اطهره نژادی در دیدار با استاندار خراسان جنوبی در بیرجند با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید پایش برنامه های حوزه بانوان کشور در دستور کار قرار گرفته افزود: برای بررسی راهکارها و چالش ها در حوزه زنان یک سال بررسی داشته ایم.

وی اظهار کرد: در این بررسی ها مشکلات زنان در استان های کشور به صورت خاص و بومی مورد بررسی قرار گرفته است.

نژادی با اشاره به اینکه در چند سال گذشته هجمه های دشمنان عرصه های فرهنگی جامعه را بیش از گذشته تهدید می کند، اظهار کرد: برای مقابله با این هجمه های عظیم نباید تنها زنان را مسوول بدانیم.

وی عنوان کرد: اگر اذعان داریم که نیمی از جامعه را بانوان تشکیل می دهند نباید این گروه سربار جامعه باشند و در این خصوص باید شرایطی را فراهم کنیم که از ظرفیت توان افزایی بانوان استفاده کنیم.

معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه ما ضرورت توان افزایی زنان و همراهی مردان با زنان در تحکیم خانواده را مدنظر داریم ،گفت: ما نباید نگران حضور بانوان در اجتماع باشیم.

نژادی با اشاره به اینکه طلاق اثر نیست بلکه یک پیامد است، افزود: ما باید به دنبال ارزیابی ریشه های طلاق در جامعه باشیم و نباید در این خصوص نسخه های واحدی در مرکز بپیچیم و به استان ها بخش نامه کنیم بلکه باید ریشه ها طلاق در هر استان متناسب با وضعیت فرهنگی وخاص همان استان ریشه یابی شود.

 وی بالا رفتن سن ازدواج را از دغدغه های جدی جامعه بیان کرد و اظهار کرد: ما اعتقاد داریم که زنان باید به گونه ای در فعالیت های مختلف اجتماعی حضور پیدا کنند که به کانون خانواده لطمه ای وارد نشود.

معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود: در مسئله اعتیاد مهارت آموزی زنان بهبود یافته در دستور کار قرار گرفته و با ارائه آموزش های لازم نباید بگذاریم که به دلیل عدم حمایت از زنان زندانی آسیب های جدی تری در آینده جامعه را تهدید کند.

نژادی گفت: در زمینه اشتغال بانوان تفاهم نامه ای با سازمان میراث فرهنگی به امضاء رسیده که برای دختران فارغ التحصیل در رشته های صنایع دستی با کارآفرینی اشتغال ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه بانوان خراسان جنوبی در زمینه تولید صنایع دستی و کارآفرینی از توانمندهای ویژه ای برخوردار هستند افزود: در سال گذشته خراسان جنوبی رتبه نخست توانمندی اقتصادی زنان کشور را کسب کرده است.

در ادامه این دیدار، وجه‌الله خدمتگزار گفت: در این راستا درخواست می‌شود در حوزه معاونت ریاست جمهوری برای اشتغال بانوان در مسئولیت‌های اجرایی سازوکاری لحاظ شود.

وی اظهار کرد: دولت تدبیر و امید طی دو سال فعالیت خود گام‌های بسیار خوبی در حوزه امور بانوان برداشته است.

وی با بیان اینکه نیمی از جمعیت کشور را بانوان تشکیل می‌دهند، تصریح کرد: زنان هم در حوزه مدیریت و مشورت در مسئولیت‌های اجرایی و هم در حوزه تعلیم و تربیت فرزندان و تشکیل کانون گرم خانواده فعالیت می‌کنند.

استاندار خراسان جنوبی گفت: فضای موجود جامعه و هجمه‌های فرهنگی مسئولیت بانوان و دولت را سنگین کرده است.

خدمتگزار بالا رفتن سن ازدواج در جامعه را یکی از مسائل اساسی و مهم کشور دانست و گفت: نباید دست روی دست گذاشت تا این مسائل تمام جامعه را درگیر کند بلکه مسئولان باید سازوکاری برای آن طراحی کنند.

