به نظر می رسد این روز فرصت خوبی برای طرح غلبه گفتمان بازگشت به اصل بوده تا زنان آزاده جهان به حرکت مستقل و اصیل در جهت باز تعریف درست حقوق انسانی و اجتماعی دست بزنند...

امسال درشرایطی در آستانه ی فرا رسیدن روز جهانی زن هستیم که جهان کما فی السابق در لهیب آتشی میسوزد که سلطه جویان ضدبشر برافروخته اند و بیشترین آسیب آن هم متوجه منطقه خاورمیانه است و بشریت مسخ شده تنها تماشاگر این فاجعه ی هولناک انسانی است فاجعه ایی که زنان و کودکان اولین و مهمترین قربانیان آن هستند واز سوئی روز جهانی زن در تقارنی معنادار در ایام شهادت صدیقه ی کبری حضرت زهرا(س) واقع گشته و بی شک پیام این تقارن این است که کرامت واقعی زن و حقوق انسانی او جز در سایه ی معنویتی که ادیان الهی به بشر ارزانی میکنند،حاصل نمی شود.

ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت جانگداز این بانوی نمونه باید اذعان داشت حضرت زهرا (س) والاترین و کاملترین نمونه زن تاریخ بشریت در راس قله ی ارزشهای انسانی و جامع امتیازات یک انسان کامل ، دارای همه ی فضایل و سرمشقی در برابر تمام بدآموزی هاست.

در مصاف بین تمدن اسلامی و تمدن غرب یکی از موضوعاتی که هم در فضای عمومی و هم در نگاه نخبگان مورد توجه و چالش است نوع نگاه دو تمدن به جایگاه و مسائل زنان است با توجه به اهمیت و ریشه یابی مسائل زنان ، زن در فرهنگ غرب و جایگاه و منزلت زن در اندیشه ی اسلامی، می توان تفاوت نگاه غرب و نگاه اسلام را در موضوع زن بازشناسی و ارائه کرد .

در این راستا باید حقایق عالم و بیشترین آن حقایق که در تعالیم اسلامی نهفته ، بررسی شود و اگر نظر حقیقی و اصل نظر اسلام ناب محمدی(ص) استخراج و با دوری از بحث های انحرافی و منفعلانه و دفاع غلط از حقوق زنان با الگو قرار دادن زن غربی،باکاری متین ،عمیق و قابل عرضه بدون شتاب زدگی پیرامون حقوق زنان و خانواده، گفتمان سازی کرده و در مقابله با مرد واره کردن و وسیله ی التذاذ جنسی قرار دادن که دو بخش برجسته ی گفتمان غرب در مورد زنان است _ نقش صهیونیسم در اشاعه ی فساد و فحشا که متاسفانه پابه پای خونریزیها و ددمنشی های آنان تبیین نگردیده _ ارائه دهیم،با بازنگری جدی در ارزش های شخصیت زن، نیاز دنیا به مبانی کارگشا در حوزه زنان و عقب ماندگی های ذیربط، در بیان این مبانی را می توان روشن ساخت.واقعیت های دنیای امروز بیانگر این است که اسارت فرهنگی زنان مانع اساسی رشد آنان است و از این رهگذر غرب برهم زننده ی حیای فطری میان زن و مرد است .

دگرگون کردن فرهنگ عفاف نقشه ی بزرگ کشورهای صنعتی جهان در مخدوش جلوه دادن حجاب و کارکرد آن به عنوان عامل حفظ عفاف و متانت زن در عین حضور اجتماعی و فعالیت های همه جانبه اوست متاسفانه لزوم جوابگویی غرب به اهل اندیشه به خاطر حرکت به سوی برهنگی روز افزون زنان که پیشگامان اصلی حرکت معنوی و تکامل انسان ها و جوامع هستند نادیده گرفته شده است.

 مشکل اصلی زن در دنیای امروز ناکامی زن در نیاز مادری و همسری و عدم احساس امنیت و آرامش او است خانواده نقطه ی ضعف غرب و تحول منجر به سست شدن روابط خانوادگی، نشانه ی پس رفت اوست لذا غرب تشنه ی خانواده است و به فرموده مقام معظم رهبری "پیام متضمن مسئله ی خانواده امروز برای غرب یک پیامی است مثل آب خنک و گوارا چون کمبود آن را حس میکند"

 رکن اساسی،لزوم توجه به حفظ حرمت و کرامت زن است که به فراموشی سپرده شده و با سرگرم کردن او به جلوه گری ،عامل انحطاط او در دنیای امروز شده و زمینه عدم توجه به نقش زنان در تحول های بزرگ اجتماعی و سیاسی را هم فراهم ساخته است .

خسارات بی توجهی به نقش زن و خانواده جزو راهبردی ترین مسائل فکری جامعه است لذا با سرمایه گذاری پژوهشی درنظام اسلامی پیرامون حوزه زن و خانواده بیش از گذشته و لزوم تبلیغ و فعالیت بسیار برای رفع محرومیت از زنان ، میتوان به تصحیح و تسریع حرکت به سوی جایگاه شایسته زن در جهان با استفاده از مناسبت ها و امکانات تبلیغ جهانی دست یافت .

