مدیر اجرایی امور زنان در سازمان ملل به مناسبت روز جهانی زنان گفت: اگرچه از زمان کنفرانس زنان سازمان ملل متحد در پکن پیشرفتهایی به خصوصی در حوزه سلامت زنان و تحصیل دختران انجام گرفته اما تعداد زنان حقوقدان در دو دهه اخیر از 11 درصد تنها به 22 درصد افزایش یافته است.
پومزیله ملامبو–نوکا، مدیر اجرایی امور زنان در سازمان ملل با اشاره به نشست بعدی کمیسیون با موضوع جایگاه زنان متذکر شد: این کمیسیون طرح 150 صفحهای را که حاوی برنامههایی برای دستیابی به برابری جنسیتی است و در کنفرانس سال 1995 در پکن نوشته شد، مورد بازبینی قرار میدهد.
به گفته «ملامبو–نوکا»، اگرچه از زمان کنفرانس زنان سازمان ملل متحد در پکن پیشرفتهایی به خصوصی در حوزه سلامت زنان و تحصیل دختران انجام گرفته اما کمتر از 20 زن در جهان هستند که به عنوان رییس جمهور فعالیت داشتهاند. همچنین تعداد زنان حقوقدان در دو دهه اخیر از 11 درصد به 22 درصد افزایش یافته است.
مدیر اجرایی امور زنان در سازمان ملل افزود: عدم حضور پررنگ زنان در تصمیمگیریهای جهانی و خشونت علیه زنان پدیده جهانی و پیامد تسلط مردان در جهان است و در صورتی که خواهان برقراری برابری جنسیتی باشیم باید این وضعیت تغییر کند.
در طرح پکن از تمامی دولتها خواسته شده تا به تبعیض علیه زنان پایان دهند و شکاف موجود جنسیتی در 12 موضوع حساس و حیاتی از جمله سلامت، آموزش، اشتغال، مشارکت سیاسی و حقوق بشر از بین برود. در این برنامه برای اولین بار حق زنان برای کنترل رابطه جنسی و زمان مناسب برای آنکه صاحب فرزند شوند به رسمیت شناخته شده است.
«ملامبو–نوکا» گفت: موضوع حقوق باروری و رابطه جنسی که بحث برانگیزترین موضوع در برنامه پکن بوده همچنان بزرگترین نقطه تناقض در مذاکرات سازمان ملل است.
به گزارش روزنامه گاردین، مدیر اجرایی امور زنان در سازمان ملل بیان کرد: هدف آن است تا رهبران جهان خیلی محکم و شفاف در مورد مخالفت خود با خشونت علیه زنان و انکار حقوق آنان صحبت کنند و ارتقاء برابری جنسیتی باید موضوع اصلی دستور کارشان باشد.