کارگران پس از دریافت آموزش های اولیه نامزد پیوستن به کمیته ضد خشونت می شوند. آنها در ملاقات های ماهانه خود به موارد خشونت می پردازند. این گروه برای حل مشکلات پیش آمده آموزش هایی در زمینه ارتباطات، نحوه گوش دادن، حل مساله و تصمیم گیری دریافت می کند...
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده به نقل از سایت نهاد زنان ملل متحد، طبق تحقیقات بنیاد "عدالت برای کارکنان بخش پوشاک"، خشونت علیه زنان در کارخانه های پوشاک هند بسیار متداول است. این خشونت هم شامل سوء استفاده های کلامی و فیزیکی می شود و هم آزار و تجاوز جنسی را در بر می گیرد.
به گفته یکی از کارگران زن کارخانه پوشاک در هند در گذشته زنان تمایل زیادی نداشتند تا سوء استفاده های جنسی را گزارش کنند. مری می گوید در کارخانه هایی که کار می کرده، مکانیسم های کارآمد بسیار کمی برای گزارش چنین مشکلاتی در مورد زنان کارگر وجود داشته است. زنانی که با خشونت مواجه شده بودند به پلیس و سیستم های قضایی هم اعتماد نمی کردند.
در سال 2013، قانون جدیدی با عنوان منع آزار جنسیتی زنان در محل کار در هند به تصویب رسید که از زنانی که در کارخانه کار می کردند به طور قانونی حمایت می کرد. مری معتقد است برای اطمینان حاصل کردن از اجرای این قانون به رویکردی کل نگر متشکل از آگاهی بخشی و آموزش نیاز است. در بخشی از این پروژه 3500 کارگر در هند و بنگلادش در 24 کارخانه آموزش های مستقیم دریافت کردند.
ویاکولا که در تامیل نادو در جنوب هند متولد شده برای اولین بار در سن 16 سالگی به موضوع خشونت علیه زنان جلب شد زمانی که مشاهده کرد یکی از هم محلی هایش آزار جنسی را تجربه کرده است.
او که هم اکنون 39 ساله است مربی مرکز آموزش داوطلبانه و آگاهی های اجتماعی در هند می باشد، یک سازمان حقوق بشر در ترپور، شهری در تامیل نادو. او با هدف کاهش آزارهای جنسیتی در محل کار دوره های آموزشی در 6 کارخانه پوشاک در سراسر کشور برگزار کرده است. سازمان غیردولتی او بخشی از یک پروژه نوآورانه است که بر زنحیره تامین پوشاک تمرکز دارد و توسط یک سازمان غیردولتی در هلند (بنیاد عدالت برای کارکنان بخش پوشاک) با مشارکت کارخانه های پوشاک در هند و بنگلادش، برندهای پوشاک اروپایی، دولت ها، سازمان های جامعه مدنی و اتحادیه های تجاری در اروپا و آسیا رهبری می شود.
بنیاد عدالت برای کارکنان بخش پوشاک یک سازمان مستقل و غیرانتفاعی است که با همکاری شرکت ها و کارخانه ها درصدد است تا شرایط نیروی کار را برای کارکنان بخش پوشاک بهبود بخشد.
این بنیاد با داشتن 80 شرکت عضو نماینده بیش از 120 برند است و در 7 کشور اروپایی دفتر دارد. محصولات این بنیاد در 20 هزار خرده فروشی در بیش از 80 کشور به فروش می رسند. بنیاد عدالت برای کارکنان بخش پوشاک در 15 کشور تولیدکننده پوشاک در آسیا، اروپا و آفریقا فعال است.
بنیاد عدالت برای کارکنان بخش پوشاک پیشرفت کلیه شرکت های همکار را زیرنظر دارد و با به اشتراک گذاری تجربیات، گفتگوهای اجتماعی و تقویت روابط صنعتی به ارتقاء کارایی شرکت ها کمک می کند.
کنفرانس سالیانه بنیاد عدالت برای کارکنان بخش پوشاک امسال با حضور کارکنان عضو، سهامداران و بیش از 120 عضو دیگر برگزار شده است.
این بنیاد با برگزاری جلسات سخنرانی و کارگاه های آموزشی به دست اندرکاران بخش پوشاک کمک می کند تا از پیشرفت های روز و روندهای آتی خبردار شوند.
جلسات آموزشی 3 تا 6 ساعت به طول می انجامند و برگزارکنندگان در طول این جلسات پذیرای تمامی کارکنان مرد و زن، مدیران و ناظران می باشند. این جلسات در حین ساعت کار برگزار می شوند و شرکت کنندگان در طول این ساعات دستمزدی حداقلی دریافت می کنند.
کارگران پس از دریافت آموزش های اولیه نامزد پیوستن به کمیته ضد خشونت می شوند. آنها در ملاقات های ماهانه خود به موارد خشونت می پردازند. این گروه برای حل مشکلات پیش آمده آموزش هایی در زمینه ارتباطات، نحوه گوش دادن، حل مساله و تصمیم گیری دریافت می کند. به گفته جولیت لی، از برنامه ریزان بنیاد عدالت برای کارکنان بخش پوشاک بسیاری از زنان آزار جنسی را می پذیرند چرا که اصلاً آن را در ذهن خود به رسمیت نمی شمارند ولی اگر این کار صورت گیرد، مدیران کارخانه ها هم این قضیه را جدی پیگیری خواهند کرد. ما می خواهیم فضایی ایجاد کنیم که طی آن کارگران بتوانند خیلی راحت با روسای خود صحبت کنند.
زنان با شرکت در کمیته های ضد خشونت حق بیان بیشتری پیدا کرده اند. درحالیکه در ابتدای پروژه هیچ یک از زنان سمت نظارتی نداشتند اما هم اکنون 5 زن برای رسیدن به این نقش ترفیع پیدا کرده اند.
این پروژه که از دو سال پیش آغاز شده در حال نتیجه دادن است. کمیته های ضدخشونت در کارخانه ها تشکیل شده جایی که معمولاً هر ما حدود 4 گزارش از خشونت مطرح می شود. این طرح این امکان را به کارکنان داده تا در مورد موضوعاتی چون تبعیض و حقوق نیروی کار صحبت کنند که پیش از این همیشه پنهان بوده است.