جمهوری اسلامی ایران برای نخستین بار با رأی اکثریت اعضای شورای اقتصادی - اجتماعی سازمان ملل متحد به عضویت نهاد زنان سازمان ملل پذیرفته شد.

در جریان انتخابات تعیین اعضای نهاد زنان سازمان ملل متحد که روز جمعه در محل این سازمان در شهر نیویورک برگزار شد، جمهوری اسلامی ایران برای نخستین بار از زمان تاسیس این نهاد در سال 2010 موفق شد با کسب رای مثبت بیش از دو سوم اعضای شورای اقتصادی-اجتماعی سازمان ملل متحد (اکوسوک)، به عضویت این نهاد بین­ المللی در آید. عضویت جمهوری اسلامی ایران در این نهاد از آغاز سال 2016 و به مدت سه سال خواهد بود.

نهاد زنان سازمان ملل متحد (UN Women) برای برابری جنسیتی، توانمندسازی زنان، مبارزه با تبعیض جنستی و ... تشکیل شده و یکی از نهادهای زیر مجموعه سازمان ملل متحد است. این نهاد در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ژوئیه ۲۰۱۰ به این سازمان اضافه شد.

از بین بردن تبعیض های جنسیتی اعمال شده علیه زنان و دختران، کمک به افزایش قدرت زنان در جامعه،رسیدن به برابری زن و مرد به عنوان همکارانی برای توسعه جامعه، حقوق بشر، فعالیت های انسانی، صلح و امنیت از اهداف تشکیل این نهاد است.

پشتیبانی از گروه های بین المللی مانند کمیسیون وضعیت زنان برای ایجاد سیاست ها، استانداردها و معیارهای جهانی، کمک به کشورهای عضو سازمان ملل برای اجرا و نهادینه کردن این استانداردها، آمادگی برای کمک های فنی و مالی به کشورهایی که درخواست کمک دارند و ... از جمله فعالیت های این نهاد به شمار می رود.