پنجاه و نهمین کمیسیون مقام زن و بازنگری اهداف نشست بیست سال قبل پکن، با حضور هیاتی از بانوان جمهوری اسلامی ایران در مقر سازمان ملل در نیویورک آغاز شد.
با توجه به دستور کار ویژه سازمان ملل در سال جاری میلادی که به اهداف توسعه هزاره برای فردای سال 2015 می پردازد، موضوع اصلینشست امسال کمیسیون مقام زن، عدالت و برابری جنسیتی در سطوح اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در چشم انداز یادشده است.
در نخستین روز این نشست، خانم کاندا اجراوایا، نماینده کشور تایلند به عنوان رئیس دورهای این کمیسیون انتخاب شد. شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده و دو عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی نیز از طرف کشورمان در این نشست حضور دارند.
بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل در افتتاحیه این نشست، قدرت و تاثیر سازنده زنان در جوامع امروزی را امری غیرقابل انکار خواند و گفت: بدون حضور زنان، جهان از صددرصد توانایی خود هیچگاه استفاده نخواهد کرد.
وی با اشاره به بیستمین سال تصویب اعلامیه پکن درباره حقوق زنان، سال 2015 میلادی را سالیسرنوشت ساز در مسیر برابری جنسیتی خواند.
بان کیمون پیشرفتهای زنان در دو دهه گذشته، مانند تحصیل، پررنگ تر شدن نقش زنان در جوامع را ارزنده خواند و گفت: برغم این دستاوردها، همچنان باید به تلاش ها ادامه یافت.
دبیرکل سازمان ملل متحد همچنین بدون ذکر نام، به پنج کشور جهان اشاره کرد که هیچ نماینده زنیدر مجلس و هشت کشور که هیچ زنیدر کابینه دولت خود ندارند.
بان کی مون از مقامات این کشورها خواست این شرایط غیرقابل قبول را برای حضور بیشتر زنان در عرصه های اجتماعی تغییر دهند.
وی زنان را ماموران تغییر و پیشرفت جوامع نامید و هرگونه خشونت ضد آنان را محکوم کرد.
دبیرکل سازمان ملل هدف جامعه جهانیرا حضور برابر و پنجاه درصدی زنان تا سال 2030 میلادی در همه عرصههای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی اعلام و از دولت ها درخواست کرد با جدیت برای تحقق این هدف گام بردارند.
سام کوتسا، رئیس شصت و نهمین مجمع عمومیسازمان ملل نیز در این مراسم مقام و نقش زنان در جوامع امروزی را بسیار مهم توصیف و ابراز امیدواری کرد پیام این نشست در دستور کار جدی نهادهای سازمان ملل وارد شود.
در این اجلاس، دستاوردها و چالشهای کشورهای مختلف بر اساس دوازده محور نگران کننده حوزه زنان که بیست سال قبل در اجلاس پکن مطرح شد، بررسی می شود.
هیئت بانوان جمهوری اسلامی ایران علاوه بر شرکت در نشست های عمومی و تخصصی این اجلاس، با مقامات سازمان ملل و همتایان خود از دیگر کشورهای جهان دیدار و درباره راهکارهای ارتقای دو کشور در حوزه امور زنان گفتگو خواهند کرد. هیئت اعزامی کشورمان همچنین نشستی را با نام توانمند سازی زنان در جمهوری اسلامی ایران، دستاوردها و تجارب، در حاشیه اجلاس امسال کمیسیون مقام زن برگزار خواهد کرد.
نشست زنان نماینده در مجالس جهان نیز روز چهارشنبه بیستم اسفند و با حضور خانم ها فاطمه رهبر و شهلا میرگلو بیات، از اعضای فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.
هیئت پارلمانی ایران همچنین دیدارهایی با هیئتهای پارلمانی دیگر کشورها در دستور کار خود دارد.
کمیسیون مقام زن ملل متحد به عنوان بالاترین مقام نظارتی حوزه زنان سازمان ملل، نهادی وابسته به شورای اقتصادی و اجتماعی این سازمان است که از سال 1946 میلادی با هدف کمک به پیشرفت زنان تشکیل شد.
این کمیسیون هر سال نشستی را در مقر سازمان ملل در نیویورک برای بررسی پیشرفت های امور زنان و راه کارهای غلبه بر چالشهای این حوزه برگزار میکند.
پنجاه و نهمین نشستکمیسیون مقام زن، نهم تا بیستم مارس، هجده تا بیست و نهم اسفند، در مقر سازمان ملل در نیویورک برگزار می شود.
بیش از یکصد و شصت نماینده از کشورهای عضو سازمان ملل، هیئتهای تخصصی سازمان ملل در امور زنان و فعالان در سازمانهای غیر دولتی مربوط به زنان نیز در اجلاس امسال حضور دارند.