در چهار سال فعالیت دولت دهم 60 درصد از کسب و کار حوزه زنان کاهش یافت و بر اساس آخرین گزارش مجمع جهانی اقتصاد رتبه ایران از نظر شکاف جنسینی در بین 140 کشور، 137 است.

فیروزه صابر در «نشست تخصصی بررسی موقعیت زنان کارآفرین در شرایط پسا تحریم» افزود: نیمی از جمعیت ایران زن هستند و بر اساس گزارش منتشر شده در سال 2014 درآمد سرانه 4هزار و 700 دلار است اما این درآمد در مالزی 10 هزار دلار و در کره جنوبی 25 هزار دلار بوده است.

وی با بیان این‌که «در زمینه تولید ناخالص داخلی در سال 91 بدترین تجربه را داشته‌ایم»، گفت:‌در این سال تولید ناخالص داخلی رشد منفی 5/8 درصد را داشت.

وی با اشاره به تعداد دانشجویان دختر اظهار کرد: 60 درصد از دانشجویان کشور همچنان دختر هستند. نرخ مشارکت زنان به 12/9 درصد رسیده است این در حالی است که این آمار درسال قبل 12 درصد بود. از سوی دیگر بدترین وضعیت بیکاری در کشور مربوط به زنان 20 تا 24 ساله و 47/2 درصد است. نرخ بیکاری فارغ التحصیلان کشور 18/9 درصد است که این در میان دختران 31/3 درصد محاسبه شده است.

دبیر کارگروه کارآفرینی معاونت امور زنان با بیان این‌که «در سال 1400 حدود 11 میلیون بیکار داریم» ، اظهار کرد: به رشد اقتصادی 6/5 درصد نیاز داریم و چاره‌ای وجود ندارد جز این‌که به مشاغل غیر مزدبگیر متوسل شویم و در دستیابی به این هدف کارآفرینی موثر است. ترغیب زنان جوان با سمت مشارکت اقتصادی بسیار مهم محسوب می‌شود.

وی تاکید کرد: با توجه به آنکه 60 درصد دانشجویان کشور را دختران تشکیل می‌دهند هزینه‌های گزافی برای تبدیل شدن آنان به یک فرد متخصص انجام می‌شود؛ بنابراین نباید همچنان در طیف نفقه بگیر بمانند بلکه لازم است به عنوان عنصر موثری در عرصه اقتصاد حضور یابند.

وی تاکید کرد:‌در شرایط پساتحریم با دو مسأله جدی مواجه هستیم که زنان را آسیب پذیر می‌کند؛ این موارد شامل انحصار دولتی و نیمه دولتی و نهادینه شدن فساد می‌شود. زنان کارآفرین و صاحبان کسب و کار باید فرصت‌ها و تهدیدهای پیش روی خود را در شرایط پساتحریم بدانند و تشکل های حرفه‌ای و دولت باید در این زمینه فعالیت کنند.