استفاده از ظرفیت «مجمع مشورتی بانوان مدیر استان» در توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و توجه به اجرایی‌شدن 10 محور ماده 230 برنامه پنجم توسعه در سال جاری

طاهره بیگم سیدی، مدیرکل دفتر امور بانوان استانداری قزوین در خصوص برنامه‌های این دفتر در سال جدید اظهار داشت: دفتر امور زنان وزارت کشور برنامه‌هایی را تحت عنوان «طرح تحرک» ابلاغ می‌کند. در این برنامه برای ما وظایفی در نظر گرفته می‌شود که در طی سال باید در چارچوب آن برنامه‌ها حرکت کنیم.

مسئولان همه ادارات و دستگاه‌ها در سال جدید برنامه‌ها و طرح‌های خود را ارائه می‌دهند. در همین زمینه با مدیران کل دفتر امور بانوان و خانواده چند استان کشور گفتگو کردیم و از برنامه‌های آنها برای سال جدید جویا شدیم.

برگزاری نمایشگاه‌های توانمندی‌های زنان در استان فارس

سیده معصومه دستغیب؛ مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری فارس در این‌باره گفت: سال گذشته استان فارس نمایشگاهی از توانمندی‌های زنان برگزار کرد و میزبان 3 استان دیگر بود. ما در این زمینه موفقیت‌های بسیار خوبی به دست آوردیم و توانمندی‌های زنان استان را شناسایی کردیم. امسال نیز طرح تقویت نمایشگاه‌های توانمندی‌های زنان را پیگیری خواهیم کرد که برای آماده‌سازی مقدمات آن با شهرداری شیراز هماهنگی‌های لازم انجام شده است. همچنین، برای زنان سرپرست خانواده برنامه‌های خوبی در دست انجام داریم. از سوی دیگر، برنامه‌های بسیاری برای هفته زن طراحی و تدوین کردیم که از جمله این برنامه‌ها می‌توان به نشست‌ها و همایش‌های متعدد، محفل‌های قرآنی، تجلیل از زنان فرهیخته و خبرنگاران فعال در حوزه زنان و خانواده اشاره داشت.

توجه به اجرایی‌شدن 10 محور ماده 230 برنامه پنجم توسعه در سال جاری

مهردخت قوپرانلو؛ مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان شمالی، در رابطه با برنامه‌های سال جدید این استان بیان داشت: در سال جدید هنوز درگیر اجرای ماده 230 برنامه پنجم توسعه هستیم که ماده‌ای محوری برای زنان است. 10 محور از 14 محور این ماده قابلیت استانی‌بودن دارند که ما برای تمام این 10 محور برنامه داریم. طرح‌های ما علمی و مطالعه‌شده هستند و با کمک اساتید دانشگاه آنها را تنظیم کرده‌ایم که امیدواریم در سال 94 به مرور این طرح‌ها را در کارگروه زنان و خانواده مطرح کنیم و بتوانیم اعتبار لازم را نیز جهت اجرای این طرح‌ها در استان جذب کنیم. 

برگزاری جشنواره مد و لباس اسلامی– ایرانی

طاهره بیگم سیدی؛ مدیرکل دفتر امور بانوان استانداری قزوین، در خصوص برنامه‌های این دفتر در سال جدید اظهار داشت: دفتر امور زنان وزارت کشور برنامه‌هایی را تحت عنوان «طرح تحرک» ابلاغ می‌کند. در این برنامه برای ما وظایفی در نظر گرفته می‌شود که در طی سال باید در چارچوب آن برنامه‌ها حرکت کنیم. علاوه بر آن، خودمان هم برنامه‌های بومی داریم. از 3 سال پیش برنامه‌ای را تحت عنوان جشنواره مد و لباس اسلامی– ایرانی آغاز کرده‌ایم و سعی داریم با توجه به روحیات و ویژگی‌های خاصی که زنان جوان ایرانی دارند، هم بتوانیم لباس‌های جدیدی برای آنها طراحی کنیم که پاسخ‌گوی ویژگی‌های روحی و روانی آنها باشد و هم شاخصه‌های اسلامی و ایرانی در آنها لحاظ شده باشد. این برنامه یکی از برنامه‌هایی است که 2 سال اجرا شده است و گام‌به‌گام جلو می‌رود، اما هنوز به جایگاه خود نرسیده و به دنبال آن هستیم که با استفاده از نگاه خوب و خلاق طراحان ایرانی به این منظور دست پیدا کنیم. برنامه دیگر ما حضور در روستاها و زنده‌کرده ظرفیت زنان روستایی است که با کمک اداره کل دفتر امور روستایی این کار را انجام خواهیم داد.

استفاده از ظرفیت «مجمع مشورتی بانوان مدیر استان» در توانمندسازی زنان سرپرست خانوار

وی ضمن بیان این مطلب که طرح دیگر دفتر امور بانوان استان، توانمندکردن زنان سرپرست خانوار است، عنوان داشت: ما گروه «مجمع مشورتی بانوان مدیر استان» را شکل دادیم که متشکل از بانوان مدیری است که در دستگاه‌های اجرایی استان در حال فعالیت هستند. این مدیران ظرفیت‌های خوب فکری و شغلی دارند و به کمک آنها به دنبال این هستیم که ضمن همکاری با سازمان‌های حمایتی مثل بهزیستی و کمیته امداد بتوانیم در توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و مستقل‌کردن آنها گام‌های بلندتری را برداریم.