ضرورت ارائه الگوی صحیح در حیات انسانی، درخشش الگوهای جامع در تقابل با طرح های کهنه و نو ضد "زن" ،تبیین حق کرامت الهی زن به عنوان والاترین حقوق او که در جهان به اصطلاح مدرن ،هرگز شناخته نشده ،نیاز جدی به ارائه الگویی برای حفظ موازین اخلاقی، عاطفی و آرمان گرایی است. زن امروز دنیا نیازمند الگویی است که اگر الگوی او انسان کامل باشد می تواند با فهم درست ،هوشیاری در درک موقعیت ها و انتخاب بهترین کارها با فداکاری و ایستادگی برای انجام تکلیف بزرگی که خداوند بر دوش انسان ها گذاشته ،موثر باشد. در واقع داشتن الگو، شرط اصلی مقاومت زن در هجوم همه جانبه به او است.

ازهمه مهمتر در تاسی به ابعاد وجودی حضرت زهرا(س) تقدیر و تایید کامل پیامبرخاتم(ص)نهفته است. بوسیدن دست فاطمه (س) نمایانگر نگرش اسلام به زن است . فاطمه (س) به خاطر عظمت و شگفتی های فراوانی که در اوست شبیه اسطوره های تاریخ است و همانطور که سنت لایتغیر الهی نگذاشت ایشان پشت حجاب اوهام مخفی بماند با انجام پژوهش های لازم و ارائه ی الگوی عملی و معاصرسازی این الگو در حد امکان باید از حصار کتمان و اخفا عبور کرد .

به فرموده مقام معظم رهبری "امروز جامعه ی زن در جهان در خلاء به سر میبرد و دست او را گمراهان تاریخ گرفته اند و حرف های تمجیدآمیزی هم برای فریب زنان میزنند ما پیرامون فضایل معنوی و خصلت های انسانی حضرت فاطمه (س) صحبت کرده ایم اما به این نکته که الگوی مجسمی از زن امروز را نشان دهیم و به ابعاد سازنده ی شخصیت انسانی که بتواند دنیا را اداره کند کمتر توجه داشته اییم ."

زنان اهل اندیشه و علم باید به تدارک این بستر همت گمارند و توجه داشته باشند که امروز جهان با بحران بزرگ معنوی دست به گریبان است که هر نوع حرکت تازه برای نجات از بحران ها و بن بست ها را در گرو بازگشت به ادیان توحیدی ناب می سازد.چنین معنویتی بخصوص برای حرکت زنان که سخت اسیر افراط و تفریط ها و انحراف گشته و انسانیت و زن بودن آنها را به مخاطره جدی افکنده،ضرورتی انکار ناپذیر است.

در این ایام چون سال های گذشته دو اجلاس بین المللی به صورت همزمان در نیویورک در قالب کمیسون مقام زن با عنوان" مروری بر بیست سال بعد از پکن" و نیز شورای حقوق بشر در ژنو برای ارائه گزارش ها و اقداماتی پیرامون دو موضوع زنان و حقوق بشر برگزار می گردد. نشست ها و جایگاه هایی که به نام ملل و به کام سلطه گران ضد بشربوده ، نه تنها کمترین سودی را برای بهبود وضعیت دنیا در پی ندارند بلکه با اهرم فشارقراردادن این موضوعات ، منافع نابحق و تسویه حساب های سیاسی خود رامحقق می سازند.

در خاتمه باید افزود روز جهانی زن ،روز همه زنان جهان است و اگر همه زنان استحقاق بهره مندی از حداقل حقوق انسانی و حیاتی را دارند،نمی توان به سازمان ها و مجامع جهانی که علنا و عملا خود تحت سلطه جویان ستم پیشه اند دل بست و از مجامعی که خود ابزار توجیه و تحقق زور،زر و تزویرند انتظار حرکتی اساسی را برای اعاده حقوق زنان جهان داشت .به نظر می رسد این روز فرصت خوبی برای طرح غلبه گفتمان بازگشت به "اصل"بوده تا زنان آزاده جهان به حرکت مستقل و اصیل در جهت باز تعریف درست حقوق انسانی و اجتماعی و نیز راه کارهای تحقق عملی آنها برای همه زنان در همه کشورها بویژه بخش عقب نگه داشته جهان دست بزنند.بی شک آغاز و تداوم چنین حرکتی در گرو بستر سازی فکری ،نظری و حرکت خاص و منسجم است.

روز جهانی زن یکی از سکوهای پرتاب آماده و جایگاهی جاافتاده در جهان برای زنان است که بتدریج می تواند بهمراهی تامین بسته های فرهنگی کامل، نگاه درست و مبتنی بر منطق را به زنان که نیمی از جمعیت بشر را تشکیل میدهند ،ارائه نمایند .

                       " شبکه ارتباطی سازمان های غیر دولتی زنان در ج .ا.ا"