معاون دبیر کل سازمان ملل متحد در خصوص اجلاس پیش روی مجمع عمومی سازمان ملل در ماه سپتامبر(شهریور ماه سال جاری) که در آن دستورکار توسعه سازمان ملل پس از سال 2015 اتخاذ خواهد شد، تاکید داشت که سال 2015 فرصت بی سابقه ای برای تصمیم گیری در مورد مسیرهای جدید ارتقای زندگی افراد در سراسر جهان است...
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده به نقل از وب سایت اسکاپ چندی پیش کشورهای منطقه آسیا- اقیانوسیه در هفتاد و یکمین جلسه کمیسیون اقتصادی اجتماعی سازمان ملل متحد در آسیا و اقیانوسیه(اسکاپ) برای ترویج یکپارچگی متوازن ابعاد اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی توسعه پایدار دستورکار آرمانخواهانه ای را اتخاذ کردند. امسال صدای منطقه اقیانوسیه در سطح بین دولی به خوبی شنیده شد و تعداد سران کشورهای این منطقه در هر کمیته بیشتر از هر زمان دیگر بود. از بین 14 قطعنامه مهم تصویب شده، کمیسیون به تقویت همکاری ها در زمینه توسعه استراتژی های مربوط به حمل و نقل دریایی، قطارهای بین المللی و زیرساخت ها در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات متعهد شد تا از این طریق ارتباطات درون منطقه ای و بین منطقه ای آسیا- اقیانوسیه را تحکیم بخشد.
کمیته در واکنش به دستورکار توسعه پس از سال 2015، ساختار کنفرانس خود را تغییر داد و کمیته جدیدی در حوزه انرژی ایجاد کرد تا به توسعه استراتژی ها در جهت دستیابی به اهداف توسعه بین المللی در حوزه انرژی کمک کند و استفاده بیشتر از منابع انرژی پایدار را ترویج نماید.
اعضای کمیسیون اقتصادی اجتماعی سازمان ملل متحد در آسیا و اقیانوسیه با درک این موضوع که کاهش ریسک وقوع بلایا چقدر در توسعه پایدار منطقه نقش دارد، توافق کردند تا ششمین نهاد منطقه ای خود را با عنوان مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا (اپدیم) در ایران راه اندازی کنند و در این راستا همکاری های منطقه ای خود را در زمینه به اشتراک گذاری اطلاعات و مدیریت کاهش ریسک بلایا و فجایع طبیعی تقویت نمایند.
دکتر شمشاد اختر، معاون دبیر کل سازمان ملل متحد و دبیر اجرایی کمیته اقتصادی اجتماعی منطقه آسیا- اقیانوسیه (اسکاپ) ، در خصوص اجلاس پیش روی مجمع عمومی سازمان ملل در ماه سپتامبر(شهریور ماه سال جاری) که در آن دستورکار توسعه سازمان ملل پس از سال 2015 اتخاذ خواهد شد، تاکید داشت که سال 2015 فرصت بی سابقه ای برای تصمیم گیری در مورد مسیرهای جدید ارتقای زندگی افراد در سراسر جهان است .
او گفت، منطقه ما در حال تغییر است و الگوی توسعه جهانی در حال متحول شدن است. کشورهای عضو برای اینکه همچنان کارآمد و حامی باقی بمانند می بایست دستورکار توسعه پس از سال 2015 را اجرا نمایند و کمیته اقتصادی اجتماعی منطقه آسیا- اقیانوسیه (اسکاپ) هم باید تغییر کند.
او اضافه کرد: کشورهای عضو این مسئولیت را برعهده کمیته گذاشته اند تا در مرحله بعدی توسعه جهانی به موفقیت آسیا- اقیانوسیه در حوزه های مختلف از جمله برآوردن نیازهای کشورهای آسیب پذیر، توانمندسازی زنان، برابری جنسیتی و مدیریت بهتر منابع منطقه ای یاری دهنده باشد.
به گفته دکتر شمشاد اختر نتایج هفتاد و یکمین جلسه کمیته، صدای آسیا - اقیانوسیه را در مراسم مهم توسعه پیشرو در سال 2015 منعکس خواهد کرد. برخی از این گردهمایی های پیش رو که اعضای اسکاپ در آن حضور خواهند داشت عبارتند از : مجمع سیاسی رده بالا در حوزه توسعه پایدار در نیویورک که از 17 تیر تا 24 مرداد برگزار می شود، سومین همایش بین المللی در حوزه بودجه توسعه که از 22 تا 25 تیر ماه سال جاری در آدیس بابا برگزار می شود. اجلاس سازمان ملل برای اتخاذ دستورکار توسعه پس از سال 2015 که از 3 تا 5 مهر در نیویورک برگزار می شود و همین طور کنوانسیون قراردادهای سازمان ملل در خصوص تغییرات آب و هوایی که در 9 و 10 آذر در پاریس برگزار خواهد شد.