معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: با وجودی که در سال های اخیر حضور بانوان در جامعه پررنگ تر شده اما هنوز در استفاده از ظرفیت های بانوان و به خصوص در حوزه سمن ها جای کار زیادی وجود دارد.
اطهره نژادی روز یکشنبه در کارگاه آموزشی مشارکت اجتماعی با موضوع تقویت ارتباط و تعامل موثر که با حضور سمن های بانوان خراسان جنوبی در بیرجند برگزار شد افزود: بانوان نشان دادند هر جا به صورت جدی وارد شدند، نتایج فعالیت شان موفقیت آمیز بوده است.
وی گفت: از این روی بانوان عضو سمن ها در خراسان جنوبی می توانند در دو حوزه بهداشت و سلامت بیشتر وارد شوند زیرا این موضوعات در این استان جای کار زیادی دارد.
نژادی با بیان اینکه هدف ما از سفرهای استانی شنیدن نقطه نظرات بانوان فعال می باشد، افزود: ما از منظر برنامه ریزی و شما از منظر شناسایی و طرح مسایل بایستی به یکدیگر کمک کنیم.
وی بر توسعه و تقویت مشارکت اجتماعی زنان در جامعه تاکید کرد و گفت: اگر به این مسئله مهم معتقد هستیم که نیمی از افراد جامعه را بانوان تشکیل می دهند، پس باید زمینه فعالیت بانوان در بخش های اقتصادی را فراهم کنیم تا مبادا این قشر تاثیر گذار سربار جامعه باشند.
مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی نیز گفت: در حالی که نرخ مشارکت اقتصادی مردان در استان 66.1 درصد است، این رقم برای بانوان تنها 17.1 درصد می باشد.
مژگان شریفی افزود: اهمیت این موضوع زمانی بیشتر برای ما مشخص می شود که بدانیم تعداد کل مددجویان زن کمیته امداد استان 17 هزار و 482 خانوار و تعداد کل زنان سرپرست خانوار استان دو هزار و 135 نفر می باشد.
وی گفت: از مجموع دو هزار و 419 شرکت تعاونی استان که سه هزار و 168 نفر از اعضای آن ها زن می باشند، 19 شرکت تعاونی به زنان روستایی اختصاص دارد که چهار هزار و 171 نفر عضو دارند.
شریفی افزود: در حالی که سهم اشتغال مردان استان در بخش های خدمات، صنعت و کشاورزی به ترتیب 80.2، 85 و 76.1 درصد می باشد، این ارقام در بخش زنان به ترتیب 19.8، 15 و 23.9 درصد است.
وی همچنین اظهار کرد: در حالی که تعداد زنان شاغل در بخش دولتی استان 11 هزار و 622 نفر هستند، این رقم در بخش خصوصی 29 هزار و 186 نفر است.
شریفی، نرخ اشتغال زنان استان بر اساس سرشماری سال 90 را 78.3 درصد عنوان کرد.