دبیرائتلاف اسلامی زنان در گفتگو با ایسنا: نباید مطالبات زنان در قالب برگزاری همایش و ایجاد توقع در سطح جامعه بدون تبیین راهکارهای صحیح برای دستیابی به آنها مطرح شود.
دبیر ائتلاف اسلامی زنان درباره چگونگی مشارکت سیاسی زنان گفت: معاونت زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری باید بسته کارشناسی شده در زمینه حضور زنان در مراکز تصمیمگیری و تصمیم سازی تهیه و آن را در هیات دولت مصوب و در مجلس با تعامل سازنده زمینه تصویب آن را فراهم کند؛ علاوه بر آن برای تحقق این هدف از ظرفیتهای رسانهها و نهادهای مدنی بهره ببرد.
توران ولیمراد در گفتوگو با ایسنا افزود: زنان به عنوان عضو شوراهای اسلامی شهر و روستا و شورایاریها در شهرهای کوچک و روستاها حضور پررنگتری دارند چون به علت کوچک بودن محیط، مردم تواناییهای زنان را میشناسند و آنان را به عنوان نماینده خود انتخاب میکنند.
وی در ادامه گفت: در پایتخت جریانهای سیاسی از اسم زنان استفاده ابزاری میکنند و زنان را به حضور در انتخابات به عنوان رای دهنده تشویق میکنند تا از این طریق مردان به امکانات و قدرت برسند.
ولیمراد مدعی شد: مردان ممکن است به زنان مناصبی بدهند اما از این جایگاه در جهت تحقق اهداف خود یعنی توان افزایی جریان سیاسی خود استفاده میکنند، چنین رویکردی منجر به رفع مشکلات زنان و ایجاد فرصت برای آنان نمیشود.
این فعال حوزه زنان با اشاره به سهم 30 درصدی زنان در مراکز تصمیمگیری اظهار کرد: من و مرحومه مریم بهروزی سال 90 روی این موضوع کار و فرآیند اجرایی آن را مکتوب کردیم اما به علت فوت مریم بهروزی و سفر من به خارج از کشور این موضوع کاملا پیگیری نشد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: در حوزه زنان کار زیرساختی انجام نشده است. تنها اقدامات تبلیغاتی و سخنرانی انجام و با موضوع زنان بازی شده است این در حالیست که نباید از زنان استفاده ابزاری کرد. همچنان مشکلات زنان و خانواده به قوت خود باقی است و تنها شکل آن تغییر کرده است، در این شرایط باید به طور زیربنایی و زیرساختی به موضوع زنان پرداخت.
ولیمراد در پاسخ به این پرسش که زنان چه نقشی در جلب مشارکت سیاسی سایر اعضای خانواده برای شرکت در انتخابات دارند؟ اظهار کرد: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، جنگ تحمیلی و پس از آن، زنان همواره حضور موثری در صحنه داشتهاند و سایر اعضای خانواده را برای شرکت در انتخابات تشویق کردهاند و نشان دادهاند به راحتی از صحنه خارج نمیشوند.
دبیرائتلاف اسلامی زنان با بیان اینکه مسیری که تاکنون برای پیگیری مطالبات زنان طی شده، صحیح نبوده است، گفت: این مسیر توازن و تعادل را در جامعه و خانواده به هم زده است. مجرم اصلی سیستم است؛ نباید مطالبات زنان در قالب برگزاری همایش و ایجاد توقع در سطح جامعه بدون تبیین راهکارهای صحیح برای دستیابی به آنها مطرح شود.