رییس اداره مددکاری و خدمات مشاوره ای معاونت فرهنگی قوه قضاییه گفت: 60 شعبه دفتر حمایت از حقوق زنان و کودکان در دادگستری های سراسر کشور دایر است.

«پرنیان قوام» روز شنبه در گفت وگو با ایرنا با مهم دانستن نقش زنان در حفظ و بقای کانون خانواده، افزود: دفتر حمایت از حقوق زنان و کودکان در همه مراکز دادگستری های استانهای کشور و همچنین در شهرستانهای بزرگ دایر است. 
قوام گفت: این دفاتر در مجتمع های قضایی خانواده استان تهران نیز فعالیت دارند که شمار آنها در استان تهران به 6 دفتر می رسد.
وی افزود: حمایت و توجه خاص جوامع به زنان و کودکان یکی از ارکان استواری کانون خانواده، تربیت پذیری فرزندان و درنهایت، حرکت در مسیر نیل به جامعه سالم به شمار می آید.
به گفته این مقام مسوول در قوه قضاییه ، اصلاح وضعیت زنان و کودکان و حل مسایل و مشکلات آنان اگر با روشی مناسب و مبتنی بر الگویی دینی و بومی صورت پذیرد، دستاوردهای شگرفی برای جامعه خواهد داشت.
رییس اداره مددکاری و خدمات مشاوره ای معاونت فرهنگی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: در دستگاه قضایی این مسوولیت برعهده تشکیلات «حمایت از حقوق زنان و کودکان» است .همچنین مسایل زنان و کودکان در جمهوری اسلامی ایران در ادوار مختلف از سوی قانونگذار مورد توجه بوده و در قوانین متعدد، حمایت از آنان پیش بینی شده است. 
قوام ادامه داد: علاوه بر توجهاتی که در حیطه قانون گذاری و اجرایی نسبت به زنان و کودکان معطوف بوده ، این امر تجلی و جایگاه ویژه ای در نظام قضایی داشته است که نقطه اوج آن ایجاد دفاتر حمایت از حقوق زنان و کودکان است.
رییس اداره مددکاری و خدمات مشاوره ای معاونت فرهنگی قوه قضاییه درمورد وظیفه و مسوولیت این اداره، تصریح کرد: براساس بخشنامه شماره 18421/81/1 امر نظارت بر «روند رسیدگی به پرونده های زنان و کودکان بزهکار»، «حمایت از حقوق زنان و کودکان بزه دیده» و «ارتقای کیفی آموزش قضات اطفال» از سوی 31 نمایندگی در مراکز دادگستری های سراسر کشور از وظایف این اداره است. 
وی ادامه داد: این اداره طرح هایی کاربردی همچون الزامی کردن دوره روان شناسی قضات اطفال، برگزاری همایش قضات اطفال (منطقه ای و کشوری) و تشکیل کمیته های اجرایی حمایت از حقوق کودکان در دادگستری های سراسر کشور را تهیه و اجرا کرده است.
وی همچنین افزود: همکاری مستمر با مراکز بهزیستی در قالب تفاهم نامه همکاری مشترک برای تأمین نیروی مشاور روانشناس، تعامل با شوراهای اسلامی مراکز استان ها در امر آزادسازی زنان زندانی با مجازات های مالی در جرایم غیر عمد و همچنین برگزاری دوره های آموزشی ویژه مدیران دفاتر حمایت از حقوق زنان و کودکان از دیگر طرح های کاربردی این اداره به شمار می آید.
قوام اضافه کرد: ارتقای سطح حمایت از حقوق زنان و کودکان در مراجع قضایی، افزایش سطح آگاهی های حقوقی، قضایی، اجتماعی و فرهنگی زنان، تغییر نگرش و افزایش اعتماد زنان به دستگاه قضایی از اهداف این اداره به شمار می آید.
به گفته وی، سامان دهی و بهینه سازی ارایه خدمات دستگاه قضایی به زنان و کودکان کشور و ایجاد بسترهای مناسب برای حفظ حقوق زنان و کودکان در جامعه از طریق دستگاه قضایی از دیگر اهداف اداره مددکاری و خدمات مشاوره ای معاونت فرهنگی قوه قضاییه است.

**پلیس اطفال از دستاوردهای فعالیت دفاتر حمایت از حقوق زنان 
قوام با اشاره به دستاوردهای فعالیت دفاتر حمایت از حقوق زنان و کودکان ، اظهار داشت: ایجاد پلیس اطفال در برخی از مراکز استان ها و پیگیری این امر در استان های دیگر از دستاوردهای فعالیت این دفاتر به شمار می آید.
به گفته وی ، ایجاد و تقویت بسترهای علمی و اجرایی در جهت دستیابی به دکترین توسعه قضایی در حوزه مجازات های جایگزین حبس ویژه اطفال و نوجوانان و راه اندازی شوراهای حل اختلاف ویژه اطفال و نوجوانان با دستور مستقیم ریاست قوه قضاییه از دیگر دستاوردهای دفاتر یاد شده است.
وی افزود: در این دفاتر از نظرات روانشناسان و مددکاران اجتماعی قبل از اتخاذ تصمیم های قضایی در محاکم و دادسراها به منظور شناسایی افراد دارای اختلالات روانی و نابهنجاری های رفتاری و تفکیک بیماران روانی از مجرمان به منظور جلوگیری از تضییع حقوق آنها، استفاده می شود.
نشست و هم اندیشی سه روزه چالش ها و راهکارهای قانونی حمایت از کودکان بدسرپرست و بی سرپرست از فردا به مدت سه روز ویژه مدیران دفاتر حمایت از حقوق زنان و کودکان در دادگستری ها در معاونت منابع انسانی قوه قضاییه برگزار می شود.