سهم زنان ازپوشش رسانه ای درجهان همیشه کمتر ازسهم مردان بوده و این در باره ایران نیز صدق می کند.
رباب شهریان درسمیناربین المللی 'زن، ورزش ،رسانه' درتهران افزود: سهم زنان از پوشش رسانه ای رویدادهای ورزشی کمتر از مردان است و همین مساله مانع از توسعه بیشتر ورزش زنان می شود.
وی اظهار داشت:باید این نگاه تغییرکند تا رسانه ها توجه بیشتری به ورزش زنان داشته باشندواین مهم با تربیت نیروهای متخصص درحوزه های ورزشی و رسانه ای میسر است.
وی در عین حال افزود: اگر بتوانیم نیروهایی در این زمینه تربیت کنیم که تلفیقی اززنان مختصص در رسانه و ورزش باشند می توانیم به توسعه ورزش درحوزه های مختلف قهرمانی و همگانی کمک کنیم.
معاون وزیر ورزش اظهار داشت:متاسفانه درایران رسانه به خود ورزشکاران توجه می کنند و کمتر به نیروهای انسانی چون مربیان و داوران که در عرصه های بین المللی موفقیت هایی برای کشور رقم زده اند توجه می شود.
شهریان ادامه داد: امروز حداقل 28 زن ایرانی و دهها داور در مجامع بین المللی دارای کرسی هستند.
به گفته وی اگربخش رسانه ای ورزش زنان قوی شود باعث می شود تا مشکل حامیان مالی در این بخش نیز حل شود.
وی کمبود شناخت از ورزش زنان بویژه در بخش بومی و محلی را مشکل دیگر این بخش ذکرکرد و گفت: با انکه هیات های استانی حمایت خوبی ها از سوی رسانه ها دارند، اما کمتر ورزش زنان را مورد حمایت قرار داده و در بیشتر مواقع این ورزش مغفول می ماند.
سمیناربین المللی'زن، ورزش، رسانه' امروز 15آذرماه با هدف بررسی مشکلات ورزش زنان ایران در رسانه ها در هتل المپیک تهران آغاز بکار کرد.
همزمان با برپایی این سمینار چهار نشست تخصصی و چهار کارگاه آموزشی با حضور اساتید دانشگاهی از سراسر کشور برگزار می شود.
عبدالحمید احمدی معاون فرهنگی وزیر وزرش و جوانان نیز گفت: ایران جزو کشورهای پیشتاز در ورزش های زنان درحوزه های مختلف ملی و بین المللی در جهان است.
وی ادامه داد: ایران در حوزه ورزش زنان در عرصه های جهانی و نین المللی با رعایت ارزش های فنی و اعتقادی جایگاه خوبی داشته و توانسته است در سال های اخیر جایگاه خود را ارتقا دهد.
احمدی ادامه داد:مقام معظم رهبری برحضور زنان درعرصه های مختلف فرهنگی سیاسی و اقتصادی و مهمتر از همه ورزشی تاکید داشته و پس از حضور موفق زنان در بازیهای آسیایی این تاکید ایشان تکرار شد.
وی گفت: زنان ایران در بازیهای آسیایی اینچئون توانستند نخستین مدال طلای ایران را کسب کرده و در حوزه اسیایی و پارآسیایی موفقیت و افتخارات جدی و چشمگیری کسب کنند.
وی اضافه کرد:رویکرد این سمینار علمی ورزشی مدیریت ورزش و رسانه و زنان بوده است که بتواند فضا را برای ورزش زنان ورسانه ای این حوزه ورزشی فراهم کندکه مورد حمایت های جدی درحوزه داخلی و بین المللی نیز قرار گرفته است.
احمدی تاکید برتوسعه زیرساخت ها برای ورزش زنان در حوزه مدیریت ورزش وزارت ورزش و ایجاد فضاهای مناسب برای ورزش زنان را در استانه تدوین برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار داد.
به گفته وی، ورزش زنان و چالش های پیش روی توسعه آن از موضوعاتی است که درکشورهای مختلف ازجمله ایران مورد توجه جدی قرارگرفته است.
معاون وزیر ورزش و جوانان گفت:توسعه ورزش زنان از موضوعاتی الست که در این سمینار مورد توجه قرار می گیرد و این انتظار از رسانه ها وجود دارد بویژه رسانه های پرنفوذ و خبرگزاری ها که حضور جدی تری در ورزش زنان و توسعه آن داشته باشند.
وی ادامه داد:حمایت رسانه ای ورزش زنان نیازمند توسعه فرهنگ ورزشی در کشور است واگرفرهنگ ورزش زنان توسعه یابد قطعا توفیقات زیادی برای ورزش این قشر از کشور در پی خواهد داشت.
به گفته وی، اگر چه شاهد حضور پررنگ زنان در رسانه های ورزشی هستیم اما با توجه به شرایط کشور و پیشتازی ایران درحوزه ورزش زنان جای کار بیشتری برای حضور زنان در رسانه های ورزشی وجود دارد و این نیاز در عرصه های مختلف و ملی و بین المللی قابل مشاهده است.
وی گفت:اگرچه زنان رسانه ای ایران دربازیهای 2014 آسیایی وپاراآسیایی حضور چشمگیری داشتند امانیازبیشتری به حضور آنان در این عرصه دیده می شود و انجمن ورزشی نویسان تلاش کرده است تا دردوره های بین المللی زنان بیشتری را اعزام کرده و حمایت های بیشتری از انان به عمل اورد.