این نشست شامل دو میزگرد با موضوعات پکن و فراتر از آن: چه چیزی برای دستیابی به برابری جنسیتی ضروری تر است؟ و مشارکت ها برای برابری جنسیتی است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری؛ نشست یک روزه پارلمانی پنجاه و نهمین اجلاس کمیسیون مقام زن که در روز 11 مارس 2015 با حضور نمایندگان زن مجالس قانونگذاری کشورهای عضو و نمایندگان نهاد زنان سازمان ملل برگزار خواهد شد، فرصتی بوجود خواهد آورد تا پارلمانهای سراسر دنیا گرد هم آمده و پیرامون موضوعات مربوطه به بحث و گفتگو بنشینند.

این نشست شامل دو میزگرد با موضوعات "پکن و فراتر از آن: چه چیزی برای دستیابی به برابری جنسیتی ضروری تر است؟" و " مشارکت ها برای برابری جنسیتی" است.

در میزگرد اول نمایندگان پارلمانی حاضر در نشست در خصوص پاسخگویی به سؤالات زیر گفتگو و مباحثه آزاد خواهند داشت:

1)     دستاوردهای عمده از زمان تصویب کارپایه عمل پکن، با توجه ویژه به مشارکت سیاسی زنان

2)      اقدامات خاص باقیمانده برای اجرای کارپایه عمل پکن کدامها هستند؟

3)      نرمها و قواعد فرهنگی و اجتماعی ایجاد شده در بیست سال گذشته از تصویب کارپایه عمل پکن، که مانع از اجرای کامل سند پکن شده اند، چه هستند؟      

4)      مجالس قانونگذاری برای اجرای اقدامات اولویت دار باقیمانده در سند پکن  به چه منابع –مالی و پشتیبانی- نیاز دارند؟

5)      حوزه های اولویت دار مهم، که برای تحقق برابری جنسیتی در آینده ضروری است، چه هستند؟


در میزگرد دوم نمایندگان پارلمانی در خصوص پاسخگویی به سؤالات زیر گفتگو و مباحثه آزاد خواهند داشت:

‌أ.        نمایندگان مجالس قانونگذاری چگونه می توانند با سازمانهای جامعه مدنی و سازمانهای زنان برای اجرای دوازده حوزه نگران کننده پکن همکاری مؤثر داشته باشد؟  ( با تمرکز بر اقدامات مثبت(

‌ب.    مطالعه و بررسی رهبری زنان در عرصه های بین المللی بعنوان یک استراتژی مناسب برای جریان سازی جنسیتی در قطعنامه ها و گفتگوهای بین المللی در سطوح بالا

نتایج مورد انتظار
در پایان نشست پارلمانی، پیامی کوتاه به اجلاس کمیسیون مقام زن صادر خواهد شد، که بر حوزه های اقدام آتی اولویت دار ، با توجه ویژه به نقش پارلمانها در تسریع روند پیشرفت و پرداختن به چالشهای باقیمانده در اجرای تعهدات پکن و اولویت بندی برای فرا  پکن+ 20، تأکید خواهد داشت.