سرپرست امور بین الملل معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری گفت: خانواده دغدغه عمده کشورهای جهان است به ویژه برای کشورهایی مانند ایران و واتیکان خانواده یکی از دغدغه‌های مهم در سیاستگذاری اجتماعی و فرهنگی به شمار می‌رود و خواهان تخصیص یک بند مستقل از اهداف توسعه پس از 2015 به خانواده هستند.

لیلا فلاحتی افزود: دغدغه ضرورت گنجاندن خانواده به عنوان یکی از اهداف توسعه پس از 2015 در مجامع مختلف در حال طرح است. حتی در آمریکا بسیاری از نهادهای غیردولتی در حال فعالیت هستند تا خانواده به عنوان یک بند مجزا در این برنامه لحاظ شود.

وی با بیان اینکه اهداف توسعه 2015 دو ویژگی دارد، اظهارکرد: دربند 5 آن بر برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان تاکید شده است علاوه بر آن اهداف بندهای مختلف به گونه‌ای تنظیم شده است که فرصت جاری سازی نگرش جنسیتی را فراهم کند.

سرپرست امور بین الملل معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری افزود: در حال حاضر نگارش اهداف توسعه پس از 2015 در17 بند تقریبا تمام شده است. ذیل هر بند، بندهایی وجود دارد که در اجلاس قبلی درباره آن بحث و نگارش شده است. انتظار می‌رود که تا سپتامبر سال جاری میلادی که هفتادمین سالگرد سازمان ملل برگزار می‌شود، بخش مهمی از این بندها نهایی شود.

وی با بیان اینکه پیش از این، اهداف توسعه هزاره در سطح جهان اجرا می‌شد، گفت: با بازنگری‌های انجام شده روی آن این نتیجه حاصل شد که بسیاری از این اهداف محقق نشده و انتقاداتی درباره اهداف مربوط به زنان و جنسیت در باره این سند مطرح شده است.

فلاحتی با اشاره به انتقادات مطرح شده درباره برنامه‌ توسعه هزاره گفت: بسیاری از این مسایل به درستی شناخته نشده بود و دغدغه‌های جهان به دغدغه‌های منطقه‌ای تقلیل پیدا کرده بود. به عنوان نمونه پدیده جهانی مانند خشونت علیه زنان دیده نشده بود؛ اما رویکردها در اهداف توسعه پس از 2015 با دقت بیشتری در نظر گرفته شده است.

وی افزود: با توجه به بازه 15 ساله برنامه توسعه پس از 2015 این برنامه برای ما حکم سه برنامه توسعه را دارد و یکی از اهداف برجسته آن بحث تغییراتی چون محیط زیست است.

فلاحتی در پایان با اشاره به فقر زنان اظهارکرد: یکی از مهمترین مسایلی که در برنامه توسعه پس از 2015 به آن پرداخته شده فقراست. فقر به طور کامل چهره زنانه پیدا کرده و در بسیاری از نقاط دامنگیر زنان به ویژه کودکان است. در این اهداف امکان اعمال نگرش جنسیتی در حوزه هایی مانند فقر وجود دارد.