رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: زنان سرپرست خانوار در سال 1375، یک‌میلیون و 200 هزار نفر، در سال 85 با 28 درصد رشد به یک‌میلیون و ششصد هزار نفر و سال 1390 با آمار 2 میلیون و پانصد هزار نفری رشد 53 درصدی را از آن خود کرد.

انوشیروان محسنی‌بندپی معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در نشست با اعضاء کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در رویکرد نوین با ابزار علم و کارشناسی تخصصی در راستای رفع مشکلات قدم برمی‌داریم، گفت: در جامعه کنونی با توجه به تغییر شیوه زندگی متأسفانه روز به روز شاهد آسیب اجتماعی در جامعه هستیم؛ بطوری که آمار زنان سرپرست خانوار در سال 1375، یک‌میلیون و 200 هزار نفر، در سال 85 با 28 درصد رشد به یک‌میلیون و ششصد هزار نفر و سال 1390 با آمار 2 میلیون و پانصد هزار نفری رشد 53 درصدی را از آن خود کرد.

معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه زن سرپرست خانوار مشکلی انتزاعی نیست بلکه ناشی از طلاق است، افزود: با توجه به آمار رسمی و ثبت‌شده از میان یک‌میلیون و 200 هزار نفر معتاد در سال 1386، 4 درصد مونث بودند که در سال 1390 به 10 درصد افزایش یافته است. از طرفی دیگر افزایش اختلالات روحی و روانی در سنین 15 تا 60 سال به 24 درصد رسیده است؛ همچنین در سال 90 با رشد 24 درصدی اعتیاد به مواد مخدر صنعتی روبرو بودیم که این بحران عظیمی برای جامعه است.

وی، تصریح کرد: در حال حاضر یک میلیون و یکصد هزار معلول تحت پوشش خدمات توانبخشی بهزیستی هستند که از این تعداد 400 هزار نفر در روستا سکونت دارند؛ با این حال بهزیستی با نگاه کارشناسی و استفاده از آموزه‌های دینی پایداری خانواده‌ها را به همراه خواهد آورد که این امر اقدامات پیشگیرانه فراگیر همراه با برنامه‌ریزی را در راستای کاهش بروز و شیوع آسیب‌های اجتماعی را به عنوان استراتژی اول طلب می‌کند که در سه سطح اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی و غربالگری، اجرای اقدامات مداخله‌محور مبتنی بر شواهد در راستای پیشگیری و درمان و بازتوانی و توانمندسازی افراد آسیب‌دیده صورت می‌پذیرد.

محسنی‌بندپی در ادامه بر ضرورت واحد شدن تولیت حوزه سلامت تاکید کرد و گفت: بیش از یک دهه غربالگری شنوایی و بینایی در دستور کار قرار داشته که از سال گذشته نیز غربالگری اضطراب نیز در مهدهای کودک اجرایی شد.

 معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به فعالیت 584 مرکز خانه کودک و نوجوان تحت نظارت بهزیستی، افزود: 82 مرکز دولتی بالغ بر 2 هزار و 100 کودک را نگهداری می‌کنند و 502 مرکز دیگر که با استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد به بخش غیردولتی واگذار شده است که به 7 هزار و 900 نوجوان خدمت‌رسانی می‌کنند در این میان هم 13 هزار و 200 کودک در قالب امین موقت به نهاد خانواده واگذار شده است؛ با این حال سالانه نزدیک بر 900 نفر کودک وارد بهزیستی می‌شوند.

وی با بیان اینکه 180 هزار زن سرپرست خانوار در بانک اطلاعاتی بهزیستی پرونده دارند، تصریح کرد: سالانه 10 درصد از این افراد در پروسه توانمندسازی از چرخه حمایتی خارج می‌شوند و به ازای آن افراد پشت نوبتی وارد چرخه حمایتی بهزیستی می‌شوند که باید نسبت به بهره‌مندی آنها از بیمه چندلایه اجتماعی اقدام کنیم.

محسنی‌بندپی، در پایان یادآور شد: سازمان بهزیستی کشور به 23 هزار کودک چندقلو ماهانه هزینه تغذیه‌ای معادل صدهزار تومان پرداخت می‌کند.