ارتکاب اشکال مختلف خشونت جنسی و خشوت مبتنی بر جنسیت علیه زنان، یکی از مهمترین معضلات حقوقبشری زنان در تمامی کشورها اعم از توسعهیافته، در حالتوسعه و یا کمترتوسعهیافته است.
بنا به گزارش اداره مبارزه با جرایم و مواد مخدر سازمان مللمتحد، ارتکاب اشکال مختلف خشونت عیله زنان و دختران در جهان کنونی، باید باعث شرمساری تمامی جوامعبشری کنونی باشد که بهرغم پیشرفت در عرصههای مختلف هنوز نتوانستهاند این معضل غیرانسانی را ریشهکن کنند.
ارتکاب اشکال مختلف خشونت جنسی و خشوت مبتنی بر جنسیت علیه زنان، یکی از مهمترین معضلات حقوقبشری زنان در تمامی کشورها اعم از توسعهیافته، در حالتوسعه و یا کمترتوسعهیافته است.
خشونت علیه زنان سبب کشتهشدن شمار زیادی از زنان و دختران در سراسر جهان میشود. مدیر اجرایی اداره مبارزه با جرایم و مواد مخدر سازمان مللمتحد، مصرانه از دولتها و تمامی بازیگران کنونی در عرصه جوامع از جمله سازمانهای بینالمللی و نهادهای جامعه مدنی درخواست کرده است که برای ریشهکن کردن این معضل تلاش کنند.
رییس اداره مبارزه با مواد مخدر و جریام سازمان مللمتحد در بیستوچهارمین اجلاس کمیسیون مقابله با جرم و عدالت کیفری خاطرنشان کرد که ارتکاب خشونت علیه زنان و دختران در تمامی اشکال، بایستی باعث شرمندگی همه ما باشد.
بر طبق گزارشات اداره مبارزه با جرایم و مواد مخدر سازمان مللمتحد، کشتار شمار زیادی از زنان و دختران در سراسر جهان همچنان ادامه دارد. بهطور نمونه، در سال 2012، حداقل بالغبر 43 هزار زن در جهان توسط همسران، شرکای جنسی و یا یکی از اعضای خانوادهشان به قتل رسیدند.
ارتکاب قتل، شاید از جمله موارد ارتکاب خشونت علیه زنان باشد که تا اندازهای بازتاب داده میشود، اما سایر اشکال خشونت علیه زنان در کشورهای مختلف همچنان مسکوت باقی مانده است.
خشونت جنسی علیه زنان و دختران در اماکن مختلف از جمله مداس، ادارهها، خانهها و محیط کار، همواره آنها را تهدید میکند. مدیر اداره مبارزه با جرایم و مواد مخدر سازمان مللمتحد بهویژه از ارتکاب خشونت علیه زنان و دختران در خانه و توسط یکی از اعضای خانواده، اظهار نگرانی کرده است. وی همچنین خاطرنشان کرده است که جوامع مختلف باید برای مقابله با معضل ارتکاب خشونت علیه زنان از مصونیت برخوردار شود. سیستم کیفری کشورها نیز بایستی از کارآیی لازم جهت رسیدگی به وضعیت زنان قربانی اشکال مختلف خشونت برخوردار شود.