در جریان یازدهمین سفر استانی دولت تدبیر و امید به خراسان جنوبی، بانوان این خطه از ایران اسلامی عمده مطالبات خود را کاهش مشکلات اجتماعی این قشر عنوان کردند.

گروهی از آنان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ضمن ابراز خرسندی از حضور رئیس جمهوری در استان فرهنگ مدار خراسان جنوبی بر نقش پررنگ بانوان در توسعه اجتماعی جامعه تاکید کردند.

یکی از آنان به خبرنگار ایرنا گفت: 60 درصد بانوان این استان بویژه شهر بیرجند از تحصیلات دانشگاهی برخوردار هستند و در بسیاری از مشاغل دوشادوش مردان فعالیت می کنند.

وی که خود را 'اعظم عباسپور' معرفی کرد، افزود: بانوان این منطقه سهم ارزنده ای در مدیریت بخش های مختلف دستگاه های اجرایی و همچنین تدریس در دانشگاه ها دارند لذا خواستار حقوق برابر با مردان هستند.

یکی دیگر از بانوان بیرجندی به خبرنگار ایرنا گفت: خراسان جنوبی یکی از استان های شاخص کشور در بحث فرهنگ حجاب و عفاف است و بانوان تمام تلاش خود را برای حفظ آن در جامعه نموده اند.

وی که خود را ' بتول چهکندی نژاد' معرفی کرد، افزود: حداقل خواسته بانوان این خطه از ایران اسلامی حمایت بیشتر مسوولان در بحث مسائل اجتماعی است زیرا این قشر در معرض آسیب های اجتماعی قرار دارند و در مقایسه با مردان شکننده تر می باشند.

وی بیان کرد: آمار طلاق و خشونت علیه زنان در جامعه رو به افزایش است در صورتی که اکنون بیشتر بانوان سهمی برابر در تامین مخارج زندگی با مردان دارند اما در اجتماع آسیب پذیرتر و در خانه از حق و حقوق کمتری برخوردار هستند.

وی تاکید کرد: باید تدبیری اندیشیده شود که محیط اجتماعی همسان با ارزش های ایرانی – اسلامی شرایط بهتری را برای حضور زنان ایجاد کند و دیگر شاهد مواردی چون اسیدپاشی نباشیم.

یکی دیگر از بانوان خراسان جنوبی مطالبه این قشر از جامعه را افزایش سهم آنان در پست های مدیریتی عنوان و بیان کرد: بسیاری از زنان به لحاظ تحصیلات بالاتر از مردان هستند اما در دستگاه های اجرایی به رغم برخورداری از توانمندی بیشتر از جایگاه پایین تری برخوردار می باشند.

وی که خود را 'نازنین ناصح' معرفی کرد، افزود: دولت تدبیر و امید باید تساوی جایگاه مدیریتی را بین زنان و مردان جامعه ایرانی – اسلامی برقرار کند زیرا زنان ایرانی از توانمندی لازم برای احراز پست های مدیریتی حتی در حد وزیر را دارند.

وی بیان کرد: گام های خوبی برای ارتقای سطح جایگاه زنان در سال های گذشته برداشته شد و ما شاهد حضور زنان در حد وزیر و معاون رئیس جمهوری بودیم که امید است سهم زنان از پست های مدیریتی در دستگاه های اجرایی بیشتر شود.

یکی دیگر از بانوان بیرجندی که خود را سرپرست خانوار معرفی کرد، گفت: چند سال است که شوهرم فوت کرده و من به تنهایی مسوولیت بزرگ کردن بچه ها و تامین مخارج زندگی را برعهده گرفته ام.

وی که خود را 'عالیه کرباسی' معرفی کرد، افزود: حقوق زنان سرپرست خانوار در مشاغل مختلف پایین است و بیشتر از سایر اقشار در معرض آسیب های اجتماعی قرار دارند لذا باید حمایت از آنان بیشتر شود.

وی بیان کرد: دستمزدی که بابت برخی مشاغلی مانند خوداشتغالی در خانه یا کار در کارخانه به زنان داده می شود بسیار پایین است و معمولا از شرایط برابر با مردان به رغم تساوی در میزان دشواری کار برخوردار نیستند.

وی اظهار کرد: مطالبه زنان سرپرست خانوار و زنان آسیب دیده از رئیس جمهوری حمایت بیشتر است تا بتوانند بار سنگین مشکلات اجتماعی را از دوش خود بردارند.

از جمعیت 732 هزار نفری خراسان جنوبی افزون بر 364هزار نفر آن جمعیت بانوان است.

به گزارش ایرنا، رییس جمهوری در یازدهمین سفر استانی دولت تدبیر و امید روز چهارشنبه به خراسان جنوبی سفر کرده است.