معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: دولت یازدهم با اولویت قرار دادن ارتقاء سلامت و در چارچوب سیاست های کلی جمعیت، زایمان طبیعی رایگان را به عنوان یکی از اهداف مهم تحول نظام سلامت کشور در دستور کار خود قرار داده است.

شهیندخت مولاوردی در همایش روز جهانی ماما ضمن تبریک این روز به ماماهای کشور اظهارداشت: علم و مهارت ماماها زیباترین لحظه زندگی هر خانواده ای را ماندگار می کند. تولد موهبت الهی است که با دستان شما به صورت طبیعی به انسان ها هدیه می شود.

وی با بیان اینکه امروزه افزایش بی رویه سزارین و ثبت بالاترین میزان سزارین در کشورهای جهان از جمله ایران تهدیدی جدی برای نسل آینده و کودکان است، گفت: همان طور که سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۰ هشدار داده بود، امسال نیز مجددا اعلام کرد، کشورهایی که میزان زایمان آنها به صورت سزارین بیش از ۱۵ درصد است باید فکر اساسی برای کاهش آن و ترویج زایمان طبیعی داشته باشند.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده افزود: خوشبختانه دولت یازدهم با اولویت قرار دادن ارتقاء سلامت به عنوان مهمترین برنامه خود، توجه ویژه ای به این امر داشته و زایمان طبیعی رایگان را در چارچوب سیاست های کلی جمعیتی کشور به عنوان یکی از اهداف مهم تغییر و تحول نظام سلامت کشور در دستور کار خود قرار داده است .

وی با اشاره به چالش های حوزه مامایی در کشور تصریح کرد: مشکلاتی مانند کمبود ماما در زایشگاهها، شیفت های فشرده کاری، مشکلات ماماهای دارای مطب و چالش های مامای تیم پزشکی پزشک خانواده از جمله این مشکلات است که کارگروه سلامت، بهداشت و محیط زیست که در معاونت زنان و امور خانواده تشکیل شده، در حال بررسی و رفع این مشکل است البته در مذاکرات و فرصت های گفتگو با وزرا پیگیر این چالش ها به ویژه درباره سازمان های بیمه گر خواهیم شد.

مولاوردی با تاکید براینکه بدون تردید با وجود سیاست های کلی سلامت و سیاست های کلی جمعیتی در کشور در سال ۹۳ نیاز به ماما بیش از پیش احساس می شود، گفت: با جذب ماماهای جوان به بازارکار می توان مشکل اشتغال تحصیلکردگان این رشته را نیز برطرف کرد.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده افزود: باید از ظرفیت ماماها برای آموزش دختران دانش آموز برای ایفای نقش مادری و همسری و کسب مهارت های خودمراقبتی و پیشگیری از رفتارهای پرخطر بهره گرفت.

وی با بیان اینکه مامایی یکی از سخت ترین مشاغل است، اظهارداشت: ماماها در معرض آسیب های فیزیکی، فرسودگی شغلی ناشی از شیفت های شب و خطر ابتلا به بیماری های گوناگون قرار دارند که پیگیری لازم را در این زمینه انجام خواهیم داد.