ویژه برنامه ولادت حضرت زهرا (س) و بزرگداشت روز زن امروز یکشنبه با حضور رییس سازمان حفاظت محیط زیست و هماهنگ کننده سازمان ملل متحد در ایران در مجموعه فرهنگی و تاریخی سعدآباد آغاز شد.

این مراسم با حضور معصومه ابتکار و جمعی از معاونان و روسای سازمان میراث فرهنگی، استرکیش لاروش مدیر و نماینده دفتر منطقه ای یونسکو در ایران و گری لوییس هماهنگ کننده سازمان ملل متحد در ایران آغاز شد.

در مراسم افتتاحیه یوسف منصور زاده مدیر مجموعه تاریخی و فرهنگی سعدآباد گفت:با همکاری دفتر منطقه ای یونسکو موفق به برگزاری مراسم روز زن دراین مجموعه شدیم.

وی افزود: این مراسم گام ارزشمندی است که می تواند فعالیت های انجام شده توسط زنان و ارج گذاری به مقام زن در سطح بین المللی را مطرح کند.

منصور زاده اظهار کرد:نامگذاری روز زن همزمان با میلاد فاطمه زهرا (س) ابتکار ایرانی ها است و به آن افتخار می کنیم.

وی به برگزاری نمایشگاهی از کار هنرمندان زن کشور در مجموعه سعدآباد اشاره کرد و گفت:با اجرای برنامه های فرهنگی روز به روز بیشتر می توان نقش زنان را در فعالیت های اجتماعی مطرح کرد.

مدیر مجموعه تاریخی و فرهنگی سعدآباد گفت: برای شناخت اهمیت زن در جامعه باید باستان شناسان به نقش زن در تاریخ نگاه کرد، جوامع باستانی مملو از تقدس زن و نقش محوری آن درجامعه است.

وی گفت: از دوران پیش از تاریخ اساس خانواده بر شخصیت زن استوار بود از این رو پیکره های کشف شده از کاوش های باستان شناسی بیانگر اهمیت زن به عنوان نماد زایندگی است که مادر سالاری به این ویژگی های در تمام جوامع و قبایل پیش از تاریخ نقش آفرینی می کرد.

وی تاکید کرد: تجربه نشان می دهد حضور زنان در جامعه و نقش آنها بسیار پر رنگ است و هرجا زن در کنار مرد حضور یافت آن جامعه سالم و دارای محیط زیستی فعال بوده است.

وی گفت: درعصر جدید تلاش بر این است تعادل حضور زنان و مردان به صورت برابر در فعالیت های اجتماعی ایجاد شود و جامعه روند متعادلی در پیش گیرد باید حضور زن در جامعه جدی تلقی کنیم زیرا توسعه هر جامعه ای در مشارکت زنان آن است و هزاره سوم هزاره تعادل حضور زنان درجامعه است.

وی گفت: جامعه ایرانی هم در تلاش است با آغاز هزاره سوم زمینه ایجاد حضور برابری زنان پیش از پیش فراهم کند.

این مراسم با همکاری یونسکو، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و مجموعه فرهنگی سعدآباد با هدف بررسی نقش زنان در حوزه های مختلف برگزار شد.

همچنین در این برنامه از بانوان هنرمند معاصر نیز تقدیر می شود.

افتتاح نمایشگاه آثار هنری بانوان معاصر ایران شامل نقاشی های لاکی و روغنی، تذهیب گل و مرغ سازی با امضای زهرا کرمی و دیگر هنرمندان این عرصه در موزه خط و کتابت میرعماد از دیگر بخش های این برنامه است.

همچنین بیش از 20 اثر مختلف نگارگران زن ایران با موضوع و محتوای مقام زن و مضامین مذهبی، فرهنگی و هنری با همکاری استاد محمدباقر آقامیری رئیس انجمن نگارگران ایران در موزه هنرهای زیبا به نمایش در خواهد آمد.

همزمان با برنامه افتتاح دو نمایشگاه ذکر شده، آثار موزه ای بخشی از دستاوردهای هنری بانوان شاغل در کاخ سعدآباد شامل آثار هنرهای سنتی و صنایع دستی در نگارخانه سعدآباد در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.

این نمایشگاه ها از امروز یکشنبه تا 30 فروردین ماه برپا خواهد بود.