معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: هم اینک دو میلیون و 500 هزار زن سرپرست خانوار در کشور وجود دارد که هر روز بر تعداد آنان افزوده می شود.
اطهره نژادی روز سه شنبه در حاشیه بازدید از مناطق حاشیه ای زاهدان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا شمار زنان خانه دار سراسر کشور را 19 میلیون نفر ذکر کرد و افزود: از آنجایی که روز به روز بر جمعیت زنان سرپرست خانوار اضافه می شود توجه به حوزه مهارت های زنان یکی از مهمترین اصول معاونت امور زنان و خانواده است.
وی تصریح کرد: به منظور دور اندیشی باید به توان افزایی و افزایش مهارت های زنان خانه دار توجه کرد و با همکاری دستگاه های مختلف به طور خاص به مسایل زنان سرپرست خانوار که مشکلات زیادی پیش روی خود دارند پرداخته شود.
وی ادامه داد: بالا بودن شاخص بیکاری در کشور به معنی حذف جامعه زنان از بازار کار و خالی گذاشتن عرصه برای مردان نیست بلکه ما با رعایت تعادل و تناسب معتقدیم که وجود زنان در بازار کار موجب استفاده بهینه از توان نیروی انسانی جامعه می شود که در حقیقت این برنامه توجه خاصی به مساله بنیان خانواده دارد.
معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری هدف از سفرش به این استان را پایش و ارزیابی اجرای طرح توانمند سازی اقتصادی خانواده های زندانیان عنوان کرد و گفت: این طرح با حمایت معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده و نیز انجمن حمایت از خانواده های زندانیان علاوه بر سیستان و بلوچستان در 5 استان دیگر نیز بصورت پایلوت اجرا می شود.
نژادی افزود: در نشست ظهر امروز با مسوولان مربوطه مشخص شد که این طرح در سیستان و بلوچستان با دقت بالایی وارد مرحله شناسایی شده و برخی از مشکلات این حوزه شناسایی و قرار است برای حل آنها راهکارهایی ارایه شود و درخواست ما از مسوولان مربوطه این است که پس از عملی شدن این طرح آن را به منظور ملاحظه تاثیر گذاری دنبال کنند.
* طرح توانمند سازی اقتصادی خانواده زندانیان ملی خواهد شد
معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: تلاش می کنیم تا توانمند سازی اقتصادی خانواده های زندانیان که بصورت پایلوت در 6 استان در حال اجرا است ملی شود.
اطهره نژادی در نشستی با دادستان عمومی و انقلاب اسلامی مرکز استان سیستان و بلوچستان و مسوولان زندان زاهدان افزود: یکی از اهداف ما توانمند سازی خانواده های زندانیان است که هم اکنون در 6 استان بصورت پایلوت در حال اجرا است و برنامه ما ملی شدن این طرح و نیز توسعه بیشتر آن در این شش استان است.
وی با بیان مظلوم واقع شدن کودکانی که همراه با مادرشان در زندان هستند افزود: وجود مهد کودک در زندان ها برای این کودکان الزامی است تا از فضای زندان دور باشند و در صورت امکان بجای بازگشت آنان در شب به بند، مادرانشان تحت شرایط خاصی به مهد کودک بروند.
وی با یادآوری اینکه خانواده معدومین هم نیازمند کمک هستند افزود: پیگیریهای لازم برای تبدیل طرح حمایت از خانواده زندانیان به طرح حمایت از خانواده زندانیان و معدومان در حال انجام است.
وی بر مشارکت مردم در اجرای این قبیل طرحها تاکید کرد و گفت: جذب همکاری بین سازمان های مردم نهاد یکی از اهداف اصلی این معاونت در سال جاری است.
معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تصریح کرد: بیشتر زنان زندانی قربانی آگاهی نداشتن و ابزار بودن برای مقاصد زیاده خواهی برخی افراد هستند و نباید برای تمام افراد خط کش یکسانی داشت.
نژادی با بیان اینکه زنان این استان توانمندی های بالایی دارند افزود: به نسبت توانایی این زنان، جامعه نیز آنان را به سمت خطا برده اما می توان با سرمایه گذاری مناسب از این قابلیت ها به عنوان فرصت استفاده کرد.
دادستان عمومی و انقلاب اسلامی مرکز استان سیستان و بلوچستان نیز گفت: دولت باید با در نظر گرفتن همه جوانب در راستای اثر گذاری بر زندگی زنان سرپرست خانوار و خانواده های بی سرپرست، راهکارهای مفیدی در زمینه ارتقا عمل گرایی و جوابگویی به خواسته های مردم ارایه دهد.
