نشست تخصصی «بررسی نقش زن مسلمان در تعامل با سنت و مدرنیسم»، به همت رایزنی فرهنگی ایران و با مشارکت مؤسسه مردمنهاد زنان مسلمان و توسعه( A.F.I.D )در داکار برگزار شد.
در این نشست تخصصی که در محل اجتماعات مرکز فرهنگی کشورمان صورت گرفت، بیش از ۵۰ نفر از بانوان نخبه در عرصههای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی حضور یافتند.
در ابتدای این مراسم، فیلم و تصاویری در رابطه با مسائل مرتبط با موضوع نشست و تعامل سنت و مدرنیسم در حوزه بانوان پخش و پیرامون آن مباحثی به طور مبسوط ارائه شد.
سپس، حسن ذاکری، رایزن فرهنگی ایران در سنگال با اشاره به حقوق زن در اسلام و آزادیهایی که اسلام برای زنان در نظر گرفته و از سویی سیاهنمایی دشمنان اسلام در نشان دادن چهره منفی از زن مسلمان گفت: لازم است تا نخبگان در این زمینه ورود یابند و با تبیین راهکاری مشخص، چهره حقیقی زنان مسلمان را معرفی کنند.
وی ادامه داد: باید با نقد شرایط موجود بتوانیم به ایجاد تغییر در نگرش نسبت به زن مسلمان و نقشی که میتواند در جامعه مدرن امروزی ایفا کند، جایگاه واقعی زنان را تبیین کنیم.
ذاکری، در ادامه بیان کرد: اکثر زنان در بخش سنتها باقی مانده و هنوز نتوانستهاند خود را با ساز و کارهای دنیای مدرن کنونی هماهنگ کنند که با برپایی این نشستها میتوان به جمع این دو که همان بهرهبردای از منافع مثبت مدرنیسم ضمن حفظ ارزشها و سنتهای دینی و فرهنگی است، کمک کرد.
در ادامه، خانم مریم سی، رییس مؤسسه زنان مسلمان و توسعه، ضمن تشریح جایگاه زنان در جامعه سنتی سنگال، به بهشت زیر پای مادران است اشاره کرد و گفت: آیا با توجه به جایگاه کنونی زنان و استفاده ابزاری از زن در تبلیغات و ... زنان میتوانند به بهشت موعود دسترسی پیدا کنند و دیگران به آن دلالت نمایند؟
خانم مریم نیان، دانشجوی دکتری دانشگاه اصفهان از دیگر سخنرانان این نشست، با اشاره به رویکرد امام خمینی(ره) نسبت به زنان به عنوان نمونهای از نگاه جدید به زنان توام با حفظ اصالت زن عنوان کرد و آن را مطابق با اسلام ارزیابی کرد.
وی، تأکید کرد: حضور زنها در انقلاب، جنگ، تحصیل و کار و ... نشانگر کامل بودن مقررات دینی در حوزه زنان میباشد و لذا حضور توامان زن در خانواده و اجتماع نگاه و برآیندی پویا برای همه زنان است.
فاطو سار، نماینده وزیر فرهنگ و ارتباطات و رییس مرکز فرهنگی دو تاسک به نقش علمآموزی برای زنان اشاره کرد و گفت: زن که وظیفه مهم تربیت فرزندان را بر دوش میکشد، اگر خود در محافل علمی درست تربیت نشود و سطح بینش بالایی نداشته باشد، نمیتواند وظیفه مادری خود را به درستی انجام دهد.
وی، افزود: حضور در عرصههای علمی و پژوهشی در بالا بردن قدرت تجزیه و تحلیل هر فردی نقش مهمی دارد و حفظ ارزشها در عین حال بهرهبرداری از ابزارهای مهم دنیای مدرن برای آینده زنان از اهم واجبات است.
در بخشی دیگر از این نشست، فیلم مستندی از اهم فعالیتهای بانوان در ایران اسلامی و نقش آفرینی آنان در حوزه خانواده، اجتماع و سیاست همراه با اسلایدهایی از حضور زنان کشورمان در امور تربیتی و خانواده و ورزش و تکنولوژی پخش شد و گروه تواشیح نور اهل بیت (ع) به اجرای برنامه پرداختند.
در پایان، وظایف و نقش زن مسلمان در جامعه بیان شد و مقرر شد تا این گونه نشستها به صورت فصلی با موضوعات متنوع برگزار شود.