ساماندهی مراکز خدمات رسان آسیب های اجتماعی و ایجاد مرکز جامع برنامه ریزی و مهار آسیب های زنان در این استان ضروریست و به عنوان اولویت برنامه حوزه زنان در دست پیگیری است.

 'زهرا فرجی' در گفت و گو با ایرنا افزود: بر اساس مطالعات موجود آسیب های طلاق، اعتیاد ، اقدام به خودکشی ،افزایش دختران دانش آموخته فاقد شغل و چالش های سلامت جسمی و روانی زنان این استان شیب صعودی دارد و بایستی با رویکرد علمی برای مدیریت و مهار آنها گام برداشت.

وی اظهار کرد: اگرچه آمار مشکلات و آسیب های زنان به صورت جسته و گریخته در استان مرکزی وجود دارد اما ضرورت ایجاد بانک جامع وضعیت آسیب ها و چالش های این قشر حیاتی است.

فرجی عنوان کرد: بر اساس اطلاعات موجود هم اینک 12 درصد خانوارهای استان مرکزی زن سرپرست هستند که نیاز است دستگاه های متولی در امر کارآفرینی، حمایت اجتماعی و فرهنگی در استان به میدان آمده و بسته خدمتی مناسبی را در خصوص این قشر و خانواده های آسیب پذیر آنها تدارک بینند.

مشاور امور زنان و خانواده استاندار مرکزی ادامه داد: آمارها بیانگر آن است که 10 درصد از دختران و زنان این استان در دام اعتیاد می سوزند که متاسفانه سن ابتلا به این آسیب بیشتر در 20 تا 35 سال بوده و بایستی حضور هدفمند و آگاهانه در مدیریت و مهار اعتیاد زنان و گسترش چتر پیشگیری برای این قشر در راس برنامه ها باشد.

فرجی عنوان کرد: درحالیکه میانگین نرخ ازدواج به طلاق در کشور پنج و هفت دهم درصد است این شاخص در استان مرکزی چهار و هفت دهم درصد است و تمرکز بر برنامه های فرهنگی و مشاوره های عاطفی و روانی خانواده در استان به عنوان یکی دیگر از موضوعات مهم حوزه زنان مطرح است.

وی افزود: توسعه اقدامات مهارت زندگی و انجام مطالعات عمیق در شناخت عوامل نارضایتی زناشویی و بهبود گفتمان عاطفی درون خانواده ها از دیگر موضوعاتی است که در هدفگذاری برنامه های زنان استان قرار دارد.

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری استان مرکزی اظهار کرد: یکی از دغدغه های جدی مسوولان استان گسترش تبلیغات اقلام زیبایی و لاغری که بعضا اعتیاد آور و مضر برای سلامتی هستند و باز شدن بستر تنوع مواد مخدر صنعتی است که مهار این مهم نیز به صورت جدی در کنار برنامه های تغییر رفتار زیستی و تغذیه خانواده در دست برنامه ریزی است.

فرجی عنوان کرد: نبود مرکز جامعه چرخه خدمات مهار آسیب زنان باعث شده که هر دختر و زن آسیب دیده به صورت ناقص و بدون پشتوانه قوی طیفی از خدمات را با نظارت کمرنگ دریافت کند و به همین منظور شکل گیری مرکز جامع نظارت و برنامه ریزی خدمات آسیب زنان در دستور کار است.

وی اظهار کرد: هدف از ایجاد این مرکز تجمیع امکانات بین بخشی دستگاه ها، نظارت و هدایت منابع موجود با نگاه چند بعدی به زنان آسیب دیده است و آموزش فراگیر زنان آسیب دیده و انجام پژوهش های کاربری در چالش های زنان از دیگر اهداف است.

مشاور امور زنان و خانواده استاندار مرکزی اظهار کرد: این مرکز اقدامات هدفمند اقتصادی و اشتغالزایی زنان آسیب دیده و خانوارهای زن سرپرست را نیز دنبال می کند.

فرجی یادآور شد: یکی از نیازهای جدی استان مرکزی تقویت برنامه های پیشگیری و درمانی در حوزه سلامت زنان است که شکل گیری مرکز جامع چرخه خدمات و مهار آسیب زنان در بهبود این روند و رفع و اصلاح مشکلات بسیار راهگشا است.

وی بیان کرد: ارتقای سلامت زنان بحث وسیع و چندگانه است و اجرایی کردن برنامه های آموزشی تغییر سبک زندگی پرخطر، مهارت آموزی به دختران و ترغیب این قشر به تحرک مناسب و مستمر از ضروریات آن است. 

فرجی گفت: چاقی، انواع سرطانها، بیماریهای قلبی و عروقی، پوکی استخوان ، فشار و چربی خون بالا از جمله رایج ترین معضلاتی است که سلامت زنان استان مرکزی را تهدید می کند.

بر اساس سرشماری سال 90 از یک میلیون و 414 نفر جمعیت استان مرکزی 698هزار و 432 نفر زن می باشند.