شهیندخت مولاوردی معاون ریس جمهور در امور زنان در همایش ریحانه انقلاب (نکوداشت زنان موثر در انقلاب در حوزه فرهنگ و هنر) که به همت سازمان زنان حزب کار برگزار شد حضور یافت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری؛ مولاوردی در این همایش افزود: با بیان اینکه انقلاب اسلامی به اذعان تحلیل‌گران منحصرترین انقلاب در زمانه خود بود اظهار داشت: انقلاب اسلامی با بر هم زدن محاسبات و معادلات سیاسی آن زمان نقطه عطفی در تاریخ سیاسی ایران و جهان به شمار می‌رود و اگر نقش‌آفرینی زنان نبود قطعا بنابر نظر رهبری اجتماعات عظیم شکل نمی‌گرفت.

وی ادامه داد: انقلاب اسلامی انقلابی فرهنگی و پیروزی گل بر گلوله و خون بر شمشیر بود؛ نقش امام راحل(ره) در به میدان آوردن زنان و هویت‌بخشی به زن مسلمان و ارائه الگویی به دور از افراط و تفریط و تحجر و ابتذال انکارناپذیر است.

معاون رئیس جمهور در امور زنان با اشاره به فرمایشات امام خمینی(ره) درباره زنان گفت: امام خمینی(ره) می‌فرمود اسلام زن را مانند مرد در همه شئون دخالت می‌دهد و امام از حضور و

مشارکت زنان در مجلس خبرگان قانون اساسی علی‌رغم مخالفت برخی بزرگان که نقش زنان را به راهپیمایی محدود می‌کردند حمایت می‌کردند.

مولاوردی افزود: زنان در 36 سال پیروزی انقلاب به رغم برخی بی‌مهری‌ها در عرصه‌های مختلف نقش‌آفرین بودند و بویژه در حوزه‌‌های فرهنگ و هنر، پزشکی و حقوق زنان افتخار‌آفرین بودند.

احیای هویت زن مسلمان در سالهای پایانی قرن بیستم مسیری را پیش پای زن ایرانی گذاشت که پیمودن آن الزاماتی را می طلبید که تا سالها در تدارک این الزامات دیده نمی شود و حتی در برنامه سوم توسعه نیز جای پای کمرنگی از زنان دیده می‌شود.

معاون رئیس جمهور در امور زنان با بیان اینکه به هیچ وجه دوره‌ای در طول پس از انقلاب وجود نداشته که دولت‌ها نسبت به اهمیت خانواده بی‌تفاوت باشند، گفت: چرا که خانواده جایگاه مهمی در اسلام داشته است و در دهه چهارم که گفتمان اصولگرایی بر جامعه حاکم می شود نقش زن در خانواده برجسته‌تر می‌شود. البته در این دوره به گونه‌ای تحلیل می‌شود که تلقی خانه‌نشین کردن زنان مطرح می‌شود اما

این برداشت از سیاست‌ها بوده است و واقعیت جامعه ما را نمی‌تواند در شرایطی قرار دهد که به زنان چنین نگاهی شود.

مولاوردی گفت: وظیفه نظام و دولت ارائه تسهیلات به زنان است تا بتواند از این ظرفیت انسانی در رسیدن به اهداف خود بهره ببرند.

وی با اشاره به آماری از وضعیت زنان گفت: نیمی از جمعیت باسواد را زنان تشکیل می‌دهند و بیش از 60 درصد پذیرفته‌شدگان در دانشگاه‌ها دختر هستند. البته زنان حضور کمرنگی در میان

اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها دارند و کمتر از یک پنجم اعضای هیئت علمی را زنان تشکیل می‌دهند. همچنین 19 میلیون زن خانه‌دار و 12 میلیون زن روستایی در کشور وجود دارند که در سرشماریها این گروه بزرگ از زنان بیکار محسوب می شوند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان ادامه داد: سال 1355 نرخ مشارکت اقتصادی زنان 12.93 درصد بوده اما هم اکنون به 12.6 رسیده است که نرخ پایینی محسوب می‌شود. همچنین در مشارکت سیاسی و دسترسی عادلانه به فرصت‌های سیاسی در جامعه برای زنان چالش وجود دارد و در شاخص توسعه انسانی و شکاف جنسیتی رتبه ایران از 147 کشور، رتبه 132 است و در مجلس از 290 نفر نماینده تنها 9 نفر را زنان تشکیل می‌دهند.

