وزیر کشور گفت: تفاهمنامهای میان وزارت کشور و معاونت امور زنان و خانواده برای استفاده از ظرفیتهای وزارت کشور در کل کشور در حوزه بانوان منعقد شده است.
عبدالرضا رحمانیفضلی در یازدهمین نشست مشاوران امور بانوان دستگاههای اجرایی با معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده که امروز در وزارت کشور برگزار شد، افزود: ما آماده هستیم که در خارج از مواد تفاهمنامه نیز هرگونه کمکی به معاونت امور زنان و خانواده بکنیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی تلاش شد که براساس آموزههای دینی و با تدوین قوانین و ارزشگذاریهای حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری بخشی از نابرابریها در حوزه زنان رفع شوند و این روند مناسب و فزآینده بوده است اما به جایگاه مطلوب نرسیدهایم.
وزیر کشور افزود: در این زمینه راه طولانی را در پیش داریم و نه تنها در حوزه قانونگذاری؛ بلکه در حوزه نگاهها و باورها به زنان نیز باید تلاش کنیم، البته این کار نباید به خاطر دلسوزی انجام شود. بلکه خداوند زنان و مردان را موجوداتی برابر در خلقت آفریده است و تحقق این هدف نیازمند مجاهدت و زحمت است تا بتوانیم از این طریق مسیر روشن و مشخصی را که اسلام در حوزه بانوان تعیین کرده است مشخص کنیم.
رحمانیفضلی در ادامه گفت: رییس جمهور به حوزه زنان اهمیت میدهند و سفارشها و تاکیدهای لازمی در این زمینه دارند. در سفرهای استانی نیز نسبت به موضوع زنان اهتمام میورزند. در دولت نیز در این زمینه تلاش میشود.
وی با بیان اینکه نقش مشاوران امور بانوان در حوزه زنان بسیار اهمیت دارد، اظهارکرد: آنان هم به عنوان شخصیت حقیقی و هم شخصیت حقوقی میتوانند در این زمینه موثر باشند.
وزیر کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: شورای اجتماعی ظرفیتی است که میتواند در حوزه زنان عمل کند، اخیرا نیز کمیته زنان و خانواده به پیشنهاد فهیمه فرهمندپور مشاور وزیر کشور در امور بانوان جزو کمیتههای اصلی شورای اجتماعی قرار گرفته است.
رحمانی فضلی در ادامه گفت: در خیلی از موارد حق با بانوان است، چرا که ظلم و نابرابری نسبت به حقوق زنان شده است، این وضعیت در ابتدا در قوانین سنتی غیرالهی و غیر دینی و قوانین غلط محلی و برداشتهای تنگ و محدود به جامعه بانوان مشاهده میشد. بعد که جنبه روشنفکری و آزادی خواهانه مبنی بر تفکرات غربی وارد شد ظلم به زنان تشدید شد و جایگاه اصلی آنان به جایگاه غیرحقیقی تبدیل شد.
وی افزود: موضوع زنان همواره یکی از موضوعات مهم و تاثیرگذار در عرصه سیاسی اجتماعی و اقتصادی است.
وی در ادامه گفت: در همه عرصهها صاحبان منافع تعیین کننده بودند. آنان از زنان به عنوان ابزار تصاحب قدرت، استفاده می کردند و اینکه چگونه میتوانند از آنان در حوزههای فرهنگی و اقتصادی در جهت ارزشهای لیبرالی استفاده ابزاری کنند.
وزیر کشور تصریح کرد: در پس همه این دیدگاههای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، دیدگاههای پراگماتیسمی است. صاحبان قدرت به دنبال منفعت هستند و منفعتطلبی آنان براساس آموزههای دینی نیست، چون قدرت الگوسازی و هزینه کردن زیادی دارند تشخیص درست و نادرست مشکل میشود.
رحمانیفضلی اضافه کرد: ارزشهای لیبرالی با نگاه الهی تفاوت ماهوی دارد، چراکه براساس دیدگاه الهی عواملی مانند اقتصاد و فرهنگ ابزاری برای رسیدن به بندگی هستند.
وی افزود: در زمینه امور زنان در کشور و حتی شهر تهران، افراد نگاههای کاملا متفاوتی نسبت به آموزههای دینی دارند. مشاوران امور بانوان در این شرایط کار سختی دارند و باید براساس شاخصهای حکومت اسلامی و دولت تدبیر و امید عمل کنند. ایمان، انگیزه، ایجاد همدلی وظیفه ماست اگر این موارد را زنانه و مردانه کنیم به انحراف رفتهایم، بلکه وظیفه ما است تا بر حقیقت اسلام متمرکز شویم و باید در این زمینه زیاد کار کنیم.
وزیر کشور تصریح کرد: حضرت امام (ره)، مقام معظم رهبری، رییس جمهور و بزرگان دینی بر آموزههای الهی اعتقاد دارند و مبتنی بر این دیدگاهها به موضوعات زنان مینگرند، بنابراین مسیر، جهت و راهنما فراهم است و باید تا بهرهگیری از آنها از پیچ و خمها گذر کنیم.
رحمانیفضلی در ادامه گفت: نباید در رقابت دستگاهی قرار بگیریم. اگر چنین اعتقادی داشته باشیم از ابتدا به انحراف رفتهایم و باید موضوع زنان را همه با هم پیش ببریم و از همه ظرفیتها بهره ببریم.
وی تاکید کرد: اگر همه کارها به طور مطلق به دست دولت بیفتد، قدرت اثرگذاری محدود میشود و ما زمانی به موفقیت دست مییابیم که از ظرفیت مردم بهره ببریم. اگر پس از برخورداری از معرفت و ایمان و انگیزه ابزار و تجهیزات را هماهنگ کنیم به موفقیت میرسیم. البته کار با مردم سختتر است چراکه درخواستهای آنان طی سالها انباشته شده و ما باید تحمل شنیدن مطالبات آنان را داشته باشیم.