برای ورزش بانوان برنامه ریزی های خوبی انجام می شود اما این برنامه عملیاتی نمی شوند و به نظر می رسد اعتقاد و عزم کافی در این باره وجود ندارد.

میترا روحی درباره شرایط فعلی ورزش بانوان، تصریح کرد: در سال های بعد از انقلاب به تعداد انگشت های دست در ورزش ایران مدیر زن داشتیم و خوشبختانه این افراد توانستند نیروهای خوبی را تربیت کنند تا در حال حاضر مشکلی از این بابت نداشته باشیم. همه مدیران فعلی به خصوص زنان از تحصیلات دانشگاهی و تخصصی مدیریت ورزشی برخوردار هستند و بنابراین باید قبول کرد که از نظر نیروی مدیریتی در بخش بانوان مشکلی نداریم.

روحی درباره توجه به ورزش بانوان اظهار کرد: مهم ترین مشکل بانوان را می توان عدم حمایت همه جانبه از آن‌ها در همه زمینه ها از جمله مدیریت عنوان کرد. گفته می‌شود خانم ها مدال‌آور هستند و مدال های زیادی به دست آورده‌اند. در زمانی که از مدال‌آوری بانوان تعریف می‌شود همه از این موضوع هیجان زده می‌شوند اما فردای آن روز همه برنامه ها به حالت اولیه برمی‌گردد و تخصیص بودجه بازهم مردانه می‌شود. در حقیقت می‌توان گفت به حرفی که می‌زنیم اعتقاد نداریم و یا اینکه عزمی برای عمل به آن چه که برای پیشرفت ورزش بانوان لازم است وجود ندارد.

او درباره وجود نگاه جنسیتی در ورزش تصریح کرد: باید یک سیاست مدون در دو بخش ورزش زنان و مردان داشته باشیم و برای هرکدام هم برنامه خاص خودش را در نظر بگیریم. وزارت ورزش نباید نگاه جنسیتی در تخصیص بودجه یا برنامه ها داشته باشد. ما حتی در برخی از اوقات شاهد این هستیم که در تورنمنت های ورزشی زنان نایب رییس بانوان با تیم ها اعزام نمی‌شوند و حتی رییس فدراسیون با تیم می‌رود. مثلا اگر قرار است تیم فوتبال مردان به مسابقات برود و به هیچ نتیجه ای نرسد، بانوان بروند و همان نتیجه را بگیرند؛ آیا این بهتر نیست؟ این ها نگاهی است که از بالا وجود دارد و کاملا هم مدیریتی است که به نظرم باید اصلاح شود.

روحی ادامه داد: زمانی که قرار است زنان درمسابقاتی شرکت کنند دائم درباره علت شرکت در آن و احتمال مدال آوری صحبت می‌شود، اما مردان به راحتی به رقابت ها اعزام می‌شوند، بدون این که بازخواست شوند و بانوان برای هر نوع اعزامی باید هزاران سوال را پاسخ بدهند. در هر جای دنیا که ما رفتیم اعلام کردیم که ایران فضاهای زیادی را برای ورزش زنان اختصاص می دهد اما واقعا این فضاها کجاست؟

عضو کارگروه ورزش زنان وزارت ورزش و جوانان درباره جایگاه نواب رییس بانوان در فدراسیون ها گفت: در سال های گذشته نواب رییس زیادی در فدراسیون ها جا به جا شده اند. آیا کسی تا به الان علت آن را پرسیده است؟ چرا باید افرادی غیر متخصص در برخی از جایگاه ها قرار بگیرند و اظهارنظر کنند. طبیعی است کسی که توانایی نداشته باشد نمی‌تواند نظر کارشناسانه بدهد و امکان این وجود ندارد که بتواند کمکی انجام بدهد. در حالی که بانوان زیادی هستند که توانایی کار دارند.

او ادامه داد: یکی از بدترین موقعیت هایی که ما زنان با آن مواجه هستیم این است که باید انرژی زیادی را بگذاریم تا خودمان را ثابت کنیم، در حالی که مردان چنین موقعیتی را ندارند. امیدوارم این تفکر اصلاح شود تا زنان به جای اینکه تلاش کنند توانایی هایشان را اثبات کنند به فکر برنامه ریزی و انجام کارهای خود باشند.

