هیلاری کلینتون روز دوشنبه در نشست سالانه کمیسیون رسیدگی به وضعیت زنان، وابسته به سازمان ملل متحد تاکید کرد هنوز هم در زمینه برابری زن و مرد در جهان راهی طولانی باید طی شود.
بر اساس این گزارش، هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه سابق آمریکا و میلیندا گیتس رئیس بنیاد گیتس به عنوان دو تن از زنان قدرتمند جهان در نشست سالانه کمیسیون رسیدگی به امور زنان در سازمان ملل متحد شرکت کرده بودند. این دو نفر گزارشی به نشست سازمان ملل ارائه کرده و در آن از عدم پیشرفت کافی در زمینه ارتقای حقوق و جایگاه زنان در جهان از زمان برگزاری کنفرانس پکن در سال دو هزار و نهصد و نود و پنج ابراز نارضایتی کردند. در کنفرانس پکن یک طرح اقدام بین المللی به منظور دستیابی به برابری میان زنان و مردان ارائه شد.
در گزارش کلینتون و گیتس که تحت عنوان quotation mark بدون محدودیت، مشارکت کامل quotation mark به کمیسیون سازمان ملل متحد ارائه شد، آمده است: quotation mark امروز در حالی که بیست سال از آن زمان می گذرد، کاملا روشن است که ما به اهداف تعیین شده در زمینه برابری زن و مرد دست پیدا نکرده ایم و برای رسیدن به این اهداف راه درازی باید طی کنیم quotation mark .
به گزارش خبرگزاری فرانسه از سازمان ملل متحد، کلینتون و گیتس در گزارش خود تاکید کردند بیست سال پس از برگزاری کنفرانس پکن، زنان همچنان در نهادهای سیاسی در اقلیت قرار دارند و کمتر از سی درصد از قانونگذاران را تشکیل می دهند. تنها بیست درصد از وزیران در کشورهای آمریکای لاتین و آفریقا را زنان تشکیل می دهند و غالبا در بخش های بهداشت، آموزش و امور اجتماعی محدود می شوند. تنها در بیست و چهار کشور از یکصد و هشتاد و نه کشوری که مورد بررسی قرار گرفته اند، زنان مسئولیت وزارت خانه های دارایی و بودجه را بر عهده دارند.
طبق گزارش کلینتون و گیتس، در عرصه اقتصادی جهان نیز سمت ها و مناصب بیشتری به زنان واگذار نمی شود: در سال هزار و نهصد و نود و پنج هیچ زنی در جهان هیچ یک از پانصد شرکت بسیار بزرگ جهان را اداره نمی کرد. در حال حاضر نیز تنها پنج درصد از سمت های مدیر عاملی این شرکت ها را زنان بر عهده دارند با این حال همین میزان کم نیز پراکندگی بسیار متفاوتی در جهان دارد ( سی و شش درصد در نروژ، هشت درصد در پرتغال).
با این حال کلینتون در این گزارش از پیشرفت هایی که برای زنان در بسیاری از کشورهای جهان در بخشهای بهداشت، آموزش و قانونگذاری حاصل شده، ابراز خرسندی کرده و تاکید کرده است که برای زنان هیچگاه در گذشته دوره بهتری نسبت به دوره معاصر وجود نداشته است.