رییس کارگروه ورزش معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری:ما ارتباط خوبی با بخش‌های مختلف ورزش کشور به‌خصوص با وزارت ورزش و جوانان داریم و اگر در سال 94 و 95 فرصت اجرای این طرح‌ها را داشته باشیم، این مسئله می‌تواند در بدنه ورزش زنان کشور بسیار کارساز باشد.

رییس کارگروه ورزش معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری گفت: قصد ما حمایت حقوقی از ورزش کارکنان دولت و قانون‌مند کردن آن است؛ چراکه این مسئله در حال حاضر سلیقه‌ای است و برخی از دستگاه‌ها این فعالیت را انجام می‌دهند و برخی دیگر از انجام آن خودداری می‌کنند. به همین دلیل سعی کردیم فعالیت ورزشی زنان شاغل را قانون‌مند کنیم.

طاهره طاهریان در خصوص فعالیت‌های این کارگروه گفت: در کارگروه ورزش 9 نفر از زنان متخصص تربیت بدنی که در بخش‌های مختلف ورزشی سابقه مدیریت داشته‌اند، حضور دارند و از نقطه‌نظرات آن‌ها استفاده می‌کنیم. ما به هیچ‌وجه کار موازی با وزارت ورزش و جوانان و دستگاه ورزش دانش‌آموزی و دانشگاهی کشور انجام نمی‌دهیم، بلکه سعی کرده‌ایم با هماهنگی این واحدها اقدامات کمی و کیفی و زمان‌بندی لازم برای برنامه‌های خود را مشخص کنیم و این برنامه‌ها را به‌صورت جدول درآوردیم.

تلاش برای توسعه و تعمیم ورزش کارکنان زن دستگاه‌های اجرایی

وی در رابطه با فعالیت اصلی این کارگروه بیان داشت: اقدام اصلی ما در خصوص ورزش کارکنان دولت بود که از مطالبات زنان کارمند دولت است. به همین دلیل، فعالیت‌هایی را با عنوان «توسعه و تعمیم ورزش کارکنان زن دستگاه‌های اجرایی» آغاز کردیم و در این رابطه، اقداماتی هم‌چون بررسی نیازهای مربوط به توسعه ورزش زنان کارمند، تدوین و ابلاغ آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های مورد نیاز دستگاه‌های اجرایی و تلاش در جهت ایجاد تعامل و هماهنگی بین بخش‌های مختلف را انجام دادیم تا اهدافی که در مورد ورزش کارکنان تعقیب می‌کنیم، محقق شود. در واقع قصد ما حمایت حقوقی از ورزش کارکنان دولت و قانون‌مندکردن آن بود؛ چراکه این مسئله در حال حاضر سلیقه‌ای است و برخی از دستگاه‌ها این فعالیت را انجام می‌دهند و برخی دیگر از انجام آن خودداری می‌کنند. به همین دلیل، سعی کردیم فعالیت ورزشی زنان شاغل را قانون‌مند کنیم.

رییس کارگروه ورزش معاونت امور زنان و خانواده خاطرنشان کرد: ما پیشنهاد اولیه خود را آماده و خدمت معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده ارایه دادیم. ایشان هم این برنامه را برای بررسی بیشتر به واحد حقوقی معاونت دادند تا ان‌شاالله بتوانیم برنامه را به هیئت دولت ببریم و تأییدیه آن را بگیریم. آیین‌نامه و دستورالعملی که برای ورزش کارمندان زن و مرد دستگاه‌های اجرایی وجود داشت مربوط به سال 67 بود که ما آن آیین‌نامه و دستورالعمل را هم مورد بررسی قرار دادیم. اگر این طرح در هیئت دولت مجوز بگیرد و به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شود، قطعاً لازم‌الاجراست. الان در دستگاه‌ها وضعیت سلیقه‌ای است و برخی از دستگاه‌ها فرصت ورزش را برای کارمندان خود فراهم کرده‌اند و برخی دیگر این کار را انجام نداده‌اند. ما تلاش داریم به یک تصمیم واحد برسیم و همه کارکنان از این مزیت برخوردار شوند؛ چون هدف ما ارتقای سطح سلامت، نشاط و بهره‌وری در محیط‌های کاری است. هدف ما توسعه ورزش همگانی برای ارتقای سطح سلامت است، اما به ورزش قهرمانی هم پرداخته‌ایم و تلاش داریم مسابقه‌هایی بین کارکنان دستگاه‌های مختلف به صورت استانی و کشوری انجام شود که این رقابت‌ها یک کار توسعه‌ای است.

تلاش داریم باور عمومی نسبت به توانمندی‌های مدیران زن عرصه ورزش ارتقا یابد

طاهریان پیشنهاد دیگر کارگروه ورزش معاونت زنان برای سال جاری و سال آینده را تجلیل از مدیران، اساتید، کارشناسان، مربیان، داوران و پیشکسوتان زن در حوزه ورزش و تربیت بدنی عنوان کرد و یادآور شد: دلیل این پیشنهاد در ابتدا قدردانی از کسانی است که خادمان و پیشگامان ورزش زنان بوده‌اند. از سوی دیگر، تلاش داریم به این وسیله بتوانیم جایگاه واقعی مدیران زن را تبیین کنیم و شاهد افزایش قابلیت‌ها و توانمندی‌های آن‌ها باشیم. همچنین، تلاش داریم از این فرصت برای ارتقای باور عمومی نسبت به توانمندی‌های زنان استفاده کنیم و به اهداف کمی و کیفی در این زمینه دست یابیم.

برگزاری نشست تخصصی توانمندسازی مدیران و کارشناسان زن

وی برنامه دیگر کارگروه ورزش برای سال جاری را برگزاری نشست علمی و تخصصی در خصوص توانمندسازی مدیران و کارشناسان زن دانست و یادآور شد: تلاش داریم در این نشست از تمام مدرسین، کارشناسان و متخصصان در امر تربیت‌بدنی و ورزش دعوت کنیم و از این طریق بتوانیم بنیه علمی و تخصصی مدیران زن را تقویت کنیم تا به این وسیله ارتقای سطح سازمانی هم از نظر نیروی انسانی و هم از نظر ساختاری و تشکیلاتی صورت گیرد.‌

رییس کارگروه ورزش معاونت امور زنان و خانواده در پایان گفت: کار ما به موازات دستگاه‌های ورزشی نیست و قطعاً اجراکننده نیستیم، اما حمایت‌کننده خواهیم بود. در این راستا، تفاهم‌نامه‌هایی بین دستگاه‌ها امضا می‌شود که ما هم وظیفه حمایتی داریم. ما ارتباط خوبی با بخش‌های مختلف ورزش کشور به‌خصوص با وزارت ورزش و جوانان داریم و اگر در سال 94 و 95 فرصت اجرای این طرح‌ها را داشته باشیم، این مسئله می‌تواند در بدنه ورزش زنان کشور بسیار کارساز باشد.