روحی درباره ورزش همگانی و قهرمانی در بخش بانوان تصریح کرد: ما در بحث بودجه و در همه زمینه ها مشکل داریم. در بحث ورزش همگانی وظیفه اصلی ما تلاش برای توسعه بیشتر است. متاسفانه در صحبت کردن و طرح دادن همه عالی هستند اما وقتی وارد عمل می‌شویم به مشکل می‌خوریم، در واقع بودجه ای که برای ورزش همگانی در نظر گرفته می‌شود کافی نیست. در حالی که به راحتی میلیاردها پول صرف تعداد محدودی باشگاه می‌شود ولی زمانی که بحث بودجه در ورزش همگانی بانوان و حتی برخی از فدراسیون ها می‌شود مبلغ و اعتبار کمتری لحاظ می‌شود.

او در ادامه افزود: در بحث فضاهای ورزشی همه کشورها و حتی آن‌هایی که فضای ورزشی به اندازه کافی دارند دچار مشکلاتی هستند. مشکل هم این است که افراد گرایش زیادی به انجام ورزش در این مکان ها ندارند. بنابراین یک عزم و حمایت همه جانبه احتیاج است. زمانی که مسئولان بودجه را تصویب می‌کنند نباید فقط به فکر ورزش قهرمانی باشند. نه تنها باید به ورزش همگانی و قهرمانی توجه شود بلکه باید از نظر تعداد ورزشکار بودجه عادلانه بین زنان و مردان تقسیم شود.

عضو کارگروه زنان وزارت ورزش و جوانان درباره خصوصی سازی سالن های ورزشی، اظهار کرد: در حال حاضر بحث خصوصی سازی مطرح شده است. خصوصی سازی باید کارشناسانه صورت بگیرد و کسی که این کار را انجام می‌دهد باید متوجه تمام زوایای خصوصی سازی باشد. تمام سالن های ورزشی به بخش خصوصی واگذار شده است اما نباید این اتفاق می‌افتاد. برای بخش خصوصی مهم نیست که چه کسی در سالن ها ورزش می‌کند و آن چه که دارای اهمیت است سودی است که نصیبش می‌شود. به دلیل هزینه بالا برای ورزش در بخش خصوصی افراد به خصوص بانوان ترجیح می‌دهند که ورزش نکنند و یا افراد دیگر خانواده به ورزش بپردازند. بنابراین همین ورزش نکردن زنان مقدمه بروز بسیاری از مشکلات در جامعه می‌شود.

او با بیان این که افراد برای حفظ جایگاه های بین‌المللی خودشان حمایت نمی‌شوند، تصریح کرد: ارتباطات ما در بسیاری از اوقات با مجامع و فدراسیون های جهانی خوب است و حتی در سال‌های گذشته کرسی های خوبی را به دست آوردیم اما برای حفظ آن ها برنامه نداریم. برای حفظ این جایگاه ها که ارزش زیادی دارند باید افراد حمایت شوند. زمانی که من برای حضور در مجامع بین المللی می‌رفتم عده ای انتقاد می‌کردند که چرا به کشورهای دیگر می‌روم، در حالی که این اتفاق بسیار خوبی است که یک کشور در مجامع جهانی نماینده دارد. سوال من این است که اگر کسی عضو کمیته فدراسیون جهانی است نباید در جلسات شرکت کند؟ به نظرم ما باید در این خصوص اهمیت بیشتری برای این کرسی ها قائل باشیم تا بتوانیم با استفاده از همین موقعیت به پیشرفت برسیم. باید تغییر نگرشی صورت بگیرد تا بتوان امتیازات زیادی از این فرصت ها به دست آورد.

او با انتقاد از اینکه در تیم های ملی بانوان مربیان خوبی به کار گرفته نمی شود، تصریح کرد: واقعا جای سوال دارد که چرا از مربیان خوب خارجی در تیم های بانوان استفاده نمی‌شود؟ والیبال ما در سطح قابل قبولی در جهان قرار دارد اما بانوان این رشته موفق نیستند. انتظار ما این است که در تمام رشته ها به همان اندازه که به مردان اهمیت می‌دهند و هزینه می‌کنند برای بانوان هم انجام بدهند. به نظر من باید در دستور کار وزارت قرار بگیرد که روی این موضوعات توجه بیشتری صورت بگیرد.

‌روحی در پایان گفت: به نظر من زنان می‌توانند در راه توسعه از مردان هم کمک بگیرند و حتی امنیت روانی که با اهمیت مردان به ورزش زنان به وجود می‌آید در این راه خیلی موثر است. من در بسیاری از مجامع با مردانی برخورد کرده ام که مسئول ورزش بانوان کشور خود بوده اند و مشکلی از این بابت وجود نداشته است.