رییس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: بانو ثقفی به محیط زیست و طبیعت توجه زیادی داشتند و ما می‌توانیم او را از چنین جنبه‌هایی به عنوان الگوی خود قرار دهیم.

معصومه ابتکار در همایش بزرگداشت بانوی انقلاب اسلامی خدیجه ثقفی که امروز برگزار شد، افزود: او با وجود آنکه دوران سختی در رژیم گذشته داشتند اما با کمال بزرگواری نه تنها امام (ره) و خانواده‌شان را همراهی می‌کردند؛ بلکه در مقاطعی نقش راهبری داشتند.

وی در ادامه گفت: ما ایرانیان در زمینه الگوی معیشتی و مصرفی عملکرد خوبی نداریم اما در زندگی شخصی و خانوادگی بانو ثقفی می‌بینیم که او به طبیعت توجه داشت و ارزش آن را در روحیه و تعادل روانی انسان‌ها می‌دانست.

رییس سازمان حفاظت از محیط زیست در ادامه گفت: ما در زمینه الگوی مصرف با کاستی‌هایی مواجه هستیم و مصرف ایرانیان در حوزه‌هایی مانند آب، انرژی و تولید پسماند با الگوی مطلوب فاصله زیادی دارد. بانو ثقفی به این جزییات توجه داشتند و اطرافیان خود را نیز متوجه این موارد می‌کردند. چنین رویکردی بسیار ارزشمند است، به ویژه در جامعه که درآن لازم است به محیط زیست توجه بیشتری کنیم.

ابتکار با بیان اینکه بانو ثقفی در حفاظت از محیط زیست نقش کلیدی داشتند، اظهارکرد: او در این زمینه الهام‌بخش بود و لازم است بانوان را نسبت به این موضوع بیش از پیش متوجه کنیم. از سوی دیگر بانو ثقفی به جزییات الگوی زندگی اسلامی – ایرانی توجه زیادی داشتند و ما باید از شخصیت همسر حضرت امام (ره) الهام بگیریم.

وی در ادامه گفت: حضرت امام (ره) در تاریخ کشور ما نقش بزرگی داشتند و بانو ثقفی نیز در پشتیبانی از ایشان جایگاه ویژه‌ای داشتند و هیچ‌کس نمی‌تواند نقش همسر حضرت امام (ره) را انکار کند.

رییس سازمان حفاظت از محیط زیست تاکید کرد: لازم است نقش زن مسلمان در ابعاد فراگیر و بین‌المللی معرفی شود، به ویژه در شرایط کنونی که قرائت‌های انحرافی از دین اسلام می‌شود. حضرت امام (ره) در کنار همه ماموریت‌های خود ماموریت و رسالت ویژه‌ای داشتند و در سخنرانی‌های خود چه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و چه پس از آن به موضوع زنان می‌پرداختند و این کار به طور کامل با برنامه‌ریزی و جهت‌گیری فکری و نظری بود. حضرت امام (ره) با تکیه بر آموزه‌های اصیل دینی نگاه پیش‌رویی را در زمینه زنان مطرح می‌کردند؛ البته دیدگاه‌های ایشان یک حرکت تاکتیکی نبود و بسیار عمیق و برآمده از تعالیم دین اسلام بود.

ابتکار تاکید کرد: دیدگاه ایشان به مناسبت نامگذاری ولادت حضرت زهرا (س) به نام روز زن نوعی جریان‌سازی اجتماعی بود تا از حضرت فاطمه (س) به طور عملی الگو گرفته شود و توجه به شخصیت ایشان تنها به منابع مکتوب و سخنرانی‌ها محدود نشود.

وی با بیان اینکه یکی از شاخص‌های کارآمدی یک نظام رویکرد آن به زنان است، اظهار کرد: حضرت امام (ره) با یک برنامه‌ریزی درباره موضوع زنان نگاهی پیشرو را در مقابل نگاه متحجرانه مطرح کردند. نگاه متحجرانه سعی در محدود کردن زنان را داشت تا از رشد و تعالی آنان جلوگیری کند. در این شرایط حضرت امام (ره) همواره تاکید کردند که هیچمانعی برای رشد و تعالی زنان وجود ندارد و این دیدگاه را در سخنرانی‌های خود مطرح کردند و در زمینه موضوعات مختلف مانند صنعتی و اقتصادی نیز به آن پرداختند.

رییس سازمان حفاظت از محیط زیست با بیان اینکه در حال حاضر دنیا بیش از هرچیز نیازمند عشق، عاطفه و محبت است، اظهار کرد: اکنون خشونت، جنگ، یکه‌تازی‌ها در دنیا دیده می‌شود و برای اصلاح این وضعیت چاره‌ای جز توسل به عاطفه و محبت نیست و زنان می‌توانند در این زمینه نقش مهمی ایفا کنند.

ابتکار تاکید کرد: نیازمند توجه به نگاه اعتدالی حضرت امام (ره) در حوزه زنان هستیم و دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی باید در بعد بین‌المللی به این موضوع بپردازند و در مقابل تحریف‌های عامدانه‌ای که از سوی گروه‌هایی مانند داعش در حوزه اسلام می‌شود و تلاش می‌کنند چهره‌ای خشن، منفی و ضد زن ارائه دهند، به تبیین نگاه اعتدالی بپردازند، چراکه این نگاه از الگوی اسلامی سرچشمه گرفته است.

وی تاکید کرد: زنان ایرانی پیشرفت‌های زیادی کردند که بخشی از آنها مدیون شرایط است و بخشی از آن مدیون همت و غیرت زنان و مردان است. البته هنوز موانع و مشکلات زیادی داریم. هرچند که رییس جمهور نگاه ویژه و کاربردی به حوزه زنان دارند.

رییس سازمان حفاظت از محیط زیست در پایان با بیان اینکه در زمینه حفاظت از محیط زیست با چالش‌های زیادی مواجه هستیم، اظهار کرد: می‌توانیم با بهره‌گیری از الگوها و شخصیت‌های بزرگی مانند رهنمودهای حضرت امام (ره) و بانو ثقفی نسبت به حل این مسائل اقدام کنیم تا آینده روشنی را برای ایران و بلکه جهان اسلام رقم بزنیم.