به دنبال عضویت جمهوری اسلامی ایران در هیأت اجرایی نهاد زنان سازمان ملل متحد، دکتر فلاحتی مدیر کل دفتر امور بین الملل معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری توضیحاتی را در این خصوص ارائه کرد...
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری؛ نهاد زنان سازمان ملل متحد(UN Women) با هدف برابری جنسیتی، توانمندسازی زنان، مبارزه با تبعیض جنسیتی و ... تشکیل شده و یکی از نهادهای زیر مجموعه سازمان ملل متحد است.
این نهاد در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ژوئیه ۲۰۱۰، با ادغام چهار آژانس (کارگزاری) تخصصی سازمان ملل شامل بخش پیشرفت زنان (DAW)، صندوق توسعه زنان ملل متحد (UNIFEM)، دفتر مشاور ویژه در امور جنسیت و پیشرفت زنان(OSAGI) و موسسه بین المللی مطالعات و آموزش برای پیشرفت زنان(INSTRAW)،به این سازمان اضافه شد.
از بین بردن تبعیض های جنسیتی اعمال شده علیه زنان و دختران، کمک به افزایش قدرت زنان در جامعه،رسیدن به برابری زن و مرد به عنوان همکارانی برای توسعه جامعه، حقوق بشر، فعالیت های انسانی، صلح و امنیت از اهداف تشکیل این نهاد است.
پشتیبانی از گروه های بین المللی مانند کمیسیون وضعیت زنان برای ایجاد سیاست ها، استانداردها و معیارهای جهانی، کمک به کشورهای عضو سازمان ملل برای اجرا و نهادینه کردن این استانداردها، آمادگی برای کمک های تخصصی و مالی به کشورهایی که درخواست کمک دارند و ... از جمله فعالیت های این نهاد به شمار می رود.
هیات اجرایی شامل 41 کشور است که 10 کشور از آفریقا، 10 کشور از آسیا، و 4 کشور از اروپای شرقی و 6 کشور از آمریکای لاتین و حوزه کارائیب و 5 کشور از غرب اروپا و دیگر کشورها وهمچنین 6 کشور از کشورهایی که بیشترین حمایت را از نهاد انجام میدهند، است.
با توجه به پایان دوره عضویت 17 کشور در سال 2015، رای گیری برای عضویت کشورهای جدید در 10 آوریل 2015 صورت گرفت و دوره عضویت کشورهای منتخب از ابتدای ژانویه 2016 آغاز و تا سه سال دیگر ادامه خواهد داشت. در دوره قبلی از حوزه آسیا و اقیانوسیه کشورهای بنگلادش (2016)، چین (2016)، هند (2016)، ژاپن (2016)، مالدیو (2015)، فیلیپین (2015)، کره (2016)، جزایر سلیمان (2015)، تایلند (2015) و امارت (2015) عضویت داشتند. در دور جدید کشورهای ایران، پاکستان، ساموا، ترکمنستان و امارات متحده عربی به مدت سه سال به عضویت گروه آسیا و اقیانوسیه درآمدند.