معاون بررسی‌های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری درباره ادامه اجرای آزمایشی طرح جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در شهرری با ایسنا به گفتگو پرداخت...

سوسن باستانی گفت: مشکل اصلی بودجه‌ است از این به بعد نیازمند تامین اعتبارهستیم البته منابع مالی از طریق انعقاد تفاهمنامه فراهم می‌شود که وزارتخانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صنعت و معدن، شهرداری تهران، کمیته حضرت امام (ره) و... در این زمینه نقش دارند.

وی افزود: حوزه اقتصادی یکی از محورهای اصلی است که در زمینه زنان به ویژه در ارتباط با دختران فارغ‌التحصیل دانشگاهی و زنان سرپرست خانوار باید روی آن سرمایه‌گذاری کنیم. در این مورد در بسته سیاستی-اجرایی اشتغال پایدار- که برای شورای عالی اشتغال فرستادیم- تاکید کرده‌ایم.

وی با اشاره به اجرای آزمایشی طرح جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در شهرری گفت: اطلاعات این زنان را تجمیع کرده‌ایم و آمار و مشخصات زنان سرپرست خانوار شهرری را به کمیته امداد حضرت امام (ره)، سازمان بهزیستی و همچنین شهرداری شهرری ارایه داده‌اند؛ البته اطلاعات زنان سرپرست خانوار نیازمند انجام اصلاحاتی است.

معاون بررسی‌های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری افزود: یک مرحله از طرح جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار تشکیل بانکی بود که اطلاعات همه زنان سرپرست خانوار شهرری در آن وارد شود، چون در این زمینه موازی‌کاری زیاد داشتیم، در جلسات برگزار شده هر دستگاهی برنامه‌ها و شیوه‌های عملی خود را اعلام کرد و هر دستگاه نقاط قوت و ضعف برنامه‌های خود را با سایر دستگاه‌ها در میان گذاشت تا به عملکرد یکسانی برسند.

وی در ادامه گفت: همه دستگاه‌ها به این نتیجه رسیدند که سازمان فنی-حرفه‌ای آموزش زنان سرپرست خانوار را برعهده بگیرد، بنابراین سازمان فنی- حرفه‌ای نیازسنجی را در روستاهای شهرری انجام داد. به عنوان نمونه تنها مردان مراکز مشخصی برای آموزش داشتند. در این شرایط آموزش و پرورش برای در اختیار قرار دادن مکانی به منظور آموزش دوره‌های فنی-حرفه‌ای اعلام آمادگی کرد.

باستانی افزود: در بحث حوزه اشتغال برخی زنان سرپرست خانوار ممکن است آمادگی یا امکان کار کردن نداشته باشند. بنابراین در حال بررسی اشتغال فرزندان آنان هستیم. وزارت صنعت و معدن هم ازآنان حمایت می‌کند.

وی با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی صندوق‌های اعتباری خرد مناطق روستایی گفت: باید زنان سرپرست خانوار را به گونه‌ای توانمند کنیم که بتوانند روی پای خود بایستند.

زنان مسئول خانوار به جای زنان سرپرست خانوار

معاون بررسی‌های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در ادامه اظهار کرد: زنان مسئول خانوار را می‌توان جایگزین عبارت زنان سرپرست خانوار کرد چون عبارت زنان سرپرست خانوار مثل یک برچسب به این دسته از زنان زده می‌شود و خوشایند آنان نیست.

باستانی در پایان گفت: یک کمیته سه نفری تشکیل شده است تا مشخص شود که زنان سرپرست خانوار کدام منطقه از شهرری در اولویت آموزش و توانمندسازی قرار بگیرند.