دبیر کارگروه تعمیق باورهای دینی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه اقدامات و طرحهای مختلفی را در دست داریم، گفت: قصد داریم جایگاه زنان را از نظر اندیشمندان معاصر بررسی کنیم و با گفتمانسازی و گفتوگوی تخصصی و فعال بتوانیم ابهامات موجود را در این زمینه رفع کنیم.
منصوره شایسته با اشاره به اینکه در راستای بررسی جایگاه زنان از منظر اندیشمندان معاصر، نخستین نشست تخصصی را مهرماه با محوریت اندیشهها و دستاوردهای شادروان استاد دکتر آیینهوند برگزار میکنیم، افزود: دومین نشست تخصصی درباره آراء و اندیشههای حضرت امام (ره) در حوزه زنان است.
دبیر کارگروه تعمیق باورهای دینی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری تاکید کرد: ضرورت دارد دیدگاههای صحیح را در حوزه زنان شناسایی کنیم تا بتوانیم تصویر شفافی از آنان ارائه بدهیم، به گونهای که سیاستهای نهادهای کلان و خرد جامعه مبتنی بر این تصویر باشد و از این طریق باورهای دینی زنان و دختران را تحکیم کنیم.
وی اضافه کرد: بیش از فوت مرحوم استاد دکتر آیینهوند در زمینه یک طرح با این اندیشمند صحبت کرده بودیم و قرار بود، عوامل موثر در بروز انحراف در معرفت دینی نسبت به جایگاه زن در اسلام در قالب یک پژوهش بررسی شود و دکتر آیینهوند دلایل هماهنگ نبودن این اندیشههای انحرافی را با قرآن ارائه دهند. البته با وجود فوت او قرار است این طرح ادامه یابد و سیاست برون سپاری طرحهاست.
شایسته در ادامه گفت: قصد داریم به زنان تربیت شده در مکتب پیامبر اکرم (ص) و حضرت علی (ع) بپردازیم. آیتالله جوادی آملی نیز در پایان کتاب زن در آیینه جمال و جلال به جایگاه زنان در حکومت از دیدگاه این دو شخصیت برجسته دین اسلام پرداختند. دیدگاههای آنان نشان دهنده آن است که بین دیدگاه اصیل اسلامی درباره زنان با تفکر دینی رایج فاصله وجود دارد.
وی با بیان اینکه قصد داریم به تربیت درونی و عفاف بپردازیم، اظهارکرد: حجاب باید به عنوان حاصلی از عفاف معرفی شود و باید به تعمیق عفاف درون زنان و مردان بپردازیم و در این جهت آموزههای قرآنی را دنبال کنیم چراکه در اسلام ابتدا بر عفاف تاکید میشود که حاصل تربیت درونی انسان است. نباید عفاف را از راه جداسازی دو جنس تبلیغ کنیم و محیط دانشگاه باید به عنوان فضایی علمی، انسانی و معنوی مطرح شود و نه جنسی.
دبیر کارگروه تعمیق باورهای دینی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: آرمانها باید به گونهای نهادینه شوند که فاصله بین رفتار و باورها از بین برود و همه ابعاد شخصیتی با این باورها هماهنگ شود.
شایسته در پایان گفت: ماموریت معاونت زنان و خانواده بر باورهای مرتبط با جایگاه زنان و دختران توجه دارد، چراکه بسیاری از تفسیرهای تحقیرآمیز مرد سالارانه با روح اسلام سازگار نیست و ناشی از ورود و تاثیر جریانهای غیردینی در طول تاریخ است. این دیدگاهها نسل جوان را به دین اسلام بدبین میکند. در این شرایط باید تصویر شفافی از جایگاه زن در حوزههای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی و اقتصادی ارائه دهیم.