با توجه به ضرورت آموزش و آگاهی بخشی به زنان روستایی در این برنامه تلاش شده از طریق ارتقاء ظرفیت ادارات محلی، سازمان های جامعه مدنی زنان و مراکز مطالعات زنان در دانشگاه ها بودجه های محلی در این زمینه به دقت مورد تحلیل، توسعه و نظارت قرار بگیرند...

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده به نقل از سایت نهاد زنان سازمان ملل؛ امروزه یکی از مهم ترین کارهایی که هر شخص می ‌تواند در ارتباط با سلامتی خود انجام دهد این است که زیر نظر پزشک در تست غربالگری مناسب شرکت کند. انجام تست­ های غربالگری‌ منظم بویژه در بیماری ‌هایی مانند سرطان می تواند احتمال درمان بیماری را بطور قابل توجهی افزایش دهد. در این میان سرطان سینه یکی از سرطان های شایع بین زنان در بسیاری از کشورهای دنیا می باشد. براساس آمارها، در کشور ترکیه این بیماری هشتمین عامل مرگ و میر در این کشور است. و البته شایع ترین سرطان در میان زنان ترکیه نیز به حساب می­ رود. براساس تخمین وزارت بهداشت ترکیه هر سال 30 هزار مورد ابتلا به این بیماری در کشور تشخیص داده می شود. تشخیص زودهنگام این بیماری از اهمیت فراوانی برخوردار است. اما یکی از چالش ها برای مقابله با آن نبود اطلاعات کافی و همچنین دسترسی ناکافی به مراکز غربال گری بویژه در مناطق روستایی این کشور برای زنان است. بر همین اساس در کشور ترکیه برنامه ای برای تشخیص زودهنگام سرطان سینه در بین زنان روستایی این کشور در 11 استان و با مشارکت ادارات شهرداری در حال اجراست.

با توجه به ضرورت آموزش و آگاهی بخشی به زنان روستایی در مورد اهمیت انجام تست های غربال گری منظم در این برنامه تلاش شده از طریق ارتقاء ظرفیت ادارات محلی، سازمان های جامعه مدنی زنان و مراکز مطالعات زنان در دانشگاه ها بودجه های محلی در این زمینه به دقت مورد تحلیل، توسعه و نظارت قرار بگیرند تا از این طریق ظرفیت­ها در زمینه برنامه های سلامت زنان گسترش یابد.

کارشناسان این برنامه در فرایند اجرای کار متوجه شدند زنانی که خارج از شهرها و در نواحی روستایی ترکیه زندگی می کنند به معاینات و تشخیص های اولیه سرطان دسترسی کافی نداشته و اطلاعات نسبتاً کمی در این زمینه دارند. اگرچه وزارت بهداشت ترکیه در مراکز استان ها خدمات تشخیصی و پیشگیری مجانی ارائه می دهد اما زنان روستایی بخاطر دانش ناکافی، هزینه بالای رفت و آمد، مشکلات در گرفتن وقت از این مراکز دسترسی محدودتری به این مکان ها دارند. بنابراین تصمیم بر آن شد تا این آموزش ها در مراکز بهداشت روستاها ارائه شود. گفتنی است این برنامه با حمایت بنیاد سابانکی، نهاد زنان سازمان ملل متحد و سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه در حال انجام است.