محمد مرزیه افزود: باید به هر منطقه با نگاه خاص جغرافیایی و سیاسی همان منطقه نگاه کرد و با تحقیق و بررسی به آن حوزه وارد شد تا بتوان به طور عملی به اهداف مورد نظر نایل آمد.
وی تصریح کرد: اضافه کردن خانواده معدومین به این طرح امری ضروری است چرا که خانواده افراد زندانی امید به بازگشت و جبران کمبودها دارند اما خانواده های معدومین که اکثر آنان نیز از خانواده های زیر خط فقر هستند امید به بازگشت ندارند.
وی اظهار داشت: خانواده معدومین از لحاظ اجتماعی و فرهنگی تحت فشار هستند به طوری که گزینش این افراد در استخدامی ها و نیز زندگی آنان با مشکل روبرو است و این خانواده ها مستعد ترین افراد برای هر کاری چه هنجارها و آسیب های اجتماعی به خصوص در این استان و چه رشد و تعالی هستند که می توان با هدایت مناسب این افراد از ظرفیت های آنان به خوبی استفاده کرد.
وی بیان کرد: یکی دیگر از مشکلات استان وجود افراد فاقد شناسنامه است بطوریکه شمار زیادی از خانواده ها به علت ثبت نشدن ازدواج شان و یا نداشتن شناسنامه والدین، فرزندان نیز فاقد شناسنامه هستند و اینک برای دریافت شناسنامه و حقوق مستضعفی و یارانه ای و سلامت دچار مشکل شده اند که اخیرا 300 نفر از این خانواده ها تحت پوشش قرار گرفته و این انتظار می رود که با شناسایی کامل، بقیه هم زیر پوشش قرار گیرند.
دادستان عمومی و انقلاب اسلامی زاهدان افزود: فقر اقتصادی و بیکاری 40 تا42 درصدی سیستان و بلوچستان از عوامل ویران کننده خانواده ها و پر کننده زندان ها در این استان است به طوری که متهمان پرونده قتل معلمان در جنوب استان اعتراف کردند در ازای دریافت 300 هزار تا یک میلیون تومان دست به انجام این کارها زده اند.
مرزیه گفت: به دلیل واقع شدن ایران در جوار کشور افغانستان که اصلی ترین کشور تولید کننده تریاک در جهان است 70 درصد مواد مخدر تولید شده در آن کشور از طریق این استان به طور قاچاق وارد می شود که عامل اصلی اعتیاد و زندانیان مواد مخدر در استان نیز همین مساله است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه حفظ امنیت در سیستان و بلوچستان زمینه ساز حفظ امنیت استان های عمقی کشور به عنوان هدف اصلی تروریست ها است، این استان نیازمند نگاه ویژه است.
مدیرکل زندان های سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه گفت: در زاهدان 6 کودک همراه با مادران خود در زندان به سر می برند و از آنجاییکه هنوز مهد کودک در این زندان وجود ندارد این کودکان محکوم به حبس در بند هستند.
علیرضا بابایی با بیان اینکه بیش از 50 درصد جامعه ما را زنان تشکیل می دهند افزود: موضوع زن که تربیت کنندگان اصلی جامعه هستند باید با جدیت پیگیری شود زیرا حیات یک جامعه بدون وجود زن امکان پذیر نیست.
وی افزود: قبل از روی کار آمدن آقای هاشمی به عنوان استاندار سیستان و بلوچستان به مدت 12 سال هیچ استانداری از زندان زاهدان بازدید نکرده بود.
بابایی ادامه داد: استانداری بودجه 25 میلیارد ریالی برای کمک به زندان مصوب کرده که از این رقم تنها 10 میلیار ریال دریافت و برای تکمیل کارهای زیربنایی بخصوص تکمیل ساختمان دو طبقه ملاقات حضوری زندانیان متاهل هزینه شده که با در نظر گرفتن هزینه ساخت یک و نیم میلیون تومان به ازای هر متر مربع مبلغ ناچیزی است.
وی ادامه داد: هم اکنون بیش از چهار هزار زندانی مرد و 200 زن متقاضی انتقال از سایر استان ها به زاهدان هستند.
نژادی و هیات همراه همچنین از کمپ دولتی ترک اعتیاد و کارگاه آموزشی خیاطی به زنان در منطقه شیرآباد زاهدان دیدن کردند.