دومین همایش ملی اعتدال پاییز امسال با هدف کاوش در آموزه‌ها، رویکردها و مفاهیم اعتدال به منظور پاسخگویی مدبرانه به امید زنان برای حضور بیشتر در فرآیندهای گوناگون توسعه فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و افزایش توازن و پایداری توسعه جامعه، برگزار می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری؛ شهیندخت مولاوردی روز شنبه در نشستی با خبرنگاران گفت: در این همایش با عنوان «زنان، اعتدال و توسعه» تلاش داریم خط مشی گفتمان اعتدال در تقویت جایگاه زنان به عنوان کنشگران توسعه در قلمروهای گوناگون زندگی اجتماعی با رویکرد نظری، تجربی و سیاستی مورد مطالعه قرار گیرد.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده، «مبانی نظری و مفهومی زنان و اعتدال در ادبیات توسعه»، «مطالبات زنان و حقوق شهروندی در انیدشه اعتدال»، «زنان، اعتدال و رفاه، اشتغال و توسعه اقتصادی»، «زنان، اعتدال، سیاست‌ورزی و مشارکت در عرصه‌های مدیریتی»، «زنان، اعتدال و زندگی روزمره و مسئولیت اجتماعی»، «زنان، اعتدال و عرصه‌های فرهنگی، علمی، آموزشی و هنری» و «زنان، اعتدال و سلامت، اوقات فراغت، ورزش و کیفیت زندگی» را از جمله مهم‌ترین محورهای دومین همایش ملی اعتدال عنوان کرد.

مولاوردی گفت: از دیگر محورهای مهم دومین همایش ملی اعتدال، «بررسی‌های تطبیقی منطقه‌ای و بین‌المللی در مورد زنان، اعتدال و توسعه»، «آینده‌پژوهی و مطالعه روندها در زمینه اعتدال، زنان و توسعه پایدار»، «زنان و اعتدال در آیینه مطالعات ادبی، ایرانی و اسلامی»، «تجربیات ایرانی در حوزه زنان و اعتدال از انقلاب مشروطه تا دهه چهارم انقلاب اسلامی»، «رویکرد زنان و اعتدال در آراء بزرگان اندیشه دینی و متفکران اجتماعی ایران» و «زنان، اعتدال و نقش‌های خانوادگی» است.

وی اظهارداشت: ارکان دومین «همایش ملی اعتدال» از جمله سیاست‌گذاری‌ها، کمیته علمی و کمیته اجرایی مشابه اولین همایش ملی اعتدال خواهد بود و با تولید ادبیات و مقالات در حوزه زنان، برای فرهنگ و گفتمان رویکرد اعتدال، زنان و خانواده، کمک شایانی است.

مولاوردی با اشاره به اینکه این همایش با مشارکت «معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری» و «سازمان اسناد و کتابخانه ملی و انجمن جامعه‌شناسی ایران» و سایر انجمن‌ها‌ برگزار خواهد شد، گفت: امیدوارم این همایش با دستاوردها و یافته‌های مهمی که به همراه خواهد داشت، بتواند در برنامه‌‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها تأثیر بسزایی داشته باشد.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده تصریح کرد: در آستانه برنامه ششم توسعه، زنان ذی‌نفعان توسعه در نظر گرفته می‌شوند و امیدوارم در برنامه ششم توسعه، به توسعه متوازن برسیم. ما امروز در شرایطی هستیم که چاره‌ای جز اندیشیدن به توسعه متوازن نداریم.

مولاوردی همچنین از امضاء تفاهم‌نامه «سازمان اسناد و کتابخانه ملی» با «معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری» مبنی بر اختصاص یک تالار برای زنان و افتتاح و بهره‌برداری آن در روز دومین همایش ملی اعتدال خبر داد.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه پس از آغاز به کار دولت تدبیر و امید به نظر رسید آنچه این دولت را از سایر دولت‌ها متمایز نمود، رویکرد و شعار «گفتمان اعتدال» بود، اظهار داشت: بیان «گفتمان اعتدال» دولت یازدهم، تبیین گفتمان و اندیشه اعتدال را در بین اقشار جامعه و در مؤلفه‌ها و ابعاد مختلف ضروری کرد.

مولاوردی با اشاره به برگزاری اولین همایش ملی اعتدال در پاییز ۹۳ که با همت «سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران» و همکاری انجمن‌های دیگر بویژه انجمن جامعه‌شناسی ایران، برگزار و مورد استقبال گسترده، نخبگان و پژوهشگران علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی گردید، گفت: از جمله دستاوردهای اولین همایش ملی اعتدال می‌توان به «مجموعه ۷ جلدی مقالات پذیرفته شده همایش» و انتشار مقالات ارایه شده که باعث شکل‌گیری دبیرخانه دائمی همایش اعتدال و همچنین طراحی و فعال‌سازی سایت اعتدال، انتشار ۳ ویژه‌نامه پژوهشی، انتشار دو کتاب با نام‌های «اعتدال در قرآن» و «مأخذشناسی اعتدال» ، اشاره کرد.

وی از تمام اندیشمندان، اساتید، پژوهشگران، دانشجویان رشته‌های مختلف علوم انسانی و اجتماعی برای ارائه مقالات، دعوت کرد.

محمد امین قانعی راد رییس انجمن جامعه‌شناسی ایران و امین عارف‌نیا مدیر کل حوزه ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی به ترتیب روسای کمیته علمی و اجرایی این همایش هستند.