وی ادامه داد: بسیاری از اساتید دانشگاه، روحانیون، دانشمندان و مسئولان در این زمینه تنها به نوشتن مقاله‌هایی اکتفا کرده که فاقد هیچگونه کارایی، اثرگذاری و تاثیر گذاری بود و در قفسه‌های کتابخانه‌ها خاک می‌خورد.

استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: ایجاد زمینه‌های نشاط، شادابی، تفریح‌های سالم و تشکیل کانون گرم خانواده برای بانوان باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد.

خدمتگزار با بیان اینکه در بسیاری از امور بین ارزش‌های جامعه فاصله افتاده است، اظهار کرد: بانوان در مسئولیت‌های اداری قادر به انجام اموری هستند که شاید از عهده مردان و سایر افراد برنیاید.

وی با بیان اینکه 6٠ درصد تحصیل‌کنندگان و دانش‌آموزان را بانوان تشکیل می‌دهند، تصریح کرد: این افراد در آینده‌ای نه چندان دور باید وارد بازار کار و مدیریت شده و نیاز به اشتغال دارند و نیاز است از همین الان نسبت به اشتغال آنها برنامه‌ریزی شود.

استاندار خراسان جنوبی معضل اعتیاد را یکی از مشکلات پیش روی استان مطرح کرد و افزود: با توجه به نزدیکی این استان با مرز کشور افغانستان، مرزنشینان در برخی موارد در دام قاچاق افتاده که این عامل تهدیدی برای بانوان و فرزندان خانواده است.

خدمتگزار بر برگزاری برنامه‌های آموزشی اثربخش برای زندانیان و خانواده آنها تاکید کرد و گفت: همچنین برای ادامه زندگی زندانیان بعد از خروج از زندان و بانوانی که در این وادی گرفتار شده‌اند باید برنامه‌ریزی شود.

وی با بیان اینکه دادن مسئولیت به بانوان در نظام اجرایی باید مورد توجه واقع شود، یادآور شد: در این راستا درخواست می‌شود در حوزه معاونت ریاست جمهوری برای اشتغال بانوان در مسئولیت‌های اجرایی سازوکاری لحاظ شود.

استاندار خراسان جنوبی تحصیلات تکمیلی را یکی دیگر از مشکلات بانوان دانست و افزود: بسیاری از بانوان برای تکمیل تحصیلات تکمیلی مجبور به ترک استان و محل زندگی خودشان هستند که این عامل سبب شده مشکلات فراوانی برای آنها به وجود آید، بنابراین باید مورد تاکید مسئولان مربوطه قرار گیرد.

خدمتگزار به ورزش بانوان اشاره کرد و یادآور شد: هنوز در نظام اجرایی قانون و برنامه خاصی برای ورزش بانوان وجود ندارد که مسئولان باید جدی‌تر به این مسیله ورود پیدا کنند.

وی با گلایه از عدم وجود پارک بانوان در برخی از شهرستان‌های خراسان جنوبی یادآور شد: این مسیله در خلال کشور باید مورد توجه واقع شود چراکه این حق بانوان ما است.

استاندار خراسان جنوبی به حضور فعال بانوان استان در زمینه‌های اشتغال، کارآفرینی، صنایع دستی و تولیدات سنتی اشاره کرد و افزود: این بانوان نیاز به بازاریابی، بازار فروش و حمایت برای محصولات تولیدی خود دارند.

خدمتگزار به جنسیتی بودن اشتغال اشاره کرد و گفت: بحث جنسیت زن و مرد در سطح دنیا رفع شده اما کشور ما هنوز با آن درگیر است.

وی با بیان اینکه هنوز فضای لازم برای حضور بانوان در جامعه فراهم نشده است، یادآور شد: وجود تیم‌های کارشناسی بانوان در کنار فرمانداران سایر شهرستان‌ها مورد نیاز است.

استاندار خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: برای اجرای هر برنامه‌ای در استان در حوزه بانوان که می‌تواند فضای امید، استفاده و باور را برای بانوان فراهم کند آمادگی کافی را داریم.

خدمتگزار ادامه داد: انتظار داریم معاون امور بانوان ریاست جمهوری از استانداران دعوت کرده و در ارتباط با مسائل مربوط به حوزه بانوان سخنان و پیشنهادات آنها را مدنظر قرار دهد.