مولاوردی با اشاره به اینکه نقش زن و خانواده با پیشرفت تکنولوژی ارتقاء یافته است، گفت: ارتقای آگاهیهای تخصصی اجتماعی از مهمترین این تاثیرات است .
شهیندخت مولاوردی ظهر امروز در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش که در دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد، با اشاره به توسعه و ساماندهی پژوهش امور زنان و خانواده در کشور اظهار کرد: یکی از مهمترین منابع راهبردی در عصر فراصنعتی دانش بوده که ماحصل پژوهش است.
وی افزود: برنامهریزی و سرمایهگذاری در امر تحقیق میتواند هر کشوری را در عرصه رقابت جهانی، رفاه اقتصاد ملی و ارتقای توسعه دانشبنیان و دانشمحور یاری کند.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با اشاره به اینکه در بخش تحقیق و پژوهش سرمایهگذاری مهمی در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته صورت گرفته است، گفت: با نگاه اجمالی به درصد درآمد ملی کشورهای صنعتی میتوان سرمایهگذاری این کشورها را در امر پژوهش مشاهده کرد.
مولاوردی تصریح کرد: در حال حاضر باید به شاخصهای بینالمللی که در حوزه پژوهش و تحقیق تعیین شده است توجه داشته باشیم؛ زیرا این شاخصها با شاخصهای کشورهای دیگر مقایسه میشود.
وی با اشاره به شاخصهای حوزه پژوهش و تحقیقات گفت: اختصاص بودجه، تعداد پژوهشگران حرفهای، سرانه پژوهشی و تعداد مقالات و تولیدات علمی پژوهشی از شاخصهای حوزه پژوهش و تحقیق است.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور خاطرنشان کرد: برآورد اعتبارات در کشورهای توسعه یافته نشان میدهد که به طور میانگین پنج درصد از تولید ناخالص ملی به امر پژوهش و تحقیق اختصاص پیدا میکند.
مولاوردی با اشاره به اینکه در حوزه زنان پژوهشهای نظاممند صورت نگرفته است، تصریح کرد: در حوزه پژوهش در امور زنان و خانواده به نیازهای اساسی مخاطبان پاسخ داده نشده است؛ بسیاری از پژوهشگران در این حوزه با موازیکاری و پراکندهکاری مواجه هستند و از این امر رنج میبرند که تاثیر آن را میتوان در عدم توسعه امور زنان و خانواده در کشور مشاهده کرد.
وی ادامه داد: در حوزه پژوهش در امور زنان و خانواده با مباحث و مشکلات پیچیدهای روبهرو هستیم که این امر از آغاز پژوهش که سعی در جمعآوری اطلاعات دارد تا پایان پژوهش که به نتیجهگیری از پژوهش به دست آمده است به خوبی نشان داده میشود.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور به موانع پژوهش در حوزه زنان و خانواده اشاره کرد و افزود: یکی از این موانع وجود محدودیتهای خاصی است که در این حوزه وجود دارد و گاهی مشاهده میشود که زنان را از پاسخ صحیح دادن به سؤالات منع کرده یا در تنگنا قرار میدهند.
مولاوردی تاکید کرد: ابزارهای درک و استنباط منطقی از درون ذهنی زنان کافی نیست؛ تحلیل درست برای زنان و گرایشهای واقعی آنان اغلب از طریق پرسشنامه و یا مصاحبه پاسخ داده میشود که این امر سبب درک نادرست از حوزه زنان و امور خانواده میشود.
وی با اشاره به اینکه زنان نمیتوانند به عرصههای مختلف ورود پیدا کنند، گفت: ضعف شدید تخصصگرایی، اعتماد به نفس زنان و عدم دسترسی به اطلاعات از مهمترین علل کمبود پژوهشهای درست در حوزه زنان و خانواده است.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور اظهار کرد: تقسیم کار در نهادهایی که تاثیرگذار هستند مانند حوزههای علمیه و دانشگاهها باید صورت گیرد؛ زیرا این دو نهاد بهترین یاری دهنده حوزه زنان و خانواده هستند.
مولاوردی با اشاره به اینکه تعامل و تاثیرگذاری مراکز پژوهشی با دولت باید عملی شود، گفت: این دو نهاد پژوهشی باید با دولت ارتباط بیشتری داشته باشند تا شاهد نزدیکی آمارها با واقعیتهای جامعه باشیم.
وی خاطرنشان کرد: زن و شأن او در جهان و کشورهای اسلامی سالها است که مرکز توجه مردم قرار گرفته است و مطالعاتی نیز در این حوزه انجام شده که به تفاوتهای میان زن و مرد و رفع این تفاوتها میپردازد.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با اشاره به اینکه نقش زن و خانواده با پیشرفت تکنولوژی ارتقاء یافته است، اضافه کرد: ارتقای آگاهیهای تخصصی اجتماعی از مهمترین این تاثیرات است و کشورهای اسلامی برای ارتقای این امر سندی را تنظیم و تدوین کردهاند که با تصویب هر لایحه شاهد ارتقای نقش زنان در جامعه باشیم.
مولاوردی گفت: در پنجمین نشست امور زنان و خانواده که در کشور باکو برگزار شد، ایران پیشنهاد تاسیس مرکز حقوق زنان و خانواده را در ایران را داد؛ با تاسیس این مرکز مطالعات و پژوهشهای حوزه زنان و خانواده در اختیار کشورهای اسلامی قرار خواهد گرفت.