رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: یک میلیون و 30 هزار سرپرست زن خانواده در کشور وجود دارد که نیازمند توجه ویژه مسئولین هستند.
پرویز فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) در مراسم افطاری کمیته امداد با حضور جمع خبرنگاران در خصوص زنانهشدن فقر در جامعه اظهار داشت: تقریبا 60 درصد سرپرستان خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد، زنان هستند که معادل یک میلیون و 30 هزار خانواده را شامل می شود که عمده علت آن را میتوان فوت سرپرست، طلاق و اعتیاد دانست.
وی در ادامه افزود: تمام دستگاههای کشور باید توجه ویژهای به زنان سرپرست خانواده داشته و با همفکری جمعی به دنبال راهکارهای بلند مدت باشند زیرا آسیبهای اجتماعی در خانوادههای آنها بیشتر است.
فتاح همچنین در خصوص تجمیع نهادهای خدمترسان به نیازمندان گفت: نهادهای مختلفی وظیفه خدمترسانی به نیازمندان را بر عهده دارند و ممکن است در وظایف آنها موازی کاری به وجود آید که این مورد بیشتر در وظایف بهزیستی و کمیته امداد دیده میشود لذا ما با مسئولین بهزیستی جلسات متعددی برای تفکیک وظایف این دو نهاد برگزار کردهایم اما برای اجرای شدن آن نیازمند تصویب قانون است.
رئیس کمیته امداد با تاکید بر لزوم رفع فقر در جامعه افزود: رویکرد ما به فقر باید با زمان تغییر کند و بهترین حالت این است که اقتصاد کشور به گونهای عمل کند که فقر ایجاد نشود.
وی با بیان اینکه تصادف، طلاق و اعتیاد از عوامل ایجاد فقر در جامعه است، گفت: همهگیرشدن تامین اجتماعی میتواند از راهکارهای مقابله با این معضل اجتماعی باشد.
فتاح ادامه داد: کمیته امداد برنامهای برای بازتوانی معتادان ندارد و فقط وظیفه حمایت از خانواده آنها را تا زمان بازتوانی سرپرست بر عهده گرفته است .
به گفته فتاح، کمیته امداد بیش از 100 هزار خانواده را به علت اعتیاد سرپرست تحت پوشش قرار داده است.
رئیس کمیته امداد در خصوص رشد قارچگونه خیریهها گفت: ایجاد مراکز خیریه باید قانونمند باشد و بر روی کار آنها نظارت شود لذا ما حاضریم بخشی از کار رسیدگی به مددجویان را به خیریههای دارای مجوز واگذار کنیم.
فتاح در پایان تصریح کرد: صندوقهای صدقات موجود در سطح شهر از نظر عملکرد قدیمی شدهاند و همین امر، راه را برای سرقت از آنها باز کرده است، تعداد این صندوق ها زیاد است و بهترین حالت جمعآوری صدقات مردم به صورت الکترونیکی و گسترش صندوق صدقات الکترونیکی است که در دستورکار کمیته امداد قرار دارد.