مسئله تحکیم خانواده و حل مسائل زنان نیازمند عزم ملی است که هنوز این عزم ملی در کشور به وجود نیامده است.

شهیندخت مولاوردی امروز (یکشنبه) در مراسم گرامیداشت روز دانشجو که با حضور نمایندگان دختر دانشگاه‌های کشور و اعضای کارگروه دختران معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تشکیل شد، گفت: از ابتدای تاسیس دانشگاهها در کشور شاهدیم که قشر دانشجو در تمام اتفاقات تاثیرگذار کشور نقش داشته است.
....

وی با بیان اینکه گرایش قشر دانشجو همواره به سمت عدالت جویی و آرمانخواهی بوده است، گفت: جنبش دانشجویی که از جمله جنبش‌های اجتماعی در کشور است در اتفاقات مختلف بسیار موثر بوده است از جمله شاهدیم که در دفاع مقدس، جهاد سازندگی و در زمینه استقرار نظام جمهوری اسلامی این نقش پررنگ خود را ایفا کرده است، ما این نقشها را می‌بینیم و قدردان آن هستیم.
....

وی ادامه داد: آنچه در طبیعت دانشجو وجود دارد؛ پرچم‌داری نقادی خردمندانه است از همین رو انتظار داریم که همواره انتقادات و راهکارهای دانشجویان و کمک های آنان شامل حال ما بشود.
....

وی ادامه داد: از دختران جوان دانشجو انتظار داریم که پیرو صحبت های رییس جمهوری مبنی بر اینکه دانشجو باید دیده بان و ناظر باشد، به عنوان بخشی از جامعه مدنی، به عنوان یک ناظر عملکرد دولت و حکومت را در تیررس بررسی خود قرار دهد و به آنچه در جامعه می گذرد حساس باشد و مسوولیت خود را ایفا کند.
....

معاون رئیس جمهور در ادامه این مراسم در پاسخ به دغدغه های مطرح شده از سوی نمایندگان دانشجویان دختر در زمینه اشتغال دختران دانش آموخته، مسائل مربوط به حجاب و عفاف و تحکیم خانواده، اوقات فراغت و نشاط اجتماعی دختران گفت: معاونت امور زنان در راستای 14 محوری که در ماده 230 برنامه پنجم توسعه در حوزه زنان و خانواده مشخص شده 18 کارگروه ایجاد کرده است تا به این مسائل بپردازد. در حال حاضر با حضور چشمگیر و روزافزون دختران در دانشگاهها روبرو هستیم اما در زمینه حضور متوازن زنان در تحصیلات تکمیلی و هیات علمی دانشگاهها با وضعیت مطلوب فاصله زیادی داریم و کسی منکر این مسئله نیست.
....

وی ادامه داد: ما معتقدیم برای تحقق اهداف و آرمان‌ها و سند چشم انداز بیست ساله نظام توجه به دسترسی عادلانه به فرصت‌ها و توجه به نیمی از سرمایه اجتماعی کشور بسیار اهمیت دارد. در واقع اگر قرار است در سال ۱۴۰۴ به رتبه اول اقتصادی،علمی و فناوری در منطقه برسیم و از دانش پیشرفته برخوردار باشیم باید از نیمی از سرمایه انسانی کشور به درستی استفاده کنیم. برای رسیدن به این هدف نمی توان خط کشی بین مرد و زن داشت.
....

مولاوردی با اشاره به فعالیت های معاونت برای تسهیل نقش آفرینی دختران و زنان جامعه در روند توسعه کشور ادامه داد: معاونت پیگیر و رصد کننده مسائل دانشجویان دختر است با این حال مسئولیت حفظ و تحکیم خانواده و بهبود وضعیت دختران و زنان صرفا نباید روی دوش این معاونت سنگینی کند، این یک مسئولیت همگانی است.
....

مولاوردی تصریح کرد: زمانی که اقتصاد به سمت اقتصاد دانش بنیان و متکی بر مهارت‌ها پیش برود، دیگر خط کشی میان زن و مرد معنایی نخواهد داشت البته باید برای تسهیل نقش‌آفرینی زنان در جامعه ملزوماتی را داشته باشیم تا به توان افزایی و مهارت آنها که موجب افزایش نقش‌آفرینی اجتماعی زنان می شود، کمک کنیم. هر چند که این توان‌افزایی تنها مربوط به دولت نیست و خود افراد نیز باید در راستای آن اقدام کنند.
....

وی با اشاره به ضرورت ایجاد محیطی تواناساز همراه با امنیت روانی، روحی و جسمی و بدور از سوء‌رفتارهای کلامی،‌ رفتاری و جنسی برای زنان گفت: قطعا ما برای رسیدن به این اهداف برنامه‌ای راهبردی برای معاونت امور زنان در نظر گرفته‌ایم اما باید توجه داشت که معاونت امور زنان و خانواده جایگاه اجرایی و تصدی‌گری نیست، بلکه جایگاه این معاونت ستادی است و وظیفه سیاستگذاری و پیگیری و رصد وظایف دستگاهها در این حوزه را دارد.
....

مولاوردی گفت: در دولت دهم براساس ماده 230 قانون پنجم توسعه برنامه جامع امور زنان و خانواده نوشته شد و وظایف دستگاهها نیز در این زمینه مشخص شد اما اکنون در آخرین سال اجرای این برنامه تاکنون هیچ گزارشی از عملکرد دستگاهها در مورد وظایف تعیین شده به ما نرسیده است، اکنون درحال انجام برنامه‌ریزی راهبردی هستیم تا این وضعیت خاتمه پیدا کند و در برنامه ششم توسعه چنین مسائلی پیش نیاید.
....

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: مسئله تحکیم خانواده و حل مسائل زنان نیازمند عزم ملی است که هنوز این عزم ملی در کشور به وجود نیامده است.
....

وی با اشاره به اینکه رویکرد دولت ایجاد توازن بین نقش‌های متفاوت زنان است، گفت: نسخه‌ای که در 10 الی 20 سال پیش برای این مسئله پیچیده می‌شد، اکنون کاربردی ندارد. در حال حاضر حتی برای تمامی زنان کشور نیز نمی‌توان یک نسخه پیچید و نمی‌توان هیچ کدام از نقشهای زنان را فدای دیگری کرد، اکنون ما با این واقعیت روبرو هستیم که نظام از ابتدای انقلاب برای آموزش دختران سرمایه‌گذاری کرده است و خانواده‌ها نیز به دلیل اعتمادی که به نظام داشته اند دختران خود را به مدارس و سپس به دانشگاه ها فرستاده اند هیچ عقل سلیمی اجازه نمی دهد که این سرمایه گذاری نظام نادیده گرفته شود.
....

وی اشاره کرد: از طرف دیگر به دلیل توجه ویژه‌ای که دولت به مسائل خانواده دارد و همواره این مسئله از جمله دغدغه های مشترک میان تمامی دولتها بوده است، درصدد ایجاد توازن بین کار و زندگی زنان هستیم. زیرا جامعه و زنان به هر دوی این دو نیاز دارد.
....

مولاوردی با بیان اینکه بازار کار اکنون از عدم تعادل جنسیتی رنج می‌برد، گفت: در همین راستا بسته سیاست اجرایی اشتغال پایدار تدوین شده و پیش نویس آن به شورای عالی اشتغال فرستاده شده است، البته بحث ما در مورد اشتغال پایدار استخدام و اشتغال تمام وقت نیست بلکه به خلاقیت، نوآوری، افزایش نرخ مشارکت اقتصادی زنان توجه دارد.
....

وی با بیان اینکه کشور ما در منطقه رتبه اول را از نظر پایین بودن در آمد اقتصادی زنان دارد، گفت: سند اشتغال پایدار زنان با توجه به دو گروه هدف دختران فارغ التحصیل و زنان سرپرست خانوار در مناطق محروم تدوین شده است.