به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل ازایرنا ؛ عبدالرضا رحمانی فضلی در حاشیه هفتاد و سومین جلسه شورای اجتماعی کشور روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: البته نمی توانیم انتظار داشته باشیم در شرایط کنونی با پایین آمدن قیمت 50 درصدی نفت و مشکلات ناشی از تحریم ها این بودجه حتما تامین شود اما اگر دولت به این موضوع اهتمام ورزد قطعا عملیاتی می شود.
وزیر کشوربرگزاری انتخابات الکترونیکی را موجب 350 تا 400 میلیارد تومان هزینه دانست و گفت: در صورت تامین این بودجه از سوی دولت قطعا انتخابات را در تمام کشور الکترونیکی برگزار می کنیم.
وزیر کشور تصریح کرد: در صورتی که بودجه پیشنهادی برای برگزاری انتخابات الکترونیکی از سوی دولت به صورت کامل تامین نشود و بخشی از آن تخصیص یابد باز هم با اولویت شهرهای بزرگ انتخابات را الکترونیکی برگزار می کنیم.
وی همچنین خاطرنشان کرد: بودجه اعلام شده صرفا برای خرید تجهیزات و دستگاه هایی هزینه می شود که باید شمارش آرا را الکترونیکی انجام دهند.
وزیر کشور در پاسخ به این سوال که زمان استعفای مسوولان برای شرکت در انتخابات چه وقت است و چه تعداد از مسوولان تا کنون استعفا داده اند، گفت: طبق زمانبندی اعلام شده افرادی را که قانون مشخص کرده تا 28 خرداد فرصت دارند تا استعفای خود را اعلام کنند پس از این زمان استعفا پذیرفته نمی شود.
وی از آمار استعفای مسوولانی که قصد شرکت در انتخابات را دارند اظهار بی اطلاعی کرد.
وزیر کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گفته شده است که ایران در امور پناهنده های افغان رعایت حقوق بشر را نمی کند؟ آیا این گفته را تایید می کنید؟ گفت: در اجلاس 4 جانبه ای که با حضور نماینده کمیساریای درامور پناهندگان و نیز نماینده سازمان ملل و وزرای مهاجرت افغانستان و پاکستان برگزار شد همه اعضای جلسه از فعالیت ایران تشکر کردند.
وی اظهارداشت: متاسفانه به این موضوع در رسانه ملی توجه نشد و این مصادف شد با طرح بیانیه احمد شهید در رسانه های غربی که گفته بود ایران در خصوص پناهنده ها رعایت حقوق بشر را نمی کند؛ که این حرف واقعا باطلی است.
وزیر کشور تاکید کرد: وقتی وزیر امور مهاجرت ایالتی افغانستانی بارها در ایران رسما از نظام جمهوری اسلامی ایران تشکر می کند بنابراین بیان آن مساله از سوی احمد شهید واقعی نیست و باطل است.
رحمانی فضلی گفت: ایران اولین کشوری است که بالاترین خدمات را به پناهنده ها ارایه می دهد و این کار را از منظرحقوق بشر و قانون انجام نمی دهیم بلکه این تفکراسلامی، انسانی و تفکرات دینی انسان دوستانه ماست و همجواری ما با ملت خوب افغانستان است که انجام می دهیم .
وی تاکید کرد: خواسته ما ساماندهی پناهنده های غیرمجاز بوده وهنوز نیز هست و افراد پناهنده مجاز هم باید در بازده زمانی مشخص با فراهم شدن مقدمات لازم به کشور خود بازگردند.
وزیرکشور در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا شما قصد دارید مدیریت بحران کشور را از شهرداری بگیرید؟ گفت: مسئول مدیریت بحران در کشور شورا و ستادی است که رییس آن رییس جمهوری و قائم مقام آن وزیرکشور است و همه دستگاههای اجرایی کشور عضو آن هستند.
وی افزود: در حال حاضر رییس ستاد بحران شهرتهران شهردار تهران است و در مابقی استان ها استاندار ریاست ستاد بحران را برعهده دارد اما آنچه قرار است اتفاق بیفتد آن است که رییس ستاد مدیریت بحران استان تهران بر عهده استاندار تهران گذارده شود؛ در حال حاضر مشکلی با مدیریت بحران شهر تهران نداریم.
رحمانی فضلی درباره مداخله ایران در موضوع داعش نیز گفت: داعش به عنوان جریان فرقه انحرافی و آسیب هایی که در حوزه انسانی، اقتصادی وکالبدی به شهرهای عراق و سوریه و یمن وارد می کند برکسی پوشیده نیست. موضوع داعش به دلیل همجواری با عراق می تواند مقداری موضوع امنیتی ما را تحت تاثیر قرار بدهد اما با استقرار نیروهای ما در مرزها و تسلط بر امور داعشی ها، تاکنون هیچ حادثه امنیتی در مرزها درباره ورود داعش نداشته ایم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر داعشی ها در عراق در محدوده بیش از 50 کیلومتری هستند وهمانطور که قبلا هم گفتیم اگر به محدوده 40 کیلومتری ما برسند و قصد مداخله داشته باشند حتما ایران دخالت می کند و موضع خواهد گرفت.
وزیر کشور ادامه داد: دیگر کشورهای منطقه فعالیت خود را در مقابل داعش انجام می دهند وزمینه فعالیت اینها فراهم است، رییس جمهور افغانستان هم اراده و عزم جدی افغانستان را برای مقابله با جریانات داعش مطرح کرده و هم اعلام همکاری با ایران کرده تا ایران به آنها در این موضوع کمک کند.
وی افزود: باید همه کشورهای منطقه این موضوع را با همکاری و مشارکت همدیگر حل کنند و ورود نیروهای خارجی در این موضوع تاکنون نتوانسته مانع پیشروی یا اقدام جدی باشد.
رحمانی فضلی یادآور شد: بالاخره وقتی آمریکا ادعای فرمانداری نیروهای ائتلاف را در منطقه را انجام می دهد اکنون باید پاسخگو باشد، چرا این موضوع در عراق قابل کنترل نبوده و نتوانست مفید واقع شود؛ آن قسمتی هم که موثر بود توسط خود نیروهای عراقی به خصوص نیروهای مردمی و با درخواست آیت الله سیستانی به عنوان مرجع تحت عنوان حمایت از ارتش به صحنه آمدند.
وی ادامه داد: این نشان می دهد نیروهای خارجی دنبال منافع خود هستند و تلاش ما باید همکاری وهماهنگی کشورهای منطقه با رویارویی مساله داعش باشد و ایران همیشه همکاری خود را در این زمینه اعلام کرده است.
رحمانی فضلی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به آثار مخرب ماهواره ها، برخورد سلبی تاثیری بر جمع آوری ماهواره ها نداشته است چه اقدامی در این باره انجام خواهد شد؟ گفت: قانون ماهواره ها را مجلس تصویب کرده و اگر قرار باشد بازنگری انجام شود باید در مجلس مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: برخورد سلبی در اموری که قانون مشخص کرده وظیفه دستگاههای اجرایی است اما تلاش وزارت کشور و نیروی انتظامی آن است که با کمترین آسیب برای خانواده ها و فقط در حد تذکر و جمع آوری آنتن توسط خود مردم این موضوع انجام شود.
وزیر کشور ادامه داد: نمی توانیم به نیروی انتظامی بگوییم اجرای قانون نکند؛ اگرغیر از این باشد و قانون اجرا نشود؛ امکان اجرای همه قانون ها ضعیف می شود و این برای ایجاد انتظام و امنیت در جامعه کار خوبی نیست .
وزیر کشور با بیان اینکه مردم باید به آینده امیدوار باشند، گفت: در حال حاضر نسبت به راه حل ها و چگونگی حل این موضوع اقداماتی صورت گرفته است.
رحمانی فضلی تصریح کرد: اگر امید به آینده در جامعه ومردم تقویت شود و مردم امیدوار باشند که حکومت، دولت و دستگاههای اجرایی نسبت به حل مسایل آنها اقدام می کند و نیز امیدوار باشند به آن که فعالیت های اجرایی روزمره دستگاهها در معرض دید و قضاوت قرار داده می شود؛ هم قضاوت آنها زیاد خواهد شد، هم امید آنها بالا می رود و هم رضایت مندی و مشارکت آنها در جامعه افزایش می یابد.
وزیرکشور با انتقاد به رسانه ها گفت: متاسفانه شاهدیم در حوزه اطلاع رسانی و آگاهی بخشی رسانه ها بیش از پرداختن به جنبه های امیدبخش، ضعف دستگاههای اجرایی و هم بزرگ نمایی برخی از موضوعات و مسایلی که مورد نیاز مردم است مشخص می شود.
رحمانی فضلی از رسانه ها تقاضا کرد که علاوه برانتقاد و بیان ضعف دستگاهها که کار خوبی است به نقاط قوت و مثبت دستگاههای مختلف پرداخته شود چرا که مردم باید دستگاههای اجرایی و جامعه را پویا، امید بخش و فعال ببینند که در نهایت این امور موضوع منجر به افزایش رضایتمندی مردم خواهد شد.
وی تصریح کرد: اگر فعالیت وهمکاری جمعی مردم، دستگاههای اجرایی و نهادهای اطلاع رسانی و رسانه ای نباشد ما نمی توانیم موفق باشیم .