در سومین جلسه کارگروه ازدواج و طلاق ، برنامه پیشنهادی وزارت بهداشت به منظور پیشگیری از طلاق تصویب شد.

در ابتدای این جلسه که به ریاست دکتر محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و با حضور معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و وزیر آموزش و پرورش برگزار شد؛ با توجه به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار مسئولان قوه قضائیه با ایشان در مورد موضوع طلاق، حجت الاسلام و المسلمین صادقی معاون فرهنگی قوه قضائیه گزارشی در مورد راهکارهای قضایی کاهش آمار طلاق ارائه کرد.

در این گزارش با اشاره به اهتمام مسئولان قوه قضائیه بر احیای سنت " حکمیت و داوری " در جلوگیری از طلاق، موارد دیگری مانند لزوم اخذ نظر مشاور از جانب دادگاه‌ها در هنگام رسیدگی به پرونده‌های درخواست طلاق نیز مورد اشاره قرار گرفت.

در ادامه جلسه نیز گزارش تهیه شده در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی تحت عنوان (برنامه ملی کنترل و کاهش طلاق)، پیرامون راهکارهای عملی کاهش نرخ طلاق مطرح و مورد بررسی اعضا قرار گرفت.

در این گزارش با اشاره به نقش و تاثیر مشاوران خانواده در ترویج ازدواج آسان و پایدار و جلوگیری از طلاق، لزوم تدوین دستورالعمل تشخیص صلاحیت حرفه‌ای این مشاوران با همکاری وزارت رفاه، کار و تامین اجتماعی نیز مورد اشاره قرار گرفته است.

در بخش دیگری از این برنامه با اشاره به هدفگذاری برای توقف رشد نرخ طلاق در سال اول اجرای آن، لزوم کاهش سالانه نرخ طلاق به میزان 5 درصد نسبت به سال قبل در طول اجرای برنامه تا پایان سال ششم نیز مورد تاکید قرار گرفته است.

دستور بعدی جلسه، به بررسی برنامه‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اختصاص داشت که نماینده این وزارتخانه ضمن تاکید بر تدوین برنامه فراگیر به منظور افزایش نقش آزمایش‌های پیش از ازدواج در جلوگیری از ازدواج نامناسب، اجرای دقیق " سیاست‌‍‌های جامع جمعیتی" را به عنوان یکی از راهکارهای پیشگیری از طلاق مورد تاکید قرار داد.

دربخش دیگری از برنامه پیشنهادی وزارت بهداشت مواردی مانند گسترش شمول آزمایش‌های اعتیاد پیش از ازدواج به ترکیبات شایع مانند ترامادون و اکستازی، تقویت ابزارها و روش‌های تشخیص اعتیاد، راه‌اندازی مراکز جامع خدمات مشاوره، معطوف شدن مشاوره به پیشگیری از طلاق در 5 سال نخست ازدواج و مدیریت موثر روابط جنسی هم مورد اشاره و تاکید قرا رگرفته است.

بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، بعد از سخنان نماینده وزارت بهداشت، اعضا ضمن تاکید بر لزوم شمول پوشش بیمه بر خدمات وزارت بهداشت در این زمینه، کلیت برنامه پیشنهادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و قوه قضائیه را از تصویب گذراندند.