تفاهم نامه همکاری توسعه و ساماندهی پژوهش های زنان و ارتقای توانمندی های زنان نخبه و مدیر، توسط وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری به امضا رسید.

محمد فرهادی در مراسم امضای این تفاهم نامه همکاری گفت: این تفاهم نامه در راستای اجرایی شدن ماده 230 قانون برنامه پنجم توسعه کشور و حمایت از زنان در حوزه پژوهش و فناوری، شناسایی و معرفی زنان نخبه در عرصه های مختلف علمی، اجتماعی و اجرایی بین وزارت علوم، معاونت علمی و فناوری و معاونت زنان و امور خانواده ریاست جمهوری به امضا می رسد.

وی افزود: بیش از 54 درصد جمعیت دانشجویی در مقاطع مختلف تحصیلی را دختران تشکیل می دهند و در دوره های دکترا نیز درصد بالایی از دانشجویان دختران هستند و در بسیاری از عرصه های علمی آموزشی، زنان نخبه داریم که امیدواریم بتوانیم آنها را معرفی و حمایت کنیم.

در ادامه این مراسم، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: زنان در مدیریت شرکت های دانش بنیان که حوزه خصوصی دانش آموختگان دانشگاهی است مشارکت روبه رشدی دارند و 15 درصد از مدیران عامل 1500شرکت دانش بنیان دارای تاییدیه کشور را زنان تشکیل می دهند.

وی با اشاره به چالش اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی، جسارت و جرات زنان را در ورود به شرکت های دانش بنیان قابل تحسین دانست و از حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از متقاضیان ورود به این صحنه خبر داد.

ستاری خاطرنشان کرد: تعدادی از استارت آپ های سال گذشته در حوزه زنان برگزار شد و در مواردی مانند مد و لباس و صنایع دستی قابلیت زیادی برای تجاری سازی مشاهده شد.

وی با اشاره به اختصاص جوایز مهم علمی داخلی و بین المللی به زنان گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تمام ستادهای خود از فعالیت های زنان حمایت می کند.

شهیندخت مولاوردی معاون امور زنان و خانواده رییس جمهورس نیز در این مراسم، هدف از امضای این تفاهم نامه را هم افزایی میان وزارت علوم، معاونت علمی و فناوری و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در حمایت از زنان نخبه اعلام کرد.

وی افزود: تبادل تجارب و اطلاعات و بهره مندی از امکانات و توانمندی های تخصصی این سه دستگاه برای انتشار دانش، هدایت تحقیقات دانشگاهی به سمت اولویت ها و نیازهای پژوهشی زنان، آسیب شناسی مسایل مرتبط با امور زنان و خانواده و فراهم کردن زمینه فعالیت زنان در بنگاه های اقتصادی و شرکت های دانش بنیان از جمله اهداف اصلی این تفاهم نامه همکاری است.