معاون رییس‌جمهوری در امور زنان و خانواده ضرورت حمایت همه دستگاه‌ها از «زنان در معرض آسیب‌های اجتماعی» را مورد تأکید قرار داد و گفت: دولت بدون حمایت و مشارکت سازمان‌های مردم‌ نهاد و بخش غیردولتی، نمی‌تواند به خوبی از عهده انجام چنین مسئولیت‌های مهم اجتماعی برآید.

شهیندخت مولاوردی روز یکشنبه در بازدید از مؤسسه «زنان سرزمین خورشید»، اظهار داشت: هدف این بازدید اطلاع یافتن از نحوه فعالیت‌های چنین موسساتی در راستای توانمندسازی زنان بهبودیافته، تلاش برای کاهش آسیب‌های اجتماعی و ارزیابی عملکرد، حمایت و حل بخشی از مشکلات اینگونه مؤسسات است.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به تأکید دکتر روحانی به جلب مشارکت سازمان‌های مردم نهاد برای همکاری در ایفای مسئولیت‌های اجتماعی، اضافه کرد: با واگذاری مسئولیت‌های اجتماعی به مردم نتیجه‌ مطلوب‌تر و کارآمدتری به دست خواهد آمد.

مولاوردی با بیان اینکه دستگاه‌های متعددی در حوزه زنان و آسیب‌های اجتماعی مسئولیت دارند، گفت: نباید انتظار داشته باشیم که سازمان بهزیستی و معاونت امور زنان ریاست جمهوری این مسئولیت را به تنهایی انجام دهند و تمام انتظارات متوجه این دو سازمان شود. این نگاهی غیرواقع‌بینانه است، همه باید به عنوان مسئول و شهروند جامعه وظیفه‌ای بر عهده بگیرند.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده، با بیان اینکه قوانین شفاف و جامعی برای حمایت از زنان بهبود یافته تدوین نشده است، اظهار داشت: قرار است برای اصلاح قوانین در این حوزه، اقداماتی انجام گیرد. در دو سال گذشته با مشارکت سازمان بهزیستی و سازمان‌های مرتبط دیگر در حال شناسایی و پیگیری مشکلات موجود این قشر از زنان بوده‌ایم و اگر لازم باشد مصوبه هیأت وزیران را اخذ کرده و یا لوایحی را در این مورد تنظیم خواهیم کرد.

مجید رضازاده رئیس مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور نیز ضمن سخنانی با بیان اینکه ظرفیت‌های ارزشمندی در جامعه برای تأسیس مؤسسات مردم نهاد وجود دارد، گفت: با گسترش، توسعه و برنامه‌ریزی مؤسسات مردم نهاد و همچنین همکاری ۱۳ دستگاه‌ مرتبط در این زمینه، می‌توانیم از عمیق شدن آسیب‌های اجتماعی و تحمیل هزینه به جامعه و دولت جلوگیری کنیم.

مدیر مؤسسه زنان سرزمین خورشید نیز معضلات و مشکلات متعدد اینگونه مؤسسات و زنان بهبود یافته، از جمله کم‌توجهی دستگاه‌های مرتبط و عدم وجود بودجه، فقدان مدارک شناسایی کودکان و زنان آسیب دیده، کاهش سن اعتیاد، نبود بازار کار برای زنان بهبودیافته، نداشتن مهد کودک و کمبود محل اسکان مناسب برای زنان آسیب‌دیده را یادآور شد و اظهار داشت: این دسته از زنان نیازمند حمایت اجتماعی هستند و باید به این مسأله یک نگاه ملی شود.

مولاوردی در جریان این بازدید از بخش‌های مختلف این مؤسسه از جمله کارگاه حرفه‌آموزی، پایگاه خدمات اجتماعی، آموزش و دفتر مشاوره این مؤسسه بازدید کرد.

مؤسسه زنان سرزمین خورشید از سال ۱۳۸۵ در منطقه ۱۲ شهرداری تهران تأسیس و تاکنون ۱۲۰۰ نفر از زنان آسیب‌دیده اجتماعی را در قالب گروه‌های هدف پذیرش نموده و روزانه حدود ۲۰ نفر از خدمات اجتماعی، پزشکی، بهداشتی، آموزشی، مددکاری و مشاوره، مهارت‌آموزی و اشتغال این مؤسسه بهره‌مند می‌شوند که در صورت حمایت ارگان‌ها و مؤسسات دولتی، این رقم روزانه به ۶۰ نفر خواهد رسید.

اولویت خدمات و فعالیت‌های این مؤسسه به زنان بهبود یافته و فرزندانشان که نیازمند دریافت حمایت‌های اجتماعی جهت حفظ سلامت خود و خانواده هستند، اختصاص یافته است.

هدف از تأسیس این مؤسسه «افزایش و ارتقاء سطح سلامت جسمی و روحی، بهداشت فردی و تغذیه مددجویان»، «افزایش حمایت‌های اجتماعی جهت بهبود سطح زندگی مددجویان و کودکان آنها»، «انتقال تجربیات به برنامه‌ریزان و دست‌اندرکاران پیشگیری و درمان آسیب‌های اجتماعی زنان»، «ایجاد مهارت‌های زندگی، شغلی و حرفه‌ای» برای زنانی است که از حداقل امکانات زندگی نیز برخوردار نبوده و گرفتار ناهنجاری‌های اجتماعی شده‌اند.