انتخاب و انتصاب تنها ۳ شهردار از بیش از ۱هزار و ۲۰۰ شهرداری در مقابل انتخاب بیش از ۱هزار و ۵۰۰ دهیار نشان از آن دارد که جامعه روستایی بیشتر از جامعه شهری به مدیریت زنان اعتماد دارند.

به نظر می‌رسد جامعه روستای به مدیریت زنان اعتماد بیشتری دارد تا جامعه شهری. بررسی‌های کلیدملی از وضعیت انتصاب دهیاران و شهرداران در ۲ ساله اخیر نشان می‌دهد در حالی که اعضای شوراهای روستایی بیش از ۱هزار و ۵۰۰ زن را به عنوان «دهیار» برگزیده‌اند اعضای شوراهای شهری تنها ۳ زن را به عنوان شهردار برگزیده‌اند.

نگاهی به کارنامه شوراهای روستایی از دوره اول تا کنون نشان از آن دارد که روند انتخاب زنان به عنوان «دهیار» رو به رشد بوده تا آنجا که در دوره چهارم نسبت به دوره سوم شاهد ۷۴ درصد رشد بوده‌ایم. بررسی آمار دهیارانی که توسط شوراهای اسلامی روستایی انتخاب شده‌اند نشان می‌دهد این شوراها از دوره اول تا کنون به طور مستمر از تجربه مدیریتی زنان بهره‌برده‌اند.

دوره

سال شروع

تعداد دهیاران زن

اول

۱۳۷۷

۱۵۰

دوم

۱۳۸۱

۴۰۰

سوم

۱۳۸۵

۸۸۸

چهارم

۱۳۹۲

۱۵۰۰

در همین حال تعداد زنانی که به عنوان شهردار از سوی شوراهای اسلامی شهرها تنها ۳نفر است. این اعتماد اتفاقاً از سوی شورای مناطقی رقم خورده که کمترتوسعه یافته هستند و شهرهای کوچک با فضای سنتی روبه‌رو هستند. به گزارش خبرنگار کلیدملی ۳ شهردار زن در سیستان و بلوچستان، خوزستان و هرمزگان در سه شهر کوچک مسئول اداره شهر شده‌اند.