مشاور فقهی معاون رییس جمهور با بیان اینکه از نظر فقهی مشکلی برای فعالیت اجتماعی زنان وجود ندارد، گفت: اگر فعالیت اجتماعی آنان منجر به حریمشکنی شود قطعا حرمت شرعی دارد ما موظف هستیم پوشش مقبول شرعی را در جامعه و محیط کار و درس رعایت کنیم.
مجتهده طاهره صفاتی در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزود: وقتی زنان پوشش مقبول شرعی را رعایت نکنند عدهای سوء استفاده میکنند و حضور اجتماعی زنان را نه تنها سازنده بلکه مخرب بیان میکنند که موجب آشفتگی محیط خانواده میشود.
مشاور فقهی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه دغدغه عدهای از افرادی که از کار زنان ممانعت میکنند، حفظ حریمهای اجتماعی است، اظهارکرد: شرع مقدس برای ما به عنوان مسلمان حریمهایی را قائل شده است وقتی زنان حریم شکنی میکنند، عدهای به فعالیت اجتماعی زنان نگاه تنگ نظرانه پیدا میکنند و یک وجه غیرشرعی برای کار آنان قائل میشوند، اما اگر زنان حریم شکنی نکنند و در محیط علمی و اجتماعی مصونیت اخلاقی ایجاد کنند قطعا مخالفان نمیتوانند حرفی بزنند.
صفانی در ادامه گفت: ایران حدود 80 میلیون نفر جمعیت دارد که نیمی از آن را زنان تشکیل میدهند. زنان در حوزههای مختلف مسائلی دارند که بسیاری از آنها را خود آنان باید حل کنند. در حوزههای آموزش، بهداشت و درمان و فرهنگی، مسائل خانوادگی، تربیت کودکان و سایر حوزههای اجتماعی، زنان حضور دارند. حذف حضور آنان از چنین عرصههایی در شرایط دنیای امروز امکانپذیر نیست. مقام معظم رهبری نیز در بسیاری مواقع تاکید کردهاند، امور زنان را خود آنان باید مدیریت کنند.
مشاور فقهی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری تاکید کرد: زنان وقتی مسئولیتی برعهده آنان گذاشته میشود به نحو احسن آن را انجام میدهند. آنان توانایی بسیار زیادی برای حل مسائل و مشکلات دارند. حوصله و توان زنان از مردان در برخی موارد بیشتر است. پس حذف زنان از اجتماع کار منطقی و معقولی نیست. برخی معتقدند لزومی ندارد که زنان در عرصه اجتماع فعال باشند که این دیدگاه غیرمنطقی است.
صفاتی گفت: زنان باید مدیریت قوی داشته باشند و نظام در جهت تسهیل حضور آنان در اجتماع عمل کند و قوانین حمایتی و بیمهها برای زنان قویتر شود. قوانین حمایتی تصویب میشود، ولی متاسفانه به دلایلی اجرا نمیشود که در این شرایط مدیریت امور خانواده در کنار فعالیت خارج از منزل سخت است.
وی گفت: مدیریت زن، کمک اعضای خانواده و تصویب قوانین حمایتی قابل اجرا میتواند فعالیت اجتماعی زنان را تسهیل کند، البته زنان باید زمانی که به حضور آنان در محیط خانه نیاز است بیشتر در منزل حاضرباشند.