

وی با بیان اینکه زنان به دلیل تفاوت های جنسیتی نسبت به برخی عوامل محیطی آسیب پذیرتر هستند، گفت: باید به تفاوت نقش اجتماعی زنان در محیط های کاری نیز توجه شود.