مشاور امور بانوان موسسه ملی استاندارد ایران با بیان اینکه تولیدات کشاورزی زنان روستایی تاکنون صادر نشده است از دوره های آموزشی برای این افراد خبر داد که می تواند به تولیدات کیفی آنها طبق استانداردهای لازم منجر شود.

معاونت امور زنان و خانواده رییس جمهوری در گزارشی از عملکرد دو سال و نیم گذشته خود به امضای برخی تفاهم نامه ها با دستگاههای اجرایی ملی و استانی و مراکز علمی، پژوهشی و دانشگاهی در امور فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی اشاره کرد که یکی از آنها، تفاهم نامه ای است که با موسسه ملی استاندارد ایران منعقد شد.

مریم قبادی دانا مشاور امور بانوان موسسه ملی استاندارد ایران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه تفاهم نامه یاد شده با هدف ارتقای مهارت های شغلی زنان با معاونت امور زنان و خانواده رییس جمهوری امضا شده، ضرورت انعقاد آنها را کیفیت پایین تولیدات زنان کشاورز و فروش نرفتن آنها عنوان کرد.

وی گفت: براساس این تفاهم نامه، قرار شد با همکاری معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری(به صورت پرداخت نیمی از هزینه های مورد نیاز)، کیفیت این تولیدات را مطابق با استانداردهای لازم افزایش دهیم.

مشاور امور بانوان موسسه ملی استاندارد ایران با بیان اینکه مستند قانونی تفاهم نامه در راستای یکی از برنامه های اجرایی ماده 230 قانون برنامه پنجم توسعه در حوزه توسعه و ساماندهی است، اظهار داشت: بر اساس این ماده قانونی، ایجاد و توسعه مراکز مشاوره و آموزش حرفه ای روستایی برای زنان روستایی فعال به ویژه در بخش های کشاورزی و صنایع دستی اجرا می شود.

وی ادامه داد: آموزش استاندارد سازی در بین زنان کشاورز، تسهیلگران کشاورزی، زنان عضو سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه اقتصاد و زنان کارآفرین نخبه از جمله اهداف کیفی این تفاهم نامه است و این کار در راستای افزایش مهارت های حرفه ای زنان و دختران در بخش کشاورزی صورت می گیرد.

ترویج فرهنگ استاندارد در حوزه تولیدات کشاورزی و افزایش رضایت مشتریان و مصرف کنندگان تولیدات کشاورزی، فراهم کردن زمینه ایجاد و توسعه کسب و کارهای پایدار برای زنان با تولید محصولات کشاورزی سالم و ارگانیک، افزایش درآمد و بهبود معیشت خانوار روستایی و فراهم کردن زمینه ایجاد تشکل محلی ویژه زنان کارآفرین روستایی از دیگر اهداف کیفی این تفاهم نامه است که قبادی دانا به آن اشاره کرد.

** تولیدات کشاورزی زنان روستایی تاکنون صادر نشده است

وی با بیان اینکه تولیدات کشاورزی زنان روستایی تاکنون صادر نشده است، ابراز امیدواری کرد با استاندارد سازی این محصولات بتوان در سالهای آینده زمینه صدور آنها به خارج از کشور را فراهم کرد.

قبادی دانا خاطر نشان کرد: برای انجام این ماموریت افرادی بعنوان سرگروه انتخاب شده اند تا علاوه بر مشاوره به دیگران،آموزش های لازم را ارائه کنند هر چند ارتقای مهارت های شغلی زنان کشاورز متناسب با نیازهای جامعه و خانواده در 29 استان کشور از مفاد این تفاهم نامه است.

مشاور امور بانوان موسسه ملی استاندارد ایران با بیان اینکه به تدریج بر تعداد استان هایی که مشمول این طرح هستند، اضافه شده است،گفت: ابتدا در هر استان 30 نفر آموزش می بینند سپس این افراد در قالب چهار کارگاه 10 ساعته آموزش های لازم را به زنان کشاورز، تسهیلگران کشاورزی و زنان کار آفرین و نخبه ارائه می کنند.

«آشنایی با عملیات خوب کشاورزی و محصول سالم»،« آشنایی با مبانی تولید مواد غذایی ارگانیک» ، «آشنایی با استانداردها و روند اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد» و «بسته بندی استاندارد، قوانین،مقررات و الزامات استاندارد سازی در حوزه صادرات و واردات» عناوین این دوره های آموزشی است که قبادی دانا آنها را برشمرد.

وی با بیان اینکه این طرح برنامه با استقبال فراوانی روبرو شده است، افزود: از پایان سال 93 تاکنون یک هزار و 223 نفر آموزش دیده اند و جمع کل نفرات خوشه های تشکیل شده ،6 هزار و 353 نفر است.

بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، دستمزد روزانه کارگران زن کشاورز 33 هزار تومان در زمستان سال 93 برآورد شده، این درحالی است که دستمزد روزانه مردان 48 هزار تومان بوده است.

در این فصل در برخی از استان های کشور، دستمزدها از میانگین پرداختی های کل کشور بالاتر و در برخی استان ها حداقل ها پرداخت شده است.

کمترین پرداخت دستمزد به زنان کشاورز در استان خوزستان صورت گرفته است. زنان کشاورز خوزستانی به طور میانگین 22 هزار تومان در روز درآمد داشته اند.

اما در مقابل استان های همدان و قم بیشترین پرداخت دستمزد به کارگران کشاورز زن را در مقایسه با سایر استان ها داشته اند.

آمارها همچنین نشان می دهد، دستمزد ماهانه کارگران زن و مرد بخش کشاورزی به طور میانگین یک میلیون تومان در ماه بوده است.

بیشترین دستمزد ماهانه این کارگران یک میلیون و 700 هزار تومان و کمترین دستمزد ماهانه این گروه 700 هزار تومان بوده است.