متاسفانه فرهنگ مردسالارانه در جامعه ما رشد پیدا کرده است و مادران و زنان، مردان را طوری تربیت کرده و آموزش داده اند که در آنان از کودکی حس خود برتربینی، قدرت و عدم برابری با زنان ایجاد میشود.
دکترعباس شیخ الاسلامی در همایش « به سوی جهانی عاری از خشونت علیه زنان » که در سالن آمفی تئاتر دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد، افزود: زنان می توانند با آموزش و فرهنگ سازی در پیشگیری از خشونت علیه خود موثر باشند.
وی با بیان اینکه معتقد نیستم قوانین با ابزارهای کیفری و تشدید در مجازات می تواند راه کار مناسبی برای حل مشکل خشونت علیه زنان باشد، تصریح کرد: تا فرهنگ عمومی جامعه تغییر نکند و مطالبات برای تغییر قوانین ایجاد نشود، ابزارهای کیفری در دست خانم ها آنان را در موضع ضعف می برد و باعث فروپاشی زندگی شان می شود.
این استاد حقوق دانشگاه با بیان اینکه ما باید به دنبال راه کارهای حمایتی باشیم، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال کار کردن روی بحث بیمه نفقه بسیار بهتر از در نظر گرفتن جرم ترک انفاق است، همان طور که برای برابری دیه زن و مرد بیمه ها وارد عمل شدند و تحول بزرگی اتفاق افتاد و عدالت ایجاد شد.
در ادامه مرضیه محبی، وکیل پایه یک دادگستری نیز با بیان اینکه تا کنون هیچ متن قانونی به خشونت علیه زنان اشارهای نکرده است، افزود: متاسفانه مقررات خانواده راهی روشن و هموار پیش پای زنان برای رها شدن از خشونت فراهم نیاورده است.
محبی با اشاره به وجود لطیفه های جنسیتی با محتوای فرو دست نمودن زنان در فضای مجازی تصریح کرد: متاسفانه خود زنان نیز با بازگویی این خشونت تغییر چهره داده شده در فضای مجازی به از بین نرفتن آن دامن می زنند.
وی ابراز امیدواری کرد: همایش برگزار شده نقطه ای در راه دراز همدلی و همراهی برای حل مشکل اجتماعی خشونت علیه زنان باشد.