مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استان مرکزی از تصویب برنامه فعالیت ورزشی زنان شاغل در ادارات استان به مدت چهار ساعت در هفته، در کارگروه زنان و خانواده خبر داد.

زهرا فرجی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بر اساس مستندات موجود وضعیت سلامت زنان استان مرکزی در شاخص های جسمانی مناسب نیست و کم تحرکی و استرس به عنوان دو مولفه اصلی تهدید سلامت آنان خودنمایی می کند.

وی توضیح داد: اگرچه برنامه ورزش کارکنان دولت در بسیاری از دستگاه های اجرایی درحال انجام است اما با توجه به اینکه وضعیت شاخص های سلامت زنان استان مرکزی مطلوب نیست ، تحرک جسمانی برای زنان شاغل در مدت زمان تعیین شده کاری در برنامه قرار گرفته است.

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری استان مرکزی اضافه کرد: در یکی از بندهای بخشنامه وزارت ورزش و جوانان بنا به تشخیص دستگاه های اجرایی و نظام تصمیم سازی ارشد استان ها، ساعت ورزش تا هشت ساعت در هفته قابل افزایش است.

فرجی اظهار کرد: اولویت های پیشنهادی کاری دفتر زنان و خانواده استانداری مرکزی در سال جاری در 17 عنوان طرح پژوهشی و 44 طرح اجرایی ارایه شده که محوریت آنها در توسعه شاخص های بهداشتی و درمانی زنان و خانواده، فعالیت های فرهنگی و اجتماعی، اشتغالزایی و کارآفرینی، مهار و کاهش آسیب های اجتماعی و اخلاقی و تحکیم بنیان خانواده دیده شده است.

وی گفت: مهمترین مباحث پیشنهادی برای زنان در حوزه بهداشت و درمان شامل آگاه سازی و پیشگیری از معلولیت ها، سلامت روحی و روانی زنان و خانواده ، ارتقای بهداشت جسمی زنان و کودکان حاشیه شهرها و روستاها، غربالگری بیماری های خاص زنان، ارتقای سلامت مادر و کودک، بهبود سطح زندگی زنان سالمند و شاخص های سلامت زنان سرپرست خانوار است.

مشاور امور زنان و خانواده استانداری استان مرکزی بیان کرد: برگزاری کارگاه های آموزشی با محوریت مدیریت سبز، اصلاح سبک زندگی بر مبنای مولفه های اسلامی، ارتقای فرهنگ زیست محیطی، توسعه فرهنگ مطالعه، مهارت های پیش از ازدواج و فرزندآوری، اصلاح الگوی مصرف و مهارت های زندگی از جمله محورهای پیشنهادی در حوزه فرهنگی و اجتماعی برای سال جاری است.

فرجی اظهار کرد: با توجه به اینکه سیاست و تاکید دولت بر اشتغالزایی و کارآفرینی پایدار است در این حوزه امسال پیشنهاد تکمیل زنجیره مهارت تا شغل، سرمایه گذاری در توسعه مشاغل گلخانه ای ، سنگ های زینتی، گیاهان دارویی ، مهارت آموزی نوین به زنان روستایی، تشکیل فضاهای خرد اقتصادی برای زنان، ایجاد بازارچه های دایمی زنان در شهرها و بازارچه فصلی در روستاها و توانمند سازی زنان سرپرست خانوار در استان پیشنهاد شده است.

وی عنوان کرد: مهار اسیب های اجتماعی زنان به عنوان محور سلامت اجتماعی و تحکیم خانواده امسال با پیشنهاد سمینار آسیب شناسی زنان استان مرکزی، پیشگیری از اعتیاد زنان در معرض آسیب استان و ساماندهی مرکز جامع مدیریت اسیب های زنان دنبال می شود.

وی برنامه های پیشنهادی در حوزه ورزش و رفاهی زنان استان در سال جاری را ایجاد پارک زنان در شهرستان ها و اصلاح ساختار امکانات برای استفاده بهینه ورزش بانوان و افزایش ساعت ورزش هفتگی زنان شاغل عنوان کرد.

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری استان مرکزی گفت: از برنامه های اولویت دار امسال برای زنان اجرای سه طرح غربالگری و تست سلامت زنان با اولویت زنان حاشیه شهرها و مناطق کمتر توسعه یافته ، اجرایی کردن برنامه خانواده پایدار و مهار آسیب طلاق، برنامه های کاهش اعتیاد و آگاه سازی زنان ، ارائه بسته های خدمتی جامع زنان در مناطق روستایی، مناسب سازی و توسعه فضاهای کسب و کار نوین و راه اندازی بازارچه های دایمی و فصلی در نواحی شهری و روستایی برای زنان است.

فرجی یادآور شد: در تفاهم نامه ای با دفتر امور شهری استانداری استان مرکزی مقرر شده که در شهرهایی که امکان ساخت پارک اختصاصی زنان وجود دارد امسال این برنامه کلید بخورد و در سایر مناطق مناسب سازی فضای پارک ها برای استفاده بهینه زنان از امکانات رفاهی و ورزشی مهیا شود.

وی گفت: آموزش 108 دهیار زن استان مرکزی به صورت تخصصی برای باروری توان و مهارت زنان روستایی و پیگیری راهبردهای توسعه ای و سلامت زنان این مناطق نیز از دیگر برنامه های اولویت دار امسال این دفتر است.

بر اساس سرشماری سال 90، جمعیت زنان استان مرکزی 698 هزار و 432 نفراست که 49 و چهار دهم درصد جمعیت این استان را شامل می شود.

74 درصد از جمعیت زنان استان ساکن مناطق شهری اند و 26 درصد در روستا زندگی می کنند.ک/3