مولاوردی درباره مشکلات موجود در کشور خاطرنشان کرد: عدم رغبت جوانان به ازدواج و بالا رفتن نرخ طلاق در جامعه نشان می‌دهد که نیاز به برنامه ریزی واقع گرایانه وجود دارد و امیدواریم در آستانه تدوین برنامه ششم توسعه بتوانیم در 5 سال آینده به سمت حل مسائل و مشکلات زنان حرکت کنیم و دوباره برنامه‌ای نوشته نشود که کلی‌گویی و آرمان گرایانه باشد.

در ادامه حسین کمالی دبیرکل حزب اسلامی کاردر همایش ریحانه انقلاب (نکوداشت زنان موثردر انقلاب) ضمن تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: ما سعی کردیم که رژیمی را تغییر دهیم و سازمانی نو را پایه‌گذاری کنیم که در آن حقوق مردم به رسمیت شناخته شود و نظام اداری کشور در خدمت مردم باشد و مردم به عنوان صاحبان انقلاب و مملکت شناخته شوند و مورد احترام قرار گیرند.

وی افزود: امروز در تداوم انقلاب در بخش‌های مختلف پیشرفت‌های خوبی حاصل شده است ولی تا رسیدن به اهدافمان فاصله داریم. چرا که هنوز فساد اداری در کشور به چشم می‌خورد و حقوق آحاد جامعه تامین نمی‌شود و می‌بینیم که آزادی بیان که به صراحت در قانون اساسی به آن اشاره شده است، پاس داشته نمی‌شود و آزادی سیاسی و اجتماعی مورد توجه قرار نمی‌گیرد. البته این به معنای این نیست که شرایط نسبت به گذشته تغییر نداشته است.

کمالی گفت:‌همه می‌دانند که در زمان پهلوی چه ستم‌هایی به مردم می‌شد و به هر اعتراضی به شکل سختی پاسخ داده می‌شد و زنان به عنوان انسان از موقعیت معنوی برخوردار نبودند و به زنان به صورت ابزاری نگاه می‌شد اما بعد از انقلاب اسلامی به زنان به شکل دیگری نگاه شد و تغییرات اساسی صورت گرفت و زنان نقش نو و جایگاه جدیدی پیدا کردند و به آنها به صورت معنوی نگاه شد و در این مرحله زن به عنوان انسان انسان‌ساز مورد توجه قرار گرفت.

دبیر کل حزب اسلامی کار یادآور شد: اگر فرزندان ایران در 8 سال دفاع مقدس از خود رشادت و مقاومت نشان می‌دادند تجزیه کشور قطعی بود اما جوانانی که تربیت شده این مادرها هستند امروز در زمینه‌های دانش فنی پیشرفت‌های خوب حاصل کردند.

کمالی در پایان یادآور شد: البته در سال های اخیر در مورد اینکه زن نماینده چه نقشی را برای زنان ایفا کند مورد توجه قرار نگرفته است و به زنان به صورت نمایشی نگاه می‌شود. ولی امیدواریم چنین نشست‌هایی موجب شود تا زنان به حقوق واقعی خود دست پیدا کنند

همچنین خانم افسانه اقبال نیا ریس سازمان زنان حزب اسلامی کاردرهمایش ریحانه انقلاب من گزارش کوتاهی در باره همایش  ریحانه انقلاب ودومین  سال  برگزاری این نکوداشت ابراز نمود همچنین نقش زنان در انقلاب را تاثیر گذار وجدی توصیف نمود همچنین ضمن تشکر قدردانی از زنان مبارز انقلابی آنان را تکریم نمود

در پایان مراسم نیز از چندین از زنان مبارز و انقلابی وهمسران جانباز انقلاب وتاثیر گذار با حضور معاون ریس جمهور تجلیل بعمل آمد.