گزارش تفصیلی عملکرد نه ماهه سال 1393 سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با مقایسه با مدت مشابه سال قبل از سوی این سازمان اعلام شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده به نقل از سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، ازدواج های ثبت شده در سراسر کشور طی نه ماهه سالجاری 516295 مورد بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 9 درصد کاهش داشته و تعداد طلاق های ثبت شده 116842 مورد بوده که 04/0 درصد افزایش داشته است.

طبق گزارش استخراج شده از سامانه ثبت وقایع ازدواج و طلاق ‌بیشترین ازدواج های ثبت شده زوج (معادل 39 درصد)‌ مربوط به رده سنی 25 تا 29 سال و بیشترین ازدواج های ثبت شده زوجه به میزان 32 درصد مربوط به رده سنی 20 تا 24 سال بوده است. همچنین بررسی ها نشان می دهد؛ بیشترین طلاقهای ثبت شده زوج به میزان 5/24 درصد نیز مربوط به رده سنی 25 تا 29 سال و بیشترین طلاقهای ثبت شده زوجه به میزان 23 درصد مربوط به رده سنی 25 تا 29 سال بوده است.

در نه ماهه سال جاری، بیشترین ثبت ازدواج زوج بر حسب تحصیلات با 69 درصد مربوط به تحصیلات دیپلم و زیر دیپلم ،‌30 درصد مربوط به تحصیلات دانشگاهی و حوزوی و یک درصد مربوط به بی سواد و نامشخص بوده است. بیشترین ثبت ازدواج زوجه بر حسب تحصیلات نیز با 67 درصد مربوط به تحصیلات دیپلم و زیر دیپلم و 31 درصد مربوط به تحصیلات دانشگاهی و حوزوی 2 درصد مربوط به بی سواد و نامشخص بوده است.

در نه ماهه سالجاری ، بیشترین ثبت طلاق زوج بر حسب تحصیلات با 69 درصد مربوط به تحصیلات دیپلم و زیر دیپلم، 14 درصد مربوط به تحصیلات دانشگاهی و حوزوی و 17 درصد مربوط به بی سواد و نامشخص بوده است.

در نه ماهه سالجاری ، بیشترین ثبت طلاق زوجه بر حسب تحصیلات نیز با 67 درصد مربوط به تحصیلات دیپلم و زیر دیپلم، 16 درصد مربوط به تحصیلات دانشگاهی و حوزوی و 17 درصد مربوط به بی سواد و نامشخص بوده است.

لازم به ذکر است ، در نه ماهه سالجاری ،‌در 89 درصد ازدواج های ثبت شده زوج و زوجه دارای مذهب شیعه و 10 درصد ازدواج های ثبت شده،‌زوجین دارای مذهب سنی و یک درصد مربوط به سایر ادیان و مذاهب می باشد. در 93 درصد طلاق های ثبت شده ، زوج و زوجه دارای مذهب شیعه و در 6 درصد
طلاق های ثبت شده ،‌زوجین دارای مذهب سنی و یک درصد دارای سایر ادیان و مذاهب بوده اند.

بارزترین علل طلاق مربوط به مسائلی نظیر : «دخالت خانواده ها»، «اعتیاد به مواد مخدر یا مشروبات الکی»،‌«ترک زندگی»،‌ « محقق نشدن شروط ضمن عقد»،‌ با سهم 38 درصدی از کل عوامل طلاق